Sayfa 3/3 İlkİlk 123
59 sonuçtan 41 ile 59 arası

Konu: 180'de motorun resmini gördüm aklım gitti!

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi devir yukseltmeden dolayı olamaz 6 dan 5 e atmayla kesiciye dahi sokamazsın zaten hiçbir şartta diyoruz ama sakalımızda var halbuki yinede anlatamıyoruz

uğur sen getir senin arabanı
    ben 6 dan 5 çekeyim
    bakalım kesiciye sokuluyormu sokulmuyormu sende seyret
    hatta çarşamba akşamı kartal sahilyolunda buluşma var
    gelirsen sevinirim

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

coşkun bir araştıralım birlikte

1.bizim dizellerde devir kesici kaçta devreye giriyor?
    2.6 ve 5. viteslerde tam olarak fark nedir?
    3.ve devir kesicinin derreye girdigi rakamdan bu farkı çıkardığımızda (örnek 5500-300 =5300) çıkan rakamdan daha buyuk bir rakama (5300den buyuk olmalıki devir kesicinin uzerinde olsun) 6 vitesde ulaşmak için bu araçla kaç km hız yapmak gerekir? benim arabayla o işi yapamazsın anahtarına hatta iki arabamında anahtarına iddiaya girerim senle bütün grandepunto forum uyeleri şahit burda bu buluşmaya gelmemin imkanı yok ama inşallah birdahaki buluşmaya ))) veya sırf bunun için bir buluşma yaparız daha şatafatlı olur )) ???

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Teorik olarak girebilir ama pratikte çok zor.Belki yokuş aşağı 5000d/d görülebilirse olabilir.Limitör 5200d/d da devrede.Ancak 6. viteste 5000 leri görmek çok çok zor,

Bence denemeyin güzel güzel kullanın GP larınızı

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    coşkun bir araştıralım birlikte

1.bizim dizellerde devir kesici kaçta devreye giriyor?
    2.6 ve 5. viteslerde tam olarak fark nedir?
    3.ve devir kesicinin derreye girdigi rakamdan bu farkı çıkardığımızda (örnek 5500-300 =5300) çıkan rakamdan daha buyuk bir rakama (5300den buyuk olmalıki devir kesicinin uzerinde olsun) 6 vitesde ulaşmak için bu araçla kaç km hız yapmak gerekir? benim arabayla o işi yapamazsın anahtarına hatta iki arabamında anahtarına iddiaya girerim senle bütün grandepunto forum uyeleri şahit burda bu buluşmaya gelmemin imkanı yok ama inşallah birdahaki buluşmaya ))) veya sırf bunun için bir buluşma yaparız daha şatafatlı olur )) ???

o zaman şöyle mi diyorsunuz arkadaşlar
    kesici 5200 devirde devreye giriyorsa
    grande puntolarınız 5, vitesinde 5200 devir çeviremiyor yada çeviremezmi demek istiyorsunuz yok eğer çevirir 5, viteste limitöre girer diyorsanız
    ozaman 6, viteste ne kadar zorlarsanız zorlayın 5, viteste limitöre girerek
    ulaştığı hıza 6,viteste ulaşmıyor doğrumu anladım
    o zaman ne gerek var 6, vitese takın 5 e daha hızlı gitsin
    bu seferlik buluşmaya gelemeyebilirsin anlıyorum ama bir dahakine muhakkak bekliyorum
    araba anahtarı mevzusuna gelince aman ikiside sende kalsın ben bir tanesinin kaskosunu trafiğini bandrolunu öderken canım çıkıyor 3 taneyle hiç uğraşamam kardeşim
    ama oturup muhabbete sohbete arkadaşlığa her zaman varım

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

ugur ozer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Coşkun doğruya çok yakın anlamışsın, dizel motorlarda max. hp ve max tork benzine gore çok ama çok daha düşük devirlerde oluştuğu için en yuksek hıza ulaştığında devire bir bakıyorsunki 4000 civarındasın. Yani teorikteki 5. vitesin limitor devrine (teorikteki diyorum cunki 5 de rampa aşağı inişde dahi pratikte limitore ulaşmanın imkanı olacağını hiç sanmıyorum.) 6 da ulaşmaya pek imkan yok cunki bu devirlerde motorun gücü o kadar düşüyorki o hızda arabanın direnmesi gereken ruzgar direncinden çok daha fazla küçük oluyor. Tork ve Hp eğrisinden bu yuzden bahsetmiştim birkaç önceki mesajda. Ben sırf içten yanmalı motorlara merağımdan makine mühendisliğini seçtim arkadaşlar yani az çok teknik konularda benimde bilgim var. Bu forumda sizlerin bilgilerinden faydalanmak ve bilgi paylaşımı yapmak kadar zevk aldığım birşey yok şu internette inanın. Sohbete ve arkadaşlığa tabiki bende varım coşkun sürç-i lisan ettiysek farkında olmadan affola kardeşlerim.

Bu arada yine bu forumlarda buldum; Ahmet Gürzumar arkadaşımız devir ve hız grafiği eklemiş, bu grafikdede görüldüğü gibi 190 ı çok zor geçen 90 hp dizel araçlarımızın 6. vitesde 5000 devir çevirebilmesi için tam tamına 265,6 Km/saat hıza ulaşması gerekiyor.

Konu ugurozer tarafından (09/03/2010 Saat 12:32 ) değiştirilmiştir.

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

anlıyorum uğur
    6,viteste limitöre girmeyeceğini bende tahmin ediyorum
    ama 5, viteste girme ihtimalinin olduğunu sanıyorum
    denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim
    aşağıdaki tabloya bakılırsa sen haklı çıkıyorsun bunuda belirtmeliyim
    bakalım yaparız güzel bir buluşma beraber tecrübe ederiz kısmet olursa

ugur ozer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

inşallah coşkun yüzyüze sohbet etmeyi birbirimizin araçlarınla ilgili tecrubeler yaşamayı bende çok isterim. Ama bence 5. vitesde de limitore gireceğinide sanma tabloya bakarsak 260 ları bulmamız gerek 5 de ve inanki ben 190 a çok zor ulaşıyorum oda rampa aşağı ))

yusuf topaloglu
    yusuf_1977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

2 ay önce bir arkadaşımın seat leonu ismini söylemek istemediğim bir benzin markasından deposunu fulletip yola çıkmasıyla 15 dak sonra motor yatak sardı.Elinde fişi olduğundan masrafını karşıladılar.o istasyonada ceza kestiler.Ankara tarafındaydı.

yine başka bir arkadaşın micrasında benzin aldıktan bir süre sonra motor ikaz ışığı yandı hemen sağa çekip servisi aradı.araçtaki benzin yüzünden olduğunu söylediler ve benzini temizleyip bi süre kullanımla ışığın söndüğünü gördük.izmir yakınındaydı.

demek istediğim ne kadar sağlam derseniz deyin benzin yüzünden motorlar arıza ışığı yakıyor ve hasar oluşuyor.aklınızda bulunsun.

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı yusuf_1977 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 ay önce bir arkadaşımın seat leonu ismini söylemek istemediğim bir benzin markasından deposunu fulletip yola çıkmasıyla 15 dak sonra motor yatak sardı.Elinde fişi olduğundan masrafını karşıladılar.o istasyonada ceza kestiler.Ankara tarafındaydı.

yine başka bir arkadaşın micrasında benzin aldıktan bir süre sonra motor ikaz ışığı yandı hemen sağa çekip servisi aradı.araçtaki benzin yüzünden olduğunu söylediler ve benzini temizleyip bi süre kullanımla ışığın söndüğünü gördük.izmir yakınındaydı.

demek istediğim ne kadar sağlam derseniz deyin benzin yüzünden motorlar arıza ışığı yakıyor ve hasar oluşuyor.aklınızda bulunsun.

yakıttan dolayı hiç bir motorun ne dizel ne benzinli ne lpg li yatak sarması söz konusu olamaz
    araçta ortaya çıkan yada meydana gelen arıza başka bir şeydir
    acaba sizin yatak sarma diye bahsettiğiniz olay piston sarma olmasın

yusuf topaloglu
    yusuf_1977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakıttan dolayı hiç bir motorun ne dizel ne benzinli ne lpg li yatak sarması söz konusu olamaz
    araçta ortaya çıkan yada meydana gelen arıza başka bir şeydir
    acaba sizin yatak sarma diye bahsettiğiniz olay piston sarma olmasın
    evet yatak sarma yanlış bir tabir oldu subaplar vs üst kapakta problem olmuştu sanırım tam emin değilim

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

2 yıl boyunca kullandığım mjtd 90bg in 5. ve 6. viteste 5000d/d çevirmesi imkansız.Hatta düz yolda 4. viteste bile çok zor.Zaten limitöre takılmasının çok zor olduğu tork ve güç bandına bakınca anlaşılmakta.Torku alt devirlerden itibaren düşen mjtd nin gücü bile 4000d/d da son bulmakta.Yüksek viteslerde ancak zor da olsa 4000d/d görülebilir.Önceden de söylediğim gibi uzun bir yolda ve eğimde belki gelinebilir 5000 lere, o bile çok zor...

Aydın KUTAY
    aykutay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    09K0909
    Edilen teşekkür: 4

Bende benzinli var bende motoru boğduğum zaman yada aşırı yüklendiğimde aynı ışığın yandığını görmüştüm..Serviste motor zorlamalarında yanar diye bir cevap aldım Ama 5 dakika beklediğinde ışık sönüyor..Daha önceki focus ta böyle bişey yoktu...Sanırım küçük motorlardan yüksek performans beklememek lazım..

hakan çebi
    agresif gogo61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 HF 611
    Edilen teşekkür: 26

dün ve bugün opetten mazot aldım, arabam eski haline döndü çok şükür lamba falan yakmıyor. çekişi bile değişti, aman aman aman uzak durun petrol ofisinden benden söylemesi!

ugur ozer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

oluyor bazen boyle şeyler, akaryakıt değil onlarca kaçak kimyasal malzemenin karıştırıldığı mazota muadil olacak yakıtlar satıyorlar bazen firmalar bilinçli veya bilinçsiz... makinelerde genelde su bulduğu zaman "yakıt kötü ışığı" yakıyor böyle bir dolandırıcılığı onlarda ayırd edemiyorlar.

hakan çebi
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 HF 611

opetten mazot aldıktan sonra yine aynı şey oldu, servise gittim ve makinaya bağlandı araç. hata aynıydı turboda yüksek basınç oluyormuş, silerek yüksek devirde tekrar test yapıldı aynı hatayı verdi. servisteki arkadaş sağolsun tüm ilgili parçaları gözden geçirdi ve turbonun basıncını gözden geçiren bi sensör var onu söktü bayaa pislik içindeydi. o parçayı ve bikaç parçayı temizleyerek yerine taktı, tekrar test yapıldı hata vermedi. yine tekrarlayabilir dedi, çünkü çok yüksek hızda bu sorun oluşuyordu. tekrar tekrarlarsa tek seçenek kalıyormuş o da turboda fazla basınç olduğunda bunu anlayarak valfi açıp havayı boşaltan bi elektronik parça. petrol ofisine özür borçluyum sanırım

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı gogo61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    opetten mazot aldıktan sonra yine aynı şey oldu, servise gittim ve makinaya bağlandı araç. hata aynıydı turboda yüksek basınç oluyormuş, silerek yüksek devirde tekrar test yapıldı aynı hatayı verdi. servisteki arkadaş sağolsun tüm ilgili parçaları gözden geçirdi ve turbonun basıncını gözden geçiren bi sensör var onu söktü bayaa pislik içindeydi. o parçayı ve bikaç parçayı temizleyerek yerine taktı, tekrar test yapıldı hata vermedi. yine tekrarlayabilir dedi, çünkü çok yüksek hızda bu sorun oluşuyordu. tekrar tekrarlarsa tek seçenek kalıyormuş o da turboda fazla basınç olduğunda bunu anlayarak valfi açıp havayı boşaltan bi elektronik parça. petrol ofisine özür borçluyum sanırım

hakan yakıttan olmıycağını defaten söylemiştim
    gerçekten şimdi po dan özür dilemen lazım

hakan çebi
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 HF 611

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakan yakıttan olmıycağını defaten söylemiştim
    gerçekten şimdi po dan özür dilemen lazım
    haklısın coşkun abi özür diliyorum petrol ofisinden. sana bi sorum daha var, opetin mazotu ile daha sesli çalışıyor arabam. shell yada petrol ofisinden alırsam daha sessiz. sessiz çalışması yakıtın daha iyi olduğu anlamına gelirmi sence? bu arada mazot pompam damlatmış bu da kafamı bozdu. aşağıya doğru mazot olmuş heryer. en kısa sürede yaptırmam lazım.

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

hız felakettir!
    acelem vardı.
    şehir içi hızlı gittim.
    telaştan dolayı kırmızı ışığı hiç farketmedim
    kırmızıda geçtim
    askeri minibüse çarptım
    benim arabanın önü dağıldı.
    pert olacaktı nerdeyse.
    minibüsün kaportası yarıldı.
    o gün anladım.
    bilmekle idrak etmek arasındaki farkı.
    ucunda ölüm yoksa acele etmiyorum artık
    biliyorumki acele edersem, ucunda ölüm olma olasılığı çok çok fazlalaşıyor.
    ben şehir içi 30 km gibi bi hızda aracım pert oluyorken,
    şehirler arası 90 ın üzerinde,
    hele hele 120 lerde 140 larda olabilecek bir kazayı düşünmek bile istemiyorum
    ben ne kadar da düşünmek istemesemde,
    bu forumda bile mevcut o kazaların fotoları.
    hayatta kalın, hoşkalın.

hakan çebi
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 HF 611

Alıntı fatihhhh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hız felakettir!
    acelem vardı.
    şehir içi hızlı gittim.
    telaştan dolayı kırmızı ışığı hiç farketmedim
    kırmızıda geçtim
    askeri minibüse çarptım
    benim arabanın önü dağıldı.
    pert olacaktı nerdeyse.
    minibüsün kaportası yarıldı.
    o gün anladım.
    bilmekle idrak etmek arasındaki farkı.
    ucunda ölüm yoksa acele etmiyorum artık
    biliyorumki acele edersem, ucunda ölüm olma olasılığı çok çok fazlalaşıyor.
    ben şehir içi 30 km gibi bi hızda aracım pert oluyorken,
    şehirler arası 90 ın üzerinde,
    hele hele 120 lerde 140 larda olabilecek bir kazayı düşünmek bile istemiyorum
    ben ne kadar da düşünmek istemesemde,
    bu forumda bile mevcut o kazaların fotoları.
    hayatta kalın, hoşkalın.
    çok geçmiş olsun, dediğiniz gibi hız kötü. ama insanın başına gelecekse otoparkta aracın içinde otururkende gelebilir, 30 km ile de 140 160 ilede.

Sayfa 3/3 İlkİlk 123