Sayfa 6/7 İlkİlk ... 234567 SonSon
135 sonuçtan 101 ile 120 arası

Konu: City Fonksiyonu

Mehmet K.
    memox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 70

Alıntı Ogulcan.Öğüt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla saol abi ama hiçbişey anlayamadım ben.Daha sade yalın sekilde acıkayabilcek olan varmı ? Çünkü bende hep city de kullanıyorum ve telaslandım.
    Arda'nın yazdıklarına ek olarak.. Direksiyon motorunu (nam-ı değer city motoru) korumak için dikkat edilmesi gerek:

* Direksiyonu tam çevrili vaziyette fazla bekletmemeye özen göstermeli
    * Daha önce burada yazılmış olduğu gibi, kaldırıma çıkarken yada parkederken tekerleğe yandan darbe almamaya özen göstermeli.

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Baya güzel yumuşak ama aracın bazı kasislerde ön taraftan gelen sesler yüzündne bugün tamirci arkadaşa gösterdim. Direksiyon kutusunda sorun olduğunu tespit ettiler. Değişimide masraflı iş. Bakalım artık nasıl halledicez.

3. 17/04/2009, 09:41

ilker kara
    ik77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 AD3862
    Edilen teşekkür: 137

Arkadaşlar dün akşam babamın arabasına çıkma çelik jant almak için ankara yıldız sanayi sitesindeki hurdacılara gittim.Girdiğim ilk 4 hurdacıda 3 tane hurdaya çıkmış grande punto araç vardı.Ben grande punto alacağımı söylediğimde "aman abi dikkat et bu 3 araçta city motor arızasından dolayı kaza yaptı ve hurdaya çıktı " dedi.Açıkçası benim biraz gözüm korktu.umarım gelecek yeni araçlarımızda bu sorunla karşılaşmayız
    Konu ik77 tarafından (17/04/2009 Saat 09:48 ) değiştirilmiştir.

Mehmet K.
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı ik77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar dün akşam babamın arabasına çıkma çelik jant almak için ankara yıldız sanayi sitesindeki hurdacılara gittim.Girdiğim ilk 4 hurdacıda 3 tane hurdaya çıkmış grande punto araç vardı.Ben grande punto alacağımı söylediğimde "aman abi dikkat et bu 3 araçta city motor arızasından dolayı kaza yaptı ve hurdaya çıktı " dedi.Açıkçası benim biraz gözüm korktu.umarım gelecek yeni araçlarımızda bu sorunla karşılaşmayız
    Arkadaşlar bu tür laflara kulak asmayın lütfen. Böyle bir tehlike ihtimali olsa fabrika araçların hepsini geri çağırtır, avrupada bu araçlar trafiğe bile çıkartılmaz. Bir aracın trafiğe çıkabilmesi için sayısız test ve sertifikasyondan geçmesi gerekiyor. Asılsız iddialar ile kendinize kuruntu yapmayın ve tamircilerin laflarına fazla kulak asmayın derim. Millet olarakta şehir efsanelerini ne kadar sevdiğimizi bilirsiniz.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Evet aynen öyle katılyorum sana dostum zaten millet olarak doğru haber değil de uydurma asparagas haberler inanmayı daha çok seviyoruz böyle haberler adamı ipe bile götürür dikkat etmek lazım.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Benim anlamadığım hurdacı nereden biliyor o araçların nasıl kaza yaptığını,
    Araç sahipleriyle mi görüştu, eksper mi yolladı, bizzat kendisi mi inceledi

GP larda servo motor arızası çıkma ihtimali var.Bunu zaten biliyoruz ama her pert araca da direksiyon motoru arızası nedeniyle bu hale geldi demek sadece bizim millette vardır...

ilker kara
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 AD3862

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim anlamadığım hurdacı nereden biliyor o araçların nasıl kaza yaptığını,
    Araç sahipleriyle mi görüştu, eksper mi yolladı, bizzat kendisi mi inceledi

GP larda servo motor arızası çıkma ihtimali var.Bunu zaten biliyoruz ama her pert araca da direksiyon motoru arızası nedeniyle bu hale geldi demek sadece bizim millette vardır...
    Ben nereden bildiğini sormadım.Araçlara bakarken" inşallah ölen olmamıştır "dedim ,ondan sonra kazanın sebebini anlattı.kendi dükkanında 2 araç üst dükkanda da 1 araç vardı bu sebepten kazaya uğradığını söylediği.Umarım sebep o değildir ama ben tedirgin oldum.Uzun yolda bu donanımı kullanmamamı tavsiye etti.

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Diğer araçların neleri var önce onlara bir bakmak lazım buna benzemez binbir türlü şikayeti olan clio3 mü dersin ford fiesta mı dersin polo mu dersin opel corsa mı dersin de diyebildiğin kadarı ile onu bırakın mercedes te bile az olmak kaydıyla bu tip fabrikasyon hatalar mevcut 2040 yılında üretilen araçlara binersek onlarda sanırım daha az nüksedecek ve hayatı etkilemeyecek kronik sorun olacaktır

Mehmet K.
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı ik77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben nereden bildiğini sormadım.Araçlara bakarken" inşallah ölen olmamıştır "dedim ,ondan sonra kazanın sebebini anlattı.kendi dükkanında 2 araç üst dükkanda da 1 araç vardı bu sebepten kazaya uğradığını söylediği.Umarım sebep o değildir ama ben tedirgin oldum.Uzun yolda bu donanımı kullanmamamı tavsiye etti.
    Siz City düğmesine bassanızda basmasanızda aracın direksiyonunu aynı motor döndürüyor. Yani City fonsiyonunu kullanmasanızda o servo motor size kaza yaptırabilir.. tabi tamircinin söylediği doğru ise.. Bu devirde hidrolik direksiyonlu araç sayısıda git gide azalıyordur tahminim.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Mehmetin de belirttiği gibi elektrikli direksiyondan anlasa kapalıyken de bozulabileceğini belirtirdi zaten...

ilker kara
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 AD3862

Alıntı abnew Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mehmetin de belirttiği gibi elektrikli direksiyondan anlasa kapalıyken de bozulabileceğini belirtirdi zaten...
    söylediklerinizin birçoğuna katiliyorum. Benim bir önceki arabam 2005 model corsa idi.ondada kronik direksiyon kutusu arizasi vardi ama ben karşilaşmadim.umarim yeni partide gelecek araçlarda bu sorun dahada asgariye iner.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Temennimiz bu tabiki İlker, kaza olmasa bile yine de servo motor arızasıyla karşılaşmayız umarım...

Naci Çağlar
    gendarme35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 16

Merhaba Arkadaşlar
    Ben dh'den gendarme
    dh'de Fiat bölümüne giren arkadaşlar bilirler..
    2005 Stilo sahibiyim..
    City modunu aldığım günden beri açık kullanırım..
    60 km'den sonra tamamen devreden çıktığını çok rahat hissederim..
    Aslında ülkemiz yol şartlarında sürekli açık kullanmak arıza ihtimalini çok yükseltiyor..aşağıda verdiğim alıntı bilgisine çok güvendiğim fiat aşığı sayın Hüseyin Avni Tekin Bey (@havnitekin) tarafından yazılmıştır..
    sizlerle paylaşmak istedim..

-----------------------------------------------------------------------
    elektrohidrolik direksiyonun çok önemli özelliklerine karşın, sürekli kullanmak zorunda bulunduğu ve sisteme tam entegre bir elektrik motoru vardır..

sonsuz ömürlü olmayan bu motor,

1 - tam entegre ve doğru penetrasyonlu olmayan asfalt ve asfalt olmayan(ülkemizde son yıllarda yapılan bölünmüş yollar ile çoğu şehir içi yollar asfalt değildir.rot miks tabir edilen zift üstüne serilen agrega ile yapılan aslında gerçek adıyla stabilize yoldur.) yollarda hangi marka ve model olursa olsun sarsıntı limitlerini kat ve kat geçtiği için arıza vermektedir..

2 - Tamiri kesinlikle mümkün olmadığından yenisi ile değiştirme zorunluluğu vardır..üstelik ülkemizdeki vahim yol koşulları ile kısa sürede etkinliği azalan süspansiyon sistemindeki vibrasyonlar ,bu arızaları sıklaştırmaktadır..

bir şey daha eklemek istiyorum...
    elektro hidrolik direksiyon sistemi ,hidrolik basınçla yani atf yağlı sistemle çalışsa da motor arızası verdiğinde tamamen devre dışı kalmaktadır..zaten çalışma prensibi de budur..aracın direksiyonuna komut gelmedikçe sertleşerek güvenli bir sürüş sağlamaktadır,city modu ise belli bir hızın altında (genellikle 60 km dir) basıncı arttırarak direksiyona uygulanan kuvveti düşürmekte ,kullanıcı da direksiyonu hafiflemiş ya da yumuşamış hissiyle kullanmaktadır. yoksa tur ve devir sayısında bir değişiklik olmamaktadır...
    -----------------------------------------------------------------------

Aşağıda kullanıldığı Fiat modellerinde araç kullanmayı çok keyifli bir hale
    dönüştüren City modlu direksiyon sisteminin Stilo'daki yerleşimini görüyorsunuz..
    Konu OzzY tarafından (19/04/2009 Saat 03:15 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood- lütfen kuralları okuyunuz

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Naci abi hoşgeldin, bi ara gp kullanmışmıydın veya almayımı düşünmüştün? dhdeki başlıktan öyle kalmış sanki aklımda.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Naci Çağlar
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Beyaz

Hoşbuldum Ozan
    ilk çıktığında düşünmüştüm (hala 1,4 t-jet için şeytan dürtüyor ama
    hem Stil'den ayrılmak zor geliyor - bilirsin Stilo donanım olarak çok zengin- hem de şartlar uygun olursa yeni Bravo'yu düşünüyorum artık..
    )
    hatta siz burayı kurarken katkı yapmak istemiştim
    ama o dönem bir süre nete giremediğim için geç kalmıştım..

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Sanıyorum Fiat ın ilk modellerinde elektrohidrolik sistem vardı(Punto mk2-Stilo) Ancak son modellerde sadece servo motor bu işi yapmakta...

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

onur poyraz
    TıRSıK FaRe :) poyraz_o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26 TZ 855
    Edilen teşekkür: 73

city fonksiyonu hakkında birde servisle konuşmuştum. bana yakıt sarfiyatını bir miktar arttıracağını sölemişti...

Hüseyin Koyak
    h k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 205

Alıntı gendarme35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

fiat aşığı sayın Hüseyin Avni Tekin Bey (@havnitekin) tarafından yazılmıştır..

2 - Tamiri kesinlikle mümkün olmadığından yenisi ile değiştirme zorunluluğu vardır..

bu tofaş ustalarına hastayım.

googlede aratın bu servo motorun nasıl tamir edildiğini resimleri fotoğrafları ile bulursunuz , ingiliz italyan tamir eder ama tofaş serviscileri tamir edemez. birde kesinlikle tamir olmaz diye ahlam keserler
    Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ

Naci Çağlar
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Beyaz

Alıntı h k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu tofaş ustalarına hastayım.

googlede aratın bu servo motorun nasıl tamir edildiğini resimleri fotoğrafları ile bulursunuz , ingiliz italyan tamir eder ama tofaş serviscileri tamir edemez. birde kesinlikle tamir olmaz diye ahlam keserler
    Haklısınız,tamiri mümkün olabilir..
    ama servis sahiplerinin genelde tamirden yana olmadıklarını
    daha çok kazanmak için sök,at,yenisini tak zihniyeti ile ustaları da
    bu yönde yönlendirip tembelliğe alıştırdıklarını biliyorsunuz...
    maalesef ülkemizdeki yetkili servislerde tamir zihniyeti pek yok..
    daha çok değiştirerek sorun çözme yolunu tercih ediyorlar..

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

h k

SAVAŞ CIL
    svs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 1

Standart slm

Alıntı pdr42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla city de kullanmak kotu bi alıskanlık ediyo ben kaza yaptıgımda ford fiesta kullanıdmkazık gibi geldi bana oyuzden arada normal fonkiyonda kullanmak lazım ama yineede ben bu arabanın direksiyonuna guvenmiyorum
    *
    *
    *
    güvenme abi haklısın 30.000 oldu benim arabam direksiyon motoru diyolarmış bozulmuş ve liste parça fiyatı 1900 tl

1 sene geçti garantisi de müşteri hizmetleriyle boğuştum biraz %75 indirim aldım

Sayfa 6/7 İlkİlk ... 234567 SonSon