Fabrika verisi neyse onu yaparsın mı dedim ?
Bu dediğimi bana gösterirmisiniz acaba
denizasil nickli abim 1.3 75 Hp multijet Grande Punto ile 220 km/h yaptığını söyledi , ben onun için video istedim. Koyduğu video'da 200 km.
Bende eski 1.3 75 HP aracım ile 200 km'yi gördüm. Benim lafım 220km/h hıza idi ..
Şu fabrika verisi neyse onu yaparsın dediğimi nerden çıkarttınız onu anlayamadım.
Konu Birkan61 tarafından (02/04/2010 Saat 21:55 ) değiştirilmiştir.
doğuş oto da çalışan bir arkadaşım söyledi tam olarak bilmiyorum bende hatta ondada 320d var onunla denemiştik benim GP yi o zama anlatmıştı ama çok merak ettiysen senin için öğreneyim coşkun...![]()
o zaman sana yanlış anlatmış
her aracın km si şanzumanın içindeki km dişlisinden yaptığı hızı ölçer
araçların hız göstergesi 1 saatte alınacak yolu gösterir
eğer senin arkadaşının dediği gibi bir mantık olsa
bmw ile ankara istanbul 450 km
punto yanlış ölçtüğü için ankara istanbul atıyorum 500 km çıkması lazım
bmw olsun ferrari olsun hepsinde birer adet şanzumanlarında km dişlisi mevcuttur
sadece araçların lastik ölçüleri dişli oranlarına göre km dişlileri üzerindeki
diş sayısı farklıdır
ancak sistem aynı şekilde çalışır
km dişlisi döner km teli ile kadrana bağlıdır ve kadran da bu şekilde
satte alınacak yolu gösterir
ancak araçta yapacağınız ufak değişiklikler bile kadranın sürati yanlış ölçmesi gibi alınan mesafeninde yanlış ölçülmesine yol açar
mesala gp lerde ki km dişlisi 15 janta göre olduğunu varsayarsak
siz bu araca 17 jant ve aynı yanağı takarsanız kadran 180 gösterirse yuvarlanma uzunluğu farklı olacağından asıl hızınız daha fazla olacaktır
aynı şekilde 15 janta 13 jant takarsanız kadran 220 gösterecek ama gerçek
hızınız 180 km olacaktır
ama sen yinede arkadaşına sor ben merak ettim bmw ninki nasıl çalışıyormuş
Konu GP COSKUN tarafından (02/04/2010 Saat 22:49 ) değiştirilmiştir.
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Valla hocam yanlış anlamayın şahsınıza falan birşey demek istemiyorum fakat bana olanaksız yada ibre bozuk gibi geliyorPeki o zaman eklerseniz görürüz fakat illa kanıtlamak zorunda değilsiniz. 220 görsenizde görmesenizde benim için bir anlam ifade etmiyor , kendinizi boş yere tehlikeye atmayın bence..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri