hiç sıkıntı yaşamıyorum. önceleri 3 biraz sertti. şimdi o da yok.
Printable View
hiç sıkıntı yaşamıyorum. önceleri 3 biraz sertti. şimdi o da yok.
Birinci vitese geçişlerde eğer vitese yumuşak davranıp atmaya çalışırsam zorlanıyor ama biraz sert bir şekilde sol yapıp bire taktığımda rahat geçiyor isterseniz bir deneyin!
arkadaşlar bende böle bi sorun vardı (ki hala var) bi ara arabanın vitesini kırıyordum. fiat servisine gittiğimde "devir yüksekse koruma önlemi olarak 1. vitese geçmeme" özelliği varmış (5kere vites 1 e zor geçio die adamlara gidince böle dediler bana. ben onların yalancısıyım.
Arkadaşlar bu konuda size bi sorum olabilir mi? Bu sorunun aynısı bendede var.Ki benim arabam 99 model olmasından doğal gözüyle bakıyorum.Teker 1 tur dönsün mümkün değil girmiyor girdiğinde caarrtt cuurrtt sesler geliyor alıştım artık.Ama yokuş başlarında 2yle toplattırmaktan da bıktım. Şimdi gp alacağım.Ama bu araçtada aynı sorunun devam ettiğini duyunca açıkcası çok canım sıkıldı.Bu konudaki bütün başlıkları okudum. De aklıma takılan bir iki şey var yeni konu açmiyim dedim burada soracağım.
1) Şimdi bu gp lerde (1.4 77 beygir almayı düşnüyorum,sorumda onlara yönelik)
vites aynı benim arabamda olduğu gibi mi 1 e hiç geçmiyor.Yoksa sert mi geçiyor.Bazı arkadaşlarımızda sonradan düzeldi filan demişler o bakıma kafam karıştı.Kimisi geçiyor demiş.Yani şansa bağlımı bu :S
teşekkürler şimdidenn
Yüksek hızlarda zaten 1 e atmak çok zordur hiç bir araç geçmez.
Benim aracımda normal olması gereken hızda isem 1 e gayet rahat geçiyor vites.
Şans işi değil şoförlükle alakalı...
Soğuk havalarda ve motor da soğuksa 1. vitese geçirmek hep zordur bir de araç hareket ediyorsa bu imkansız gibidir.Ancak motor ısındıktan sonra geçiş rahat olabilir -soğuk havalarda- Şimdilerde ise kesinlikle böyle bir problem yaşanmamalı tabi araç hareketli ise yine zor geçebilir bu da gayet normal...
Teşekkür ediyorum cevaplarınıza.Yani şeyin tabiki bilincindeyim mesela 30 km /sa hızdayken 1 e takmaktan bahsetmiyorum gereksizdir ve geçmez zaten.Soğuk havalarda da vites yollarındada zorluk olur onuda biliyorum.Ama normal şartlarda ele alırsak mesela 10 km /sa hızda ve 15 le giderken 2 vitesteyiz mesela 1 e çektiğimizde zorluk yaratıyor diyebilirmiyiz grande puntoya? Yoksa rahat mı geçiyor Asıl sorum bu sanırsam :)
Can tp den pm attim sana.
kardeş en güzeli gideceksin bir bayiye test sürüşü yapacaksın anlarsın nedir ne değildir :)
ehliyeti almışmıydın sen :) ? daha almadıysan uygun bir zamanda benimkini deneyebilirsin pendik taraflarındasın diye hatırlıyorum yakınsın bana.
Vites kutusunun normal çalıştığını ve ısınmış olduğunu düşünürsek 10km/s de 1. vitese geçirmek sorunsuz olacaktır.Hatta GP nin vitesleri rakiplerinin bir çoğundan daha rahat ve yolları belirgin...
Bende de otomatik var 1 den 2 ye geçerken tıırtı gibi ses geliyor halen anlamış değilim sizce normal bir durum mu arkadaşlar. Servise gitmeme gerek varmı? Kafayı yiycem araba daha yeni alalı 2 hafta oldu.
aracımı daha 2 gün önce aldım fakat 3. ve 5.vitese geçişte problem var.hatta ilk defa 3 ve 5 e aldığımda vites geçmedi boşa alıp birdaha geçirmek zorunda kaldım buda beni trafikte zor duruma düşürdü.bu araçları bakım yapılmadan verdikleri belli, servise gideceğim daha sonra buraya sorunun ve nasıl çözüldüğünü anlatırım.
arkadaşlar aracım 1 gündür serviste yarın verceklerini söylediler, şanzımanı açmışlar sanırım orda bir sorun var,servistekilerde fark ettiler 3. ve 5. vites problemini. bakalım ne olacak? bence ilginç bir şey. bu konuya lütfen yorumlarınızı bekliyorum
valla ben palio da 5 den 1 e taktım 100 le giderken süper oldu.
abiii yaa bizim arabada nie böle sorunlar yok maşallah yağ gbi geçiooo ayrıca 1. vitesi sadece kalkarken kullanıyorum...
arabam servisten cıktı 3. vitese ayar yapmışlar 5. viteş dişlisi ise değişmiş! araç 0 dı sanırım fabrika çıkışı problemliydi. buda benim şansım. su an hiç bir problem kalmadı vitesle ilgili
ben de yaşıyorum sanırsam aynı problemi.. bazen geçmiyo (hangi vites olduğunu hatırlamıyorum, ama 1 olmadığından eminim) boşa alıp tekrar deniyorum. ben benden kaynaklanıyo zannediyodum ama...
benim 1. vitesle başka bi sorunum var ama... bizim orda dik bi yokuş var, bi gün önümde çok yavaş giden bi araç vardı, geçemedim de, vites 2'de olduğu halde iyice devirden düştü araba... nerdeyse durucak seviyeye geldim, 1'e aldım, yokuş biraz daha dikleşti.. ve arabam stop etti...
şimdi arada bir aynı yokuşta bunu deniyorum... araba yavaşlayınca 1'e alıyorum... ama ya kurtaramıyorum, stop ediyo ya da yeterince yavaşlamamış oluyorum, 1'e aldığımda çok sarsılıyo araba... ortasını nasıl tuturucam ben bunun anlamadım bi türlü...
peki, bu da vites kutusu problemi olabilir mi ki??
("usta sürücü, düz yolda belli olmaz" diyip acemiliğimi kabul etmekten başka çare yok mu yoksa :) )