son dynamiclerde ya da emotionlarda alt yapı var. direksiyon arkasındaki plastik değişiyor ve kol geliyor. bir yazılım güncellemesiyle de hız sabitleyici geliyor. Sonradan takdırmak tabii ki bayağı maliyetli olur.
Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg.
Linealar ile aynı ise sol tarafta sinyal kolunun altında bir kol daha var silecek gibi önce çevirip devreye sokuyorsunuz daha sonra gideceginiz hıza ulaşınca kolu 2 saniye yukarı itip tutuyorsunuz hepsi bukadar ancak sonradan takılır mı bence zor komple direksiyon değişmeli
2007 lerde milyarlar da versen takılamıyor.
yani nasıl birşey getirtmişseler.
olmuyor.
zamanında çok uğraştı forum ahaalisi.
olmadı.
imkanı olsa ben bir-kaç mililyar verirdim.
hız sabitleme sistemi sanırım 2008 lerden sonra gelmeye başlandı.
tam da hatırlamıyorum ama, ondan öncekiler de yok maalesef.
seri 2 de var mı yani sonradan taktırma ihtimali. ilginç.
Gezgin Gp.
Herkese merhaba kendimi tanıtmadım ama kusura bakmayın arabayı alınca tanıtırım artıkbir aksilik olmaz ise bu yaz bende Puntoma kavuşacağım ve uzun gezilere çıkmayı planladığım için cruise kontrol özelliğinide alacağım fakat bir sitede bu özellik ile ilgili bir resim buldum ve moralim bozuldu cruise control için ayrı bir kol daha koymuşlar ahtapot gibi olmuş
araç kullanırken sinyal neredeydi cruise neredeydi durumlar olabilir. keşke ASR gibi bir buton koyup bastınmı o andaki hızını sabitlese ve gaza yada fren bastığında da pasif duruma geçse ne güzel olurdu. herkese saygılar. unutmadan resim PUNTO EVO içinden çekilmiş
![]()
Konu IVAA tarafından (24/02/2010 Saat 23:43 ) değiştirilmiştir.
cruise control kolunu koymalarındaki sebeb kolu ileri ittiğinizde gaz geriye çektiğinizde yavaşlama yapıyo olmasıdır..Yani cc yi kontrole soktuğunuda kolla ayarlıyosunuz gazı falanoyuzden yapılmıştır diye düşünüyorum
ve o kol hep oradaydı. evo ya mahsus değil.
Gezgin Gp.
yagmur sensörünü eni çözdüm .hız sabitlemeyi hiç kullanmadım..
zafer abi yağmur sensöründe ilk kademeye getiriosn ilk desteği sen veriosun çözmüşün zaten. hız sabitlemede sorun yok yanında onun on off var silgeç gibi ON konumuna getiriyosun daha sora ayağın gazda olsun olmasın yukarıya doğru çektin mi o kolu o hızda sabitleniyor daha sora yukarı yapıp hızını artırırsın aşağı doru azaltıyor ve motor freni gibi bişey yapıyor yokuşlarda hissediyorum sabitlediğim zaman ve bu arada gaza basıp belli bi hız yükseltirsen tekrar ayağını gazdan çektiğinde sabit hızına geri dönüyor. debriyaj frende devre dışıyanlış anlama sana değil belki bilmeyen arkadaşlar vardır diye yazdım.
Repair
+1000
Gayet güzel açıklamışsın. İhtiyaçlar kullanıma göre değişir sene 40 bin uzun yol yapan için mükemmel bir özellik. Tuş şeklinde değilde ayrı bir kol olması ise aslında bir avantaj assist kit ve spk olmazsa olmaz paketlerdi benim için ve özellikle çift şeritli yollarda çok kullanışlı. Yağmur sensörü gayet pratik birinci kademeye alıp keyfine bakıyorsun. Kararan dikiz aynasıda gerçekten güzel keşke bu özellikteki araca bir sene önce sahip olsaydım diyorum. Öte yandan evet fazla uzun yol yapmayanlar için çokta gerekli donanımlar değil.
>> Tuş şeklinde değilde ayrı bir kol olması ise aslında bir avantaj
tuşlu şekilde olanlar da hemen direksiyon simidinin üzerinde
yani hemen el altında, ve de özel fonksiyon yüklemişler
(artı) tuşa basıp tutunca arabanın fırlaması gibi (sollamalarda)
kol şeklinde olanların da kullanımı pratiktir inşallah
cruise control uzun yol yapanlar için kesinlikle gerekli olan birşey ona eğer alışırsanız kesinlikle ondan vaz geçemeyeceksiniz.keşke daha önce böyle bir araca sahip olsaymışım diyeceksiniz.hemen yanındaki reset tuşu hafıza tuşudur.yolda ilerlerken resete bir kere basın daha sonra curuise devre dışı kaldığında tekrar resete basarsanız yine aynı hıza tekrar gelecektir
kol şeklindeki kullanımı daha güzel bence otobüsün retader kolu gibi olmuş, evoda hoşuma gitti şahsen. sinyal ile karışma gibi bir durum olmaz![]()
peki hız dijital olarak görünüyor mu????
dyucel
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri