o corsa cacık tı heralde2006 yılında abime sıfır almıştık 75lik corsa. Uzun yolda yaptık alet çok acaip az yakardı 2 kişi ve bagajla düz yolda 180 i biraz geçtiğine ben şahidim. Bence hiçde kötü değil puntoya göre
![]()
Valla şükretmek lazım 190 km/h güzel süratEmsalleri ile karşılaştırıldığında puntolarımızın hızlı olduğu görülecektir.
Opel Corsa 1.3 75bg lik dizel yani gp 75bg lik dizel ile aynı motoru kullanan bir araçla düz ve dişli asfaltta (aksaray - niğde) 160 yapabildim 161 yapamadım. Gerçekten bizim 75 liklere göre çok tutuk bir araç.
o corsa cacık tı heralde2006 yılında abime sıfır almıştık 75lik corsa. Uzun yolda yaptık alet çok acaip az yakardı 2 kişi ve bagajla düz yolda 180 i biraz geçtiğine ben şahidim. Bence hiçde kötü değil puntoya göre
![]()
valla 2007 model 50000km de araç akarı kokarı yok gibi duruyor.
Yanlız bana 160ı geçmemesi süpriz olmadı çünkü araçta bende ayrı bir corsa sahibi daha vardı oda 160ı geçmediğini söyledi, onun üstüne denedik zaten sadece 5.viteste değil tüm viteslerde alt devirler güçlü üst devirler zayıf.
düz yolda 170 dedi kaldı murat'a katılıyorum..fazla bişey beklememek lazım..190 çok çok iyi bir rakam..
emsallerine göre demişsinde orhan 1.25lik fiestala 190ı rahat gördümbizim punto malesef biraz ağır..hız için değil araçlarımız
Konu seysey37 tarafından (01/04/2010 Saat 23:22 ) değiştirilmiştir.
seyhun bence tamda hız için o 1.2 ile yapılan hızları bir GPS ile ölçün yada başka bir araçla arkadaşımın 1.2 16v palio GO suyla düzde 200 yapmıştık küçük dilimi yutmuştum ben GP mi alıp yola çıktığımızda düzde 165 yaptığını anlamış olduk![]()
fire active 1.4 izmit otobanda 220 görmüştüm![]()
77 beygirlik bir araba ile 190 km hıza ulaşman ne kadar normal ?
Boş ağırlığı 1280 kg olan 1.4 hdi 70 beygir PUG 207 im ile düz eğimsiz yolda 190+ (196) görüyorum.
Video ekleyebilirim.
Yada 207tr forumunu ziyaret edebilirsiniz.
Bazı arkadaşlar yazmış yokuş aşağı falan yaparsın ancak diye.
Araba yokuş aşağı daha hızlı gidecek diye bir olay yoktur.
Kullandığınız araçların dişli oranları,devir sayıları ve motor güçleri bellidir.
Bunların 1 gram üstüne geçemezsiniz.
Ancak ve ancak dik bir yokuşta boşa attığınız takdire hızlanabilir araç.
Buda çok zor neden zor?
Rüzgar.
Aracı en az 10km yavaşlatacaktır boşa atınca.
Bir arkadaş yazmış dimdik bir yokuşta 200 yaptım diye.
Nasıl dimdik bir yokuşmuşta bu 200km hıza çıkabilmiş dimdik bir yokuşta.
Araçlarımızın motorları belli güçleri belli. Çokda zorlamanın alemi yok açıkcası. Yani bana bi yerden sonra 190la gitmek de pek mantıklı gelmiyor. En fazla 170 yaparım ona da içim elvermez düşürürüm hızımı. Hayat o kadar basit yaşanıyor ki. bir kaç saniyede olup bitecek bir hatadan bahsediyorum. Yavaş gidelim arkadaşlar.
@tugbay arkadaş bende 97 model opel tigra var. Bende kadran 220, kadranı sonuna kadar vurduruyorum da elime ne geçiyor Bu arada bu hızı LPG dönüşüm kitinde yapıyor )hiç bişey. ikinci viteste 80 yapmak da belli bi yerden sonra sıkıyor. Kaldı ki bize lazım olan hız değil türkiye şartların da yol durumları zaten malum belli ara hızlanmaları yeterli seviyede olduğu zaman max hızın 140 olması gerektiğini düşünüyorum ve uyguluyorum..
Konu SpyHunter33 tarafından (02/04/2010 Saat 09:57 ) değiştirilmiştir.
Artık Fiorinolu
Atış ser nasıl olsa![]()
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
Kendi aracımda 140-150'nin verdiği hız tadı, tork iyice kaybolduğu için çıkabildiğim son hız olan 185'te yok. O yüzden en son kaç yapacak diye bir derdim de yok. Gereğinden fazla hıza bence hiçbir zaman gerek de yok. Hız isteyen ralliye katılsın, etrafa tehlike saçmasın.
2020... Fiat 500L
2014... Alfa Romeo MiTo
2012... Lancia Delta
2009... Fiat G.Punto
1,3mtjd gp var 75 beygir bende 165i 166 dedittiremedim daha.bence çok iyi
bu arada devirsaati belli bir devire geldiginde gazı kesiyor araba sanırım bu güvenlik önlemi olsa gerek.
Konu sakinkaradas tarafından (02/04/2010 Saat 14:55 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri