Merhabalar abicim. Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya calısayım; gecen sene henüz aracımı yeni almışken ilk jant deneyimimi yasadım. Ilk fotograftaki 5 kollu jantları begenerek almıstım. Ama araca taktıgımda ummadıgım bi görüntü ortaya cıktı. Arac cok yüksek tıpkı bir jeep gibi. Cok moralim bozulmuştu. Bu kadar görsel bi kalıp olacagını zannetmiyordum. Daha sonra aracımı ortalama 8-9 cm alçalttım ve görüntü baya başarılı oldu. Yollardaki gözlerin bende oldugunun farkındayım. Ikinci fotograftada aracımın alçaltılmış fotografını göreceksin ki orda yeni t-jet jantlarımla cekilmiş bir foto var. Eski 5 kollu jantlarım satılık. Gelelim diger sorulara. Benim aracım 1,4 77 hp. Zaten yavaş bir araba. Ben buna keza t-jet jantları taktım. T-jet jantları çin malı jantlara benzemez tabi orjinal kalite oldugu için de biraz agır. Aracımı %3 lük bi performans kaybına ugrattı acıkcası. Ama bunu birtek ben hissedebilirim baska biri hissedemiyor. Cünki biliyorki benim aracım zaten 1.4 motor. Diyecegim şuki çin malı janta pek girme. Eger maliyeti arttırırsan gidip kaliteli hafif alasımlı bir ''oz'' olabilirsin abicim. Işte o zaman performans kaybından ziyede fazla bir performans bile elde edebilirsin. Tabi oz için jant lastik kalite olsun dersen 2500-300 tl civarı parayı gözden cıkarmalısın. Yada sadece kalite olsun %3 lük bir performans kaybı beni etkilemez diyorsan orjinal fiat jant almanı tavsiye ederim. çin mallarından iyidir. Süspansiyon işine gelince; aracına gönül rahatlıgıyla 5 cm yay takabilirsin. Sakın 3,5 alma çünki düsündügün kadar aracın alçalmaz. 5 cm yayla yol tutusun artacagı gibi. %10 luk bi konfor kaybın olacaktır. Tabi jant alırken ölçülere dikket etmeye calış. Alman gereken en yakın ölçü t-jet jant ölçüsüyle birebir yada maximun en yakın ölçü olmalı. Cünki farklı bir ölçüde aracın 5 cm yayla davlumbaza sürtme yapabilir.
T-jet jant ölçüsü: 6,5*17 inç 46 et
jant ofseti inç olarak 6,5 inç yada enfazla 7 inç. Olmalı. Et ölçüsüde 40 ve 46 arası olmalı. Tabi dediğim gibi t-jet ölçüleriyle birebir alırsan kesinlikle sürtme yaşamazsın.
Garajıma bakarsan aracımın boş haliyle çekilmiş fotografları var. ön camurluga 1 parmak arka çamurluga 1,5 parmak anca giriyor. Buna keza araca 5 kişi bindim ve sürtme falan olmadı. Orjina jant ölçüleri ve 5 cm yayla istedigin görseli fazlasıyla kazanırsın idda ediyorum. Saygılar
Yer imleri