şanzuman ısınana kadar çalıştırmadan itibaren debriyaja basılı tur 5 dakika rölantide çalıştımı sorun düzelir banada olur her kış o yüzde hep 1e takıp el frenini indiriyorum
Printable View
şanzuman ısınana kadar çalıştırmadan itibaren debriyaja basılı tur 5 dakika rölantide çalıştımı sorun düzelir banada olur her kış o yüzde hep 1e takıp el frenini indiriyorum
arkadaşlar aynı sorunu 2 gündür bende yaşıyorum.yazık gerçekten 2012 senesinde böyle çağ dışı bir sorunla karşı karşıya kalmak.sizlere tavsiyem aracınızı sabah rahat çıkarabileceğiniz bir konuma ve 1.viteste el freni çekilmeden bırakmanız.En azından 1.viteste yola koyulabilirsiniz.Beklemekten iyidir.Araç yüksek devirde olacağından motor çabuk ısınır.Yaklaşık 10 dakika da vites çözülüyor zaten.Bu soruna çözüm bulabilen olursa paylaşımlarını bekliyorum.Herkese geçmiş olsun..
Yalnız bu donma olayı bazı arabalarda oluyor,mesela bende daha olmadı nazar değmesin, acaba şanzuman yağıyla alakası olabilir mi?
İzmirliyim ilk kez bu kadar soguk oldu.Vites 1 debirakmistim.Sabah devriyaja bastim bosa alam dedim zampk gibi sikismis.Zorlamadim biraktim araci oylece.İsinsin dediler biraz hava bir daha denicem..
Arkadaşlar, aynı sorun benim başıma gelmişti, servise gittim, vites telleri bir kılıf içerisindeymiş ve bu kılıf içine su alabiliyormuş. Bu su da soğuk havalarda donuyor ve vitesi kilitliyor.
Geçici çözümü tellerin içerisine gres yağı basıyorlar.
Kalıcı çözüm değiştirmek :)
Ben böyle idare ederim diyorsanız da, aracınızı hareket edeceğiniz yöne doğru ve 1. viteste bırakın. Bu şekilde 1. ve 2. vitesiniz kullanılır durumda olacaktır. 500m gittikten sonra (biraz yüksek devirde) hafif hafif (debriyaja basarak:) ) vites geçişleri deneyiniz. Biraz güç uygulayabilirsiniz, korkmayınız. (ben baya bi asılıyordum)
Geçmiş olsun :)
Benim de bugün vites dondu.Fakat donduğu zaman öyle arabayı hareket ettirecek derecede olmadı.Geri viteste taş gibi takılı kalmıştı.Fakat biraz zorlayıp vites değiştirerek alıştırma yapınca tüm viteslere geçmeye başladı.
arkadaşlar bu sorun bende de oldu gece 1. viteste bırakıyordum sabah soguk havalarda vites taş..boşa kesinlikle gecmiyor aracı elimle ittirip geri cıkıp 10 dakka gidince acılıyordu:) sanzıman yagını değiş dediler değiştim ve kötü bir hata yaptım. bu kez de araçta soguklarda ses gelmeye basladı(75 85 Yağ)..araç ısınana kadar bir sürtunme sesi oluyor..yağı bir türlü tutturamadım.bir kaç kez denedim serviste.değiştiğim yağ kırmızı çıkmıstı. fiat serviste değişiyorum yağı.atf koydurdum ses azaldı. herzaman yapmıyor soguklarda oluyor fakat ses geçmedi yine..şu an atf otomatik şanzıman yağı var. ses az geliyor atf ile:) sabah soguklarda oluyor:) şanzıman yağı hakkında tecrübesi olan arkadaş var mı? hangi yağ olmalı? aracım t jet manuel bravo 2008 model..teşekkürler
dün gece benim de başıma geldi. 1.4 dualogic sahibiyim. dün gece esenboğa havalimanı civarında aracımı çalıştırdım geri vitese geçmedi araç hatta tupteyken de stop edip durdu benzine alıp 15 20 dk bekledim geri vitese hala geçmeyince boşa alip geriye doğru ittim ondan so ra çıkabildim. 30dk sonra eve vardığımda denedim geri vitese geçmeyi sorunsuz olarak geçti bu sefer.. donmayı önleyecek tavsiye ettiğiniz yağ varmı?
LG-D855 cihazımdan gönderildi
Orijinal yağı bulabilirseniz o gayet iyi
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim viteste soğuk havada zor geçiyordu, şanzuman yağını değiştirttim pişman oldum ısınana kadar bu sefer ses sorunu çıktı. Ses sorunu canımı sıktı iyice ustalar desen topu şanzımana attı aylarca yabancı forumlarda araştırma yaptım castrol şanzuman yağını alıp ustama gittim bunu doldur dedim, şu an ses gitti vitesler çok kolay geçiyor. Aman diyeyim şanzuman yağını değiştirirsen eskisini muhafaza et ne olur ne olmaz bi sıkıntı olursa eskisini geri doldurursun.
Bütün yağların castrol olması araçtan çok iyi verim alınacağı anlamına gelmez. Doğru sertifikasyona sahip yağ seçimi yapıldıysa ancak o zaman problem yaşamazsınız.
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eski aracim vito soguk havada geri vitese girmezdi. Viteste isede cikmazdi ileri geri yaptirirdimda cikardi vitesten. Sanirim bu olay sanziman yagini degistirdikten sonra olmustu. Suan 2012 puntoda cok sukur bu sikinti yok arac 110 binde sanirim 100 binde sanziman yagida degisti serviste