Sayfa 5/7 İlkİlk 1234567 SonSon
136 sonuçtan 81 ile 100 arası

Konu: City Fonksiyonu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    T.Talip ÖZDEMİR
    djtalip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    01TT
    Edilen teşekkür: 20

Mutlu

Sakıncası yoktur die biliyorum ama bundan birkaç ay önce benim başıma geldi o arıza. Servis garanti kapsamına almamak için binbir türlü çamura yattı bunların arasında city modunda çok kullanmuşsınız ondan dediler. Tabiki bende dururmuyum... Fiat çağrı merkezini arayarak dava açacağımı dile getirdim, madem city modunda kullanılmayacak nie o düğmeyi koymuşsunuz diyince, tutuştular tabi, garanti kapsamında yaptılar... Neticede city modunda kullanmanın sakıncası yok olsa zaten koymazlardı o düğmeyi. Ama uzun yolda kullanmamanı tavsiye ederim. Kazasız keyifli şürüşler!!!

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ibrahim odabaşı
    ..:aranan adam:.. imdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BA -7-7
    Edilen teşekkür: 473

bencede sakıncası yok 2 senedir city de kuLLanırım uzun yoLLar hariç bir probLem gormedim (cok sukur)
    zaten arac maximum 20 km hız iLe o mod aktif 20 km gectikten sonra otomatik oLarak devre dısı kaLıyor
    sunu duydum geneLde servis bu özeLLigi garanti kapsamı dısında sayıyor vede 1,500 tL ücret taLep ediyor biLginize.
    Konu imdesign tarafından (31/03/2009 Saat 11:14 ) değiştirilmiştir.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı imdesign Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bencede sakıncası yok 2 senedir city de kuLLanırım uzun yoLLar hariç bir probLem gormedim (cok sukur)
    ama sunu duydum geneLde servis bu özeLLigi garanti kapsamı dısında sayıyor vede 1,500 tL ücret taLep ediyor biLginize.
    Böyle bişey yok !!!

ben garantisi devam ederken city motoru garanti dışı denilen kimseyi görmedim duymadım.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

ibrahim odabaşı
    ..:aranan adam:.. imdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BA -7-7
    Edilen teşekkür: 473

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle bişey yok !!!

ben garantisi devam ederken city motoru garanti dışı denilen kimseyi görmedim duymadım.
    bende duydum dedim!
    kesin yorum yapmadım...

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Ben 2006 da aldım aracımı hiç daha city kapamadım Maaşallah tık yok

Servislerinde garanti kapsamında iken böyle bir kelime kullanmaları imkansız hatta garanti bittiken sonra bile yapmış olsa müşteri memnuniyeti kapsamında yapmaları olanak dahilindedir ..

T.Talip ÖZDEMİR
    djtalip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    01TT
    Edilen teşekkür: 20

Bana dediler, cityde fazla kullanmışsın ve birde 17 '' jant taktırdığım için garantiye dahil olmuyor dediler.

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Bende 2006 yılında aldım aracımı city hep açık. Geçen yaz bozuldu ve garanti kapsamında değiştirildi.

Erdem Bozdağ
    GP Hastası Erdem Bozdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1126

benim aracı aldıktan 1 yıl sonra city arızası verdi hiç bir soru sormadan hatalarını kabul ederek özür dileyerek değiştirdiler

Mehmet K.
    memox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 70

City motoru bozulunca ne oluyor arkadaşlar? Direksion ağırlaşıyormu? dönmüyormu? kendini sağa solamı atıyor yani nasıl bir arıza oluyor?

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Alıntı memox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    City motoru bozulunca ne oluyor arkadaşlar? Direksion ağırlaşıyormu? dönmüyormu? kendini sağa solamı atıyor yani nasıl bir arıza oluyor?

Aynen öyle oluyor. Benimkinde kırmızı ışıkta beklerken direksiyon kendi kendine bir sağa bir sola dönüyordu.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı memox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimki pek dönme eğilimi göstermiyodu yani kendi kendine bi ağırlaşmada olmadı. ancak vuuuuuu şeklinde ses yapıyo gerek çevirirken gerek kırmızı ışıkta vs beklerken.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Mehmet K.
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah

Standart Elektrik Destekli Direksiyon Sistemleri

Burada oldukça açıklayıcı bilgiler buldum arkadaşlar, Grande Puntolarımızdaki sistem birebir aynımıdır bilmiyorum ama oldukça benzer olduğunu düşünüyorum.
    Electric Power Steering

Sizin için biraz çevirmeye çalışacağım, her ne kadar titiz davranmaya çalıştıysamda birebir doğruluğunu garanti edemiyorum, ingilizce bilenlerin yinede orijinal sayfayı okumasını tavsiye ederim.
    EPS - Electric Power Steering (Elektrik Güçlü Direksiyon)

Günümüzde elektrik güçlü direksiyonlar (EPS) hidrolik direksiyon sistemlerinin yerini almaya başladı. Elektrik güçlü direksiyonların en önemli avantajı hidrolik direksiyon pompasını elimine ederek, en kötü durumlarda 8-10hp 'ye kadar güç tasarrufu sağlaması. (Fiat araçlarında bu 5hp civarında) Bu durum benzin ekonomisi sağlaması yanında ağırlık avantajı getiriyor ve hidrolik direksiyon pompası ve hidrolik borularının karmaşasını ortadan kaldırarak daha sade bir sistem sunmakta. Akışkandan kurtulmak demek aynı zamanda hidrolik kaçağı problemlerini ortadan kaldırıyor. Elektirik destekli direkson aynı zamanda hidrolik sistemden daha sessiz çalışıyor çünkü pompa ve borulardan ve valflerden akan hidrolik sıvı sesi ortadan kalkıyor. Fakat en büyük farklılık diresiyonun davranış şekli ve hissinde oluşuyor.

