heh murat işin özü burada işte
dediğin gibi
be adam yapıyorsan 4 lastiğede yapacaksın
arkadakiler üvey evlatmı :cool0000:
Printable View
Coskun abi 4 lastigede yaptiricam zaten ama bugunde kaldi sanayidekilerde sosyete olmuslar 18.30 dagittim kapatiyoruz dediler eskiden sanayide bayramda bile is yaparlardi. Isten firsat bulursam yarin oglen gidicem yine şu sikinti hayirlisiyla bi çözulsunde 5 lastik olsa 5 inede yaptiririm hatta ilk bulusmada hepinize baklava sozum olsun ;)
Hallolmayacak birsey degil aslinda ama insanlar beceriksiz mi bastan mi saviyorlar anlamiyorum bugun bana birsey dediler yani sabrimi zorluyorlar resmen lastik t serisi oldugu icin titrer dediler hiz lastigi degilmis 120 130 bu lastikler icin cok buyuk hizmis. Ne dersin bu lafa ben neredeyse 15 senedir direksiyondayim otomobilinden tirina kadar hersey kullandim ilk defada lastik degistirmiyorum boyle birsey duymadim ya 90 la gideyim ozaman kamyonlarla pespese gideriz dedim. Hakkaten sabrimi zorluyorlar yani
Evet IV Murat kardeşim dört tekerede balans yapılmalı ve sıfır lastikte bir süre sonra kontrol edilmelidir.Piyasa malesef çakal dolu.
Yeni lastikler ile 100 km yol yapınca balans yerinemi geliyormuş??
Peki fabrikada yapılan üretimde 100 km şartı aranmıyor lastik jant ile birleştirildikten hemen sonra balans ayarına giriyor o zaman bütün üretilen araçların lastiklerinde balans ayarları hatalı BMW-MERCEDES-OPEL-FORD-FIAT-FERRARİ-MASERATİ-FORMULA 1 tabi sanayideki usta bu firmaların mühendislerinden çok daha iyi bilir.
Peki arkadaşlar,ben arabayi dün akşam ilk çaliştirdiğimda rölantide çalşiyorken araba hafif hafif titriyordu.
Soğuk havadan dolayi yüksek rölantide çaliştiğindanmi kaynaklandi acaba bilemiyorum.
HAVADA ÇOK SOĞUK DEĞİLDİ GERÇİ 16 DERECE CİVARIYDI.
Bende de tam 120 km hızda titreme gerçekleşiyor. Lastik/jant değişimi sonrasında orta çıktı bu durum. Yakın zamanda ben de baktırıcam aldığım yere.
Her lastikte balans ilk 100 km de değşmez. Sadece rafta sıcak ortamda bekleyen kaucuk lastikler yola çıkınca değişik genleşmelere uğrayarak bazen boyutlarında ufak tefek dğeşim olur oda balans bozmaya yeterlidir. Her zaman olmaz ama.
Bugüne kadar 3 arabam oldu üçünede jant lastik aldım ilk defa bravoda ilk anda yapılan balans biraz zaman geçtikten sonra bozuldu. Yani normali en başta yapılır ilk 100km civarları bozulursa gidersin yaparlar tamamdır ama illa yapılcak bozulcak diye bi kaide yok :)
Sıfır araçlarında bazen balanssız olduğu oluyor ama çok küçük bir ihtimal.:)
---------
Ben size 120-130 bu lastik için fazla diyenlerin bilgisine lanet ediyorum. Yok artık böyle bişey yaa. Araç hız lastiğine sahip değilse 300de basabilse basar titreme yapmaz sadece o hızlarda tutunma oranları iyice düşer ve güvenli sürüş ortadan kalkar ama gidipte t serisi 120 fazla deniyorsa yazık bizim iş ilen ustalarımıza. !
aracın üstündekiler kış lastiği mi?
Eğer araç direksiyondan titreme yapıyorsa lastik balanslarından şayet aracın genelinde bir titreme varsa akis kafası ve iç lale ye baktırmakta fayda var...Birde aracınıza latikleri söktürmeden balans yaptırın derim...
beklerim haber veririseniz hazırlıklı olalım :)
Nedir abi son durum