Baya güzel yumuşak ama aracın bazı kasislerde ön taraftan gelen sesler yüzündne bugün tamirci arkadaşa gösterdim. Direksiyon kutusunda sorun olduğunu tespit ettiler. Değişimide masraflı iş. Bakalım artık nasıl halledicez.
Arda'nın yazdıklarına ek olarak.. Direksiyon motorunu (nam-ı değer city motoru) korumak için dikkat edilmesi gerek:
* Direksiyonu tam çevrili vaziyette fazla bekletmemeye özen göstermeli
* Daha önce burada yazılmış olduğu gibi, kaldırıma çıkarken yada parkederken tekerleğe yandan darbe almamaya özen göstermeli.
Baya güzel yumuşak ama aracın bazı kasislerde ön taraftan gelen sesler yüzündne bugün tamirci arkadaşa gösterdim. Direksiyon kutusunda sorun olduğunu tespit ettiler. Değişimide masraflı iş. Bakalım artık nasıl halledicez.
Arkadaşlar dün akşam babamın arabasına çıkma çelik jant almak için ankara yıldız sanayi sitesindeki hurdacılara gittim.Girdiğim ilk 4 hurdacıda 3 tane hurdaya çıkmış grande punto araç vardı.Ben grande punto alacağımı söylediğimde "aman abi dikkat et bu 3 araçta city motor arızasından dolayı kaza yaptı ve hurdaya çıktı " dedi.Açıkçası benim biraz gözüm korktu.umarım gelecek yeni araçlarımızda bu sorunla karşılaşmayız
Konu ik77 tarafından (17/04/2009 Saat 09:48 ) değiştirilmiştir.
Arkadaşlar bu tür laflara kulak asmayın lütfen. Böyle bir tehlike ihtimali olsa fabrika araçların hepsini geri çağırtır, avrupada bu araçlar trafiğe bile çıkartılmaz. Bir aracın trafiğe çıkabilmesi için sayısız test ve sertifikasyondan geçmesi gerekiyor. Asılsız iddialar ile kendinize kuruntu yapmayın ve tamircilerin laflarına fazla kulak asmayın derim. Millet olarakta şehir efsanelerini ne kadar sevdiğimizi bilirsiniz.
Evet aynen öyle katılyorum sana dostum zaten millet olarak doğru haber değil de uydurma asparagas haberler inanmayı daha çok seviyoruz böyle haberler adamı ipe bile götürür dikkat etmek lazım.
Benim anlamadığım hurdacı nereden biliyor o araçların nasıl kaza yaptığını,
Araç sahipleriyle mi görüştu, eksper mi yolladı, bizzat kendisi mi inceledi
GP larda servo motor arızası çıkma ihtimali var.Bunu zaten biliyoruz ama her pert araca da direksiyon motoru arızası nedeniyle bu hale geldi demek sadece bizim millette vardır...
Ben nereden bildiğini sormadım.Araçlara bakarken" inşallah ölen olmamıştır "dedim ,ondan sonra kazanın sebebini anlattı.kendi dükkanında 2 araç üst dükkanda da 1 araç vardı bu sebepten kazaya uğradığını söylediği.Umarım sebep o değildir ama ben tedirgin oldum.Uzun yolda bu donanımı kullanmamamı tavsiye etti.
Diğer araçların neleri var önce onlara bir bakmak lazım buna benzemez binbir türlü şikayeti olan clio3 mü dersin ford fiesta mı dersin polo mu dersin opel corsa mı dersin de diyebildiğin kadarı ile onu bırakın mercedes te bile az olmak kaydıyla bu tip fabrikasyon hatalar mevcut 2040 yılında üretilen araçlara binersek onlarda sanırım daha az nüksedecek ve hayatı etkilemeyecek kronik sorun olacaktır![]()
Siz City düğmesine bassanızda basmasanızda aracın direksiyonunu aynı motor döndürüyor. Yani City fonsiyonunu kullanmasanızda o servo motor size kaza yaptırabilir.. tabi tamircinin söylediği doğru ise.. Bu devirde hidrolik direksiyonlu araç sayısıda git gide azalıyordur tahminim.
Mehmetin de belirttiği gibi elektrikli direksiyondan anlasa kapalıyken de bozulabileceğini belirtirdi zaten...
Temennimiz bu tabiki İlker, kaza olmasa bile yine de servo motor arızasıyla karşılaşmayız umarım...
Merhaba Arkadaşlar
Ben dh'den gendarme
dh'de Fiat bölümüne giren arkadaşlar bilirler..
2005 Stilo sahibiyim..
City modunu aldığım günden beri açık kullanırım..
60 km'den sonra tamamen devreden çıktığını çok rahat hissederim..
Aslında ülkemiz yol şartlarında sürekli açık kullanmak arıza ihtimalini çok yükseltiyor..aşağıda verdiğim alıntı bilgisine çok güvendiğim fiat aşığı sayın Hüseyin Avni Tekin Bey (@havnitekin) tarafından yazılmıştır..
sizlerle paylaşmak istedim..
-----------------------------------------------------------------------
elektrohidrolik direksiyonun çok önemli özelliklerine karşın, sürekli kullanmak zorunda bulunduğu ve sisteme tam entegre bir elektrik motoru vardır..
sonsuz ömürlü olmayan bu motor,
1 - tam entegre ve doğru penetrasyonlu olmayan asfalt ve asfalt olmayan(ülkemizde son yıllarda yapılan bölünmüş yollar ile çoğu şehir içi yollar asfalt değildir.rot miks tabir edilen zift üstüne serilen agrega ile yapılan aslında gerçek adıyla stabilize yoldur.) yollarda hangi marka ve model olursa olsun sarsıntı limitlerini kat ve kat geçtiği için arıza vermektedir..
2 - Tamiri kesinlikle mümkün olmadığından yenisi ile değiştirme zorunluluğu vardır..üstelik ülkemizdeki vahim yol koşulları ile kısa sürede etkinliği azalan süspansiyon sistemindeki vibrasyonlar ,bu arızaları sıklaştırmaktadır..
bir şey daha eklemek istiyorum...
elektro hidrolik direksiyon sistemi ,hidrolik basınçla yani atf yağlı sistemle çalışsa da motor arızası verdiğinde tamamen devre dışı kalmaktadır..zaten çalışma prensibi de budur..aracın direksiyonuna komut gelmedikçe sertleşerek güvenli bir sürüş sağlamaktadır,city modu ise belli bir hızın altında (genellikle 60 km dir) basıncı arttırarak direksiyona uygulanan kuvveti düşürmekte ,kullanıcı da direksiyonu hafiflemiş ya da yumuşamış hissiyle kullanmaktadır. yoksa tur ve devir sayısında bir değişiklik olmamaktadır...
-----------------------------------------------------------------------
Aşağıda kullanıldığı Fiat modellerinde araç kullanmayı çok keyifli bir hale
dönüştüren City modlu direksiyon sisteminin Stilo'daki yerleşimini görüyorsunuz..
Konu OzzY tarafından (19/04/2009 Saat 03:15 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood- lütfen kuralları okuyunuz
Naci abi hoşgeldin, bi ara gp kullanmışmıydın veya almayımı düşünmüştün? dhdeki başlıktan öyle kalmış sanki aklımda.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Hoşbuldum Ozan
ilk çıktığında düşünmüştüm (hala 1,4 t-jet için şeytan dürtüyor ama
hem Stil'den ayrılmak zor geliyor - bilirsin Stilo donanım olarak çok zengin- hem de şartlar uygun olursa yeni Bravo'yu düşünüyorum artık..)
hatta siz burayı kurarken katkı yapmak istemiştim
ama o dönem bir süre nete giremediğim için geç kalmıştım..
Sanıyorum Fiat ın ilk modellerinde elektrohidrolik sistem vardı(Punto mk2-Stilo) Ancak son modellerde sadece servo motor bu işi yapmakta...
city fonksiyonu hakkında birde servisle konuşmuştum. bana yakıt sarfiyatını bir miktar arttıracağını sölemişti...
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
Haklısınız,tamiri mümkün olabilir..
ama servis sahiplerinin genelde tamirden yana olmadıklarını
daha çok kazanmak için sök,at,yenisini tak zihniyeti ile ustaları da
bu yönde yönlendirip tembelliğe alıştırdıklarını biliyorsunuz...
maalesef ülkemizdeki yetkili servislerde tamir zihniyeti pek yok..
daha çok değiştirerek sorun çözme yolunu tercih ediyorlar..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri