Telefonda konustugumuz gibi tolgay. Hallolacak ins.
Printable View
Telefonda konustugumuz gibi tolgay. Hallolacak ins.
Aynı dertten bende de var. Aracımın üzerinde Pirelli P4 ler var. Orjinal lastikleri ... Alırken çelik jant ta taktırmıştım. 120 ye gelince titreme başlıyor. 130 olunca filan kesiyor. Yalnız Continental kış lastiklerini takınca titreşim yok oldu. Pirelli de kusur var zannediyorum.
alpay o sorun bendede vardı daha önceki michelin lastiklerimden biliyorum ve evelki gün yeni aldıgım arabadada çıktı sorun üzerindeki lastikler pirelli deforme olmuş miyadını doldurmuş lastikde yumrular çıkıyor ve oda belirli bi zamandan sonra ilk önce hızda aracda kıvırmalar titremeler daha sonra dusuk vitesde hoplamalar ondan sonrada yolda gümlüyor haberin olsun. dün gittim orjinal pirelli lastiklerini deiştirttim 4 tanesinide sorun kalmadı tavsiyem sende deiştir çelik jant varsa jantların eğrilerinide düzelttir bence lastik arabanın herşeyi. titreme başladı ise seni yolda bırakma ihtimali çok yüksek sadece pirelliye has deil michelindede yaşadım ben :)
ilginçtir ama ben aracı aldığımdan beridir lastiklerin havasını kontrol etmemiştim.
belli zamanlar yolun durumuna göre titreme yapıyordu. düzgün yolda kaymak gibi gidiyordu. rot larda v.s. sorun yok baktırmıştım. lastiklerin havasını şişirince bu durum geçti. kimisi 19 a düşmüş kimisi 22 ye falan fişman. önleri 33 yaptım arkaları 31 yaptım şimdi iyiler.
arkadaslar ben gecenlerde avcılar fıat a gıttım kendılerı cagırdı dıreksıyon ıcın ve gıttım kontroller yapıldı mılın degıstıgı soylendı arac muayeneden cıkalı 1 kac ay oldu sorun cıkmdı .servısten lastıklerın degısmesı gerekıyor dedıler 4yasına gırmıs lastıler bıtıkmıs.100km hızda tıtreme vardı hafıftı ama.dısarıda balansa soktum problem kalmadı.servıse kalsa lastık kıtlayecek.gerısını sız dusunun bunu yapan yetkılı servıs .
Daha aracım 7500 km de. İlk aldığımdan beri var. Balansı, lastikler takılı iken yaptırmamı önerdiler. Birde onu deneyeceğim. Daha olmadı kökünden bir değişime gideceğim. Zaten jantlar canımı sıkıyor. Kışlık lastikleri değiştirirken Sol ön jantın göbek kapağı düştü bir şekilde ve aynısını bulamadım ne hikmetse ... Aldığım yere soruyorum. Bu jantın kapağı nasıl olmaz diye. Jantlarla beraber geliyor fazlası olmaz diyorlar. Şaştım yani bu işe. En sonunda Doğan SLX in ki bir şekil de oldu. Çok garip bir durum bu...
Acil uyarı.......
Eğer çelik jant kullanıyorsanız bileziklerinizi yenileyin. Bileziklerdeki boşluk titreme yapıyor. Ben üç kere 4 lastik balans yaptırdım 120 de titreşimi kesemedim. Lastikçilere bileziklerden olmasın dediğimde olmaz diyorlardı. En sonunda değiştirin ulaaan dedim ve titreşim falan kalmadı yağ gibi oldu. BALANS TUTTURAMAYANLARA DUYURULUR.
aradaşlar benim araba da 120 km hızdan sonra titremeye başladı geçen ay böyle bişey yoktu.lastik te değiştirmedim durduk yere oldu yani anlamadım sorun ne acaba?bu titreme sadece lastikle mi alakalı?
Rot, balans kaynaklı olmalı büyük olasılıkla.
Direksiyonda sağa veya sola cekme yoksa sadece balans ayarı yaptırman yeterli olacaktır bence sorununun çözümü için. Ama, eğer lastiklerinden bir veya birkaçında tel atması veya balon yapma durumu oluşmuşsa, yaptıracağın balans ayarı da sorununu çözmeyecektir.
balans ayarlarıyla duzelecektır malum yollarımız duble ...:)