slm arkdaşlar benim fire dynamic 1.4 77hp otomatik puntomvar yarım depoyla 215 km falan görüyorumsizce normalmi 350 falan yakıyo yaklaşık olarak.okadarda basmıyorum
ama bazılar olm senin araba uçmuş falan diyo sizinde görüşlerinizi almak istedim
slm arkdaşlar benim fire dynamic 1.4 77hp otomatik puntomvar yarım depoyla 215 km falan görüyorumsizce normalmi 350 falan yakıyo yaklaşık olarak.okadarda basmıyorum
ama bazılar olm senin araba uçmuş falan diyo sizinde görüşlerinizi almak istedim
Konu canbjk tarafından (02/03/2010 Saat 21:49 ) değiştirilmiştir.
Otomatik araç biraz daha fazla yakar doğrudur ama 35 kuruş da normal değil gibi , bence aracın bakımını ihmal etmeyin lastik havalarını vs. kontrol edin , kış aylarında ve kışlık lastiklerinde etkisi vardır mutlaka..Aracınızda gereksiz yük bulundurmayın..
bahsettiğiniz tüketim değeri yüksek
bu kadar yakması normal değil fakat devamlı şehiriçikısa mesafelerde kullanıyorsanız
aşırı yakabilir bunun yanında bir de uzun yolda ne yaktığını ölçün derim
sorunuzun cevabına gelince
hayır içmez
tabir yerindeyse koklar
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
içer![]()
-lastik havaları kontrol
-yük durumu azlaştırma
-hava filtresi temizliği
-gaz tepkilerine dikkat ederseniz ortalamada düşme yaşarsınız
Şu anda aracınız 2000 Turbo motor bi 407 ile aynı yakıyorBirde aracınızı otomatik kısmıyla değilde tiptronik kısmıyla kullanın. O zaman düz vitesli araçlardan da daha az yakarsınız
![]()
sehır ıcı kısa mesafe ve devırlı kullanıyorsanız normal.trıptonık modda duzden daha az yakıyor olması lazım.benım t jet bıle sehır ıcı bu kadar yakmıyor..
arabayı haziran ortarında aldım daha 5700 kmde falan yani daha bakımı bile gelmedi.
lastik havalarıda iyi durumda zaten genelde çok kulanmıyorum eylül gibi servise sordum adam araba daha yeni zamanla azlalır falan diyoda daha bifark göremedim bide zamanla niye azlıcak onuda anlamdımya haninebiliyim okadar sinirlerimi bozmaya başladıki simit tüp takmayı bile düşünmüyo deyilim
canbjk benim arabanında şehiriçinde seninkinden farkı yok ama uzun yolda çok iyi..seninde öyleyse kafana takma
bu benzin fiyatları ile şehir içi ve kış mevsimine göre gayet normal bence
ii bari tekben deyilmişim rahatladım dedim bi benimkimi fazla yakıyo
bir ay sonra normale döner, havalar iyice ısınıyor. Sürekli kısa mesafe yapıyorsanız, kışın kapalı garaj iyi olur..
Eski arabam Uno idi, o zamanlar hep kısa mesafe gidiyodum, ev-iş arası 3 km git gel. Kışın ortalaması bazen kilometrede 50-60 kuruşlara çıkıyodu, deli oluyodum. Uzun yolda ve yazın sorun yoktu tabii.
Puntoların içtiği benzini diğer araçlar kulaklarına döküyorlarmış, araçlarımızın kıymetini bilelim![]()
benım eskı 8v toledom 2 sene once kısın 35 kurus yakıyordu.zamları ustune koyarsak herhalde 45 kurusa dayanırdı.bu mevsım ve kısa mesafede her sey normal.1.3 doblom 22 kurus yakıyor..
otomatik normalden daha az yakması gerek. Ama kısa mesafe ve de soğuk havayı göz önünde bulundurusak normal gibi.
Siz yinede bir test uzun ve kısa yol bir ölçüm yapın.
yaklaşık 1000km dir ortalama yakıt tuketimi (aot) sıfırlamadım sureklı sehırıcı kullanıyorum deger 8.6lt/100km da 31kr ya denk geliyor benimkide
Benim içinde 7.6 filan 100 km de hemde istanbul trafiğinde normal bir deger bnce..
Grande Punto Fire Active.....& Chevrolet Cruze LS
bide motor açma muhabeti sizce doğrumu yaww kimilereyok diyo ki bende öyle düşünüyorum kimileride var diyo nasıl iş
benim yakıt tüketimim de 8.6 lt. sürekli şehiriçi ve kısa mesafe genelde.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri