Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
73 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Arkadaşlar yardım arabamın içi paslanıyor

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

arkadaşlar bugün ben de baktım arabama günler sonra aklıma geldi ve bir bakalım dedik babamla. bir de baktık ki, resimlerdeki kadar olmasa da 5 cm kadar bir bölge paslanmış benim arabada da... servislerin size vereceği cevapları buradan merakla bekliyorum. size verilen cevapları okuduktan sonra en kısa zamanda arabayı Kuşadası Fiat Servisi'ne götüreceğiz. Bakalım oradakiler bize ne diyecek ben de merak ediyorum. Ancak öncelikle size bulunan çözümleri buradan okumak ve emsal gösterek gitmek istiyorum servise. Boşu boşuna git gel olmasın diyorum iş güç malumunuz...
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

İBRAHİM EKREN
    16PUNTO16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16 KB 892
    Edilen teşekkür: 13

Merhabalar
    arkadaşlar görülen bu paslanma muhtemelen gece salla gitsin vardiyasina denk gelmiştir bantta çalişan eleman takmamasi gereken parçayi uğraşmamak için değiştirmeden takiyor daha sonra görüldüğünde servis taraan değiştirlsin diye birde gözüken parçalarda küfolmasi doğaldir bu tip parçalar yan sanayide üretilip sandiklar içerisinde fabrikalara gönderiliyor bu arada malzeme oradan oraya derken bazilari diş etkenlerden etkileniyor bu nedenle paslaniyor takan kişiyi yakalayi ..... Yapmak lazim

3. Bu mesajı için 2 kişi 16PUNTO16'ye teşekkür etti:

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

Alıntı 16PUNTO16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar
    arkadaşlar görülen bu paslanma muhtemelen gece salla gitsin vardiyasina denk gelmiştir bantta çalişan eleman takmamasi gereken parçayi uğraşmamak için değiştirmeden takiyor daha sonra görüldüğünde servis taraan değiştirlsin diye birde gözüken parçalarda küfolmasi doğaldir bu tip parçalar yan sanayide üretilip sandiklar içerisinde fabrikalara gönderiliyor bu arada malzeme oradan oraya derken bazilari diş etkenlerden etkileniyor bu nedenle paslaniyor takan kişiyi yakalayi ..... Yapmak lazim

Söylediğiniz çözüm iyi güzel de hocam biraz namümkün görünüyor Bu sorunu çözmek için daha gerçekçi bir öneriniz de var mıdır acaba?
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

wd40 denen şey yağlama ve suyu uzak tutma özelliğine sahip. üstünde yazar. ama köklü bir çözüm müdür tartışılır tabii.
    Gezgin Gp.

murat sandıkçı
    murat sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 35

Aynı durum bende var, bu konuyu okumadan arabanın içini temizlerken fark ettim.Aynen konuyu açan arkadaşın resmindeki gibi direksiyon milinin üst kısmında paslanma başladı.Önce şaşırdım paslanması imkansız çelik olmalı diye, sonra elimi sürdüğümde pas olduğunu anladım.Araç 5 yıl garantili, garantilide bu kadarıda pes.

SERKAN TASKİN
    serkan_gazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tokat
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 73

arkadaşlar tofaş talebimi reddediyor daha önce böle bişi yaşanmadı diyor kullanıcı hatası diyor dış kaynaklı diyor diyor da diyor ben kabul etmedim emsal var dedim yaşayan sadece ben dedğilim dedim bu durumu yaşayanlar resim koyabilirmi onları göstericem bir de lütfen siz de arayın bu konudaki şikayetinizi bildirin bi çözüm bulalım bu işe adamlar her şeyi kıvırıyolar ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum

murat sandıkçı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı serkan_gazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar tofaş talebimi reddediyor daha önce böle bişi yaşanmadı diyor kullanıcı hatası diyor dış kaynaklı diyor diyor da diyor ben kabul etmedim emsal var dedim yaşayan sadece ben dedğilim dedim bu durumu yaşayanlar resim koyabilirmi onları göstericem bir de lütfen siz de arayın bu konudaki şikayetinizi bildirin bi çözüm bulalım bu işe adamlar her şeyi kıvırıyolar ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum

Daha öncede yazmıştım, tekrar yazayım,Ön göğüsü tutan aparatlarda da paslanma var.Yani sigorta kapağını çıkardığınızda orada ki aparatlarda paslanıyor.Daha servise gitme fırsatım olmadı ama en kısa sürede gideceğim.Aslına bakarsanız çok önemli bir konu ama forumda ki arkadaşlar pek konu ile ilgilenmediler.Ben tekrar bir başlık altında konuyu tekrar açtım ama yine ilgilenen olmadı.İnsanlar Lastik fiyatları, yanmayan ampüller gibi konulara yorum yapıyorlar.Kazasız günler

ÖZGÜR DİNÇER
    ozgurdincer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    48 GL 620
    Edilen teşekkür: 26

daha öncede bahsettiğim üzere ben de aynı dertden muzdariptim, servis ve tofaş'a konu ile ilgili paslanmanın normal olduğu görüşündeler, herhangi bir müdaheleye gerek duymadılar, açıkcası bende aracın dash board kısmından bir müdahele olsun istemiyorum daha sonraları gelmesi muhtemel seslerden korkarak, akşamdan üstüne wd40 boca edilmiş üstübünü paslı bölgelere sarıp sarmalayıp ertesi gün tekrar wd 40 ile şu mutfaklarda kullandığımız bulaşık teli ile bir güzel sürttüm ovalıdım. ilk günkü gibi ışıl şimdi, eğer tekrar edecek olurca bende tekrar ederim o kadar tehditkarım yani

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat SİPAHİOĞLU
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942

yani.
    Gezgin Gp.

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Arkadaşlar geçmiş olsun toyota yaris ve auris de de bu tip sorunlar oluyormuş. Olmayan marka varsa ona binelim artık

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

arkadaşlar daha öncede yazmıştımm....yıkamacılardan kaynaklanan bı durum..kapı içlerine ve menteşelerin olduğu yerlere basınçlı tabancayla su tutmalarından kaynaklanıyor..benim aracım 2006 model ve herhangi bir paşlanma soz konusu değil..sadece direksyon milinde bir mıktar var oda serviste mili değiştiren arkadaşın eldiven kullanmamasından kaynaklı.mil uzerinde parmak ızleri pas olarak belirgin bi şekılde anlaşılmakta..tabancadan sonra en onemlı etken ıse araç ıcıne konulan ıslak paspaslar..yanı paslanmanın nedeni su buharı...bilmem anlatabildimmi..

onrky
    1.4 starjet 95hp

yılmaz yondemir
    detay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gümüşhane
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 42

Alıntı kara kız Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar daha öncede yazmıştımm....yıkamacılardan kaynaklanan bı durum..kapı içlerine ve menteşelerin olduğu yerlere basınçlı tabancayla su tutmalarından kaynaklanıyor..benim aracım 2006 model ve herhangi bir paşlanma soz konusu değil..sadece direksyon milinde bir mıktar var oda serviste mili değiştiren arkadaşın eldiven kullanmamasından kaynaklı.mil uzerinde parmak ızleri pas olarak belirgin bi şekılde anlaşılmakta..tabancadan sonra en onemlı etken ıse araç ıcıne konulan ıslak paspaslar..yanı paslanmanın nedeni su buharı...bilmem anlatabildimmi..
    Aynen katılıyorum. Çok güzel özetledin. Bu konulara dikkat etmek gerek.

SERKAN TASKİN
    serkan_gazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tokat
    Rengi
    Yok

neyse kendi çabamızla halledicez ozaman bu işi

Serhat SİPAHİOĞLU
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942

paslanmdan önce yada sonra wd40 la kaplayın hiçbirşey olmaz.
    Gezgin Gp.

ALİ ASLAN
    sancak26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 207

öncelikle büyük geçmiş olsun, konuyu okuyunca hemen dışarı çıkıp baktım. çok şükür korktuğum başıma gelmedi. ilk günkü çelik parlaklığı hala mevcut.

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Arkadaşlar boş bulunup aracı açtım içine kar girdi hemde öyle böyle değil paspasları silkeledim ama koltugun altına birikti kar yogun yağıştan temizleyemedim çünkü kapı açıkken temizlenmiyor içine de kar giriyordu. Su buharı hadisesi umarım bizim başımıza da gelmez.

murat sandıkçı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı gurik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    paslanmdan önce yada sonra wd40 la kaplayın hiçbirşey olmaz.
    Bana pek mantıklı gelmiyor yeni araçta bunları yapmak.

Sercan Çelik
    Evo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    06EVA03

Hayretler içinde okudum konuyu, desene bizim arabalar ...dan nem kapıyor gurike WD40'la yılda 2 kere koruma niyetine yapsak sanırım önüne geçebiliriz bu problemin ama servise yada fiata bu konuda başvuruda bulunan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa çok iyi olur.

murat sandıkçı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı Evo1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayretler içinde okudum konuyu, desene bizim arabalar ...dan nem kapıyor gurike WD40'la yılda 2 kere koruma niyetine yapsak sanırım önüne geçebiliriz bu problemin ama servise yada fiata bu konuda başvuruda bulunan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa çok iyi olur.
    Ben daha servise gidemedim ancak giden arkadaşlara önemsiz olduğunu söylemişler.

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat SİPAHİOĞLU
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942

Alıntı murat sandıkçı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bana pek mantıklı gelmiyor yeni araçta bunları yapmak.
    bu kişisel bir tedbir ve tercihtir. o zaman paslanınca servise gidilecek, çünkü o kısımlarda boya ve koruyucu katman yok. hiç bir araçta yok. ben de bunu uygulamadım ama mantıklı geliyor bana... sizi bilmem.
    Gezgin Gp.

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon