trabzon merkezde oturuyorum, çalıştığım ilçe Dernekpazarı evime 75 km, doğduğum büyüdüğüm ilçe Araklı 35 km. yani sürekli yoldayım.

öncelikle sahil yolumuzdan bahsedeyim, viraj çok rampa azdır. dün hafif rüzgarlı bi havada biraz acelem olduğundan kapattım gidiyorum. ortalama hızım 170 km, virajlarda 5'e çekip abanıyorum virajı dönünce 6'ya takıyorum. yaklaşık 20 km gittikten sonra bi virajda o uyuz sesi duydum ibre 180'deydi sarı motor resmi göründü hemen 4lüleri açıp durdum. ama arabanın motorundan herhangi bi ses falan duymadım, yumulma falanda olmadı. sevgili puntom tarih oldu diye içim içimi yiyor. direksiyona bi kroşe indirip aşağı indim. kaputu açtım radyatöre falan baktım sorun yoktu, aşırı bi sıcaklıkta vurmadı. 2 dakka sonra tekrar kontağı açtım ses falan gelmedi, arabayı çalıştırdım uyuz sesi yine duydum. tekrar kapattım, servisteki arkadaşımı arayıp durumu anlattım, arabanın motoru korumaya aldığını 5 dakka bekleyip çalıştırmamı söyledi. dediğini yaptım ses gelmedi rahatladım. yediğim korkuyu size anlatamam. en kötüsü herkese anlata anlata bitiremediğim puntom arızalandı diyemezdim kimseye. defalarca bu şekilde kullandım arabamı, böyle bişeyle karşılaşmamıştım. forumdaki arkadaşların önerileriyle petrol ofisinden yeni dizelden almıştım. kesin ondandır demiyorum ama arabamda farklı bişey yoktu. dönüşte 5. vites 90'la geldim yolu, ortalama yakıt tüketimi 3.9 du.

şimdi sizce bu yakıt, tasarruf sağlıyor ama yüksek devirlerde motoru zorluyormu? yoksa başıma gelen şey normalmi?