Elektrik destekli direksiyon, hidrolik sistem ile yapılması güç olan ince ayarlara olanak sağlıyor. Sürücünün direksiyon hareketlerini, araç hızını ve diğer süspansiyon hareketlerini izleyerek sistem tam gerektiği kadar hareket tepkisi verilmesini sağlayabilir. Ve bu tepkileri hızlı değişen dinamik sistem içinde sürekli ayarlayabilir. EPS gerektiğinde direksiyonu ağırlaştırıp, hafifletebilir. Hatta motor kapalıyken bile direksiyon desteğini sürdürebilir.

Daha da güzeli, direksiyon tepki profili gerektiğinde yazılım aracılığı ile güncellenebilir.

SISTEM NASIL ÇALIŞIR?

Bazı eski sistemler aslında elektro-hidrolik olarak çalışıyorlardı. Bu sistemlerde hidrolik pompanın çalışması için elektrik motoru kullanılmakta idi. Fakat güncel sistemler artık tamamen elektrik/elektronik olarak çalışmaktalar. Direksiyon mili üzerine monte edilmiş bir elektrik motoru sürekli olarak destek sağlamakta.

Bir sensör sürekli olarak direksiyonun konumunu ve dönme oranını izler. Başka bir sensör direksiyon şarftına etki eden tork miktarını izler. Bu iki sensörün bilgileri EPS kontrol modülüne gönderilir. Ayrıca aracın hızı, çekiş gücü veya stabilite kontrol sisteminden gelen bilgiler birleştirilerek direksiyonun en ağırlıkta ve ne kadar döndürüleceğine karar verilir.

Toyota Prius electrtic steering system

General Motors'un EPS sistemi bir kaç operasyon moduna sahiptir:

* Normal Mod: Direksiyon konumuna ve araç hızına göre sağ ve sol hareket sağlanır.

* Toplama Modu: Dönüş tamamlandıktan sonra direksiyonun toplanma durumudur. Direksiyon pozisyon alıcısı EPS sisteminin direksiyonun tekrar orta konumu bulmasına yardımcı olur.

* Damper Kontrol Modu: Yol hissinin arttırılmasını ve darbelerin hissedilmesini sağlar. Bu mod araç hızlı seyir halindeyken devreye girer.

* Koruma Modu: Direksiyonun tam çevrili konumda uzun süre durması halinde elektrik motorunun üzerinden çok akım geçmesini ve çok ısınmasını engeller.

Direksiyonun tam çevrili konumda uzun süre tutulması Elektrikli Direksiyon Kontol Modülünün (Power Steering Control Module, PSCM) EPS motoruna tam yükte akım göndermesine neden olur. Eğer direksiyon bu konumda uzun süre tutulursa sistem kendini korumaya alarak motorun aşırı ısınmasını engelleyecektir. Koruma modunda iken PSCM motora giden akımı belli bir değerde sınırlandırarak direksiyon yardımını azaltacaktır.

PSCM 'nin aşırı ısınma tespit etmesi ve koruma haline geçmesi durumunda sistem aşırı ısınma arızası alacaktır. (bu arıza herhangi bir ışığın yanması anlamına gelmiyor olacakir, sadece bir iç arıza sinyalidir büyük ihtimalle) Bu konumda direksiyon daha ağır olacaktır ama işlevini görmeye devam edecektir.

15. Bu mesajı için 9 kişi memox'ye teşekkür etti:

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

geçenlerde servis city motorunuzda problem var değiştircez dediler.. sadece sağa sola dönüşte nadiren lok sesi yapıyordu.. amortisör takozları değişti ama city değişimi bence gereksizdi.. madem garanti karşılıyor değişsin mantığı ile değiştirilmesine onay verdim.. sadece direksiyon sertleşmesi, sağa sola çekmelerde problem varsa değiştirilmesi daha uygun olur..
    bu arada aldım alalı city hep açık gezdim.. (tek tuşla %10 tasarruf başlığındaki olaydan sonra 2-3 gün kapattım o kadar :]

İLKER Ç.
    ocean_1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26
    Edilen teşekkür: 197

Peki garantiden parçayı değiştirenlere gerekçe olarak ne diyor servisler üretim hatası mı? (Üretim hatasıysa nasıl bir hatadır ki hala devam ediyor?) Birde bu city motoru aksamıyla ilgili herhangibir periyodik bakım gerekiyormu?

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

Ben hep city de kullanıyorum.Hiçbir sorun yok şimdilik.
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

Valla saol abi ama hiçbişey anlayamadım ben.Daha sade yalın sekilde acıkayabilcek olan varmı ? Çünkü bende hep city de kullanıyorum ve telaslandım.
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı Ogulcan.Öğüt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla saol abi ama hiçbişey anlayamadım ben.Daha sade yalın sekilde acıkayabilcek olan varmı ? Çünkü bende hep city de kullanıyorum ve telaslandım.
    Oğulcan, kısaca ve yalın olarak şu şekilde belirteyim:

-Eski araçlarda motor gücünü kullanan hidrolik sistem yerine şimdi bağımsız bir elektrik motoru direksiyona yardımcı olmakta.Yani direksiyonu senin ellerin dışında bu elektrik motoru da iki elini kullanıp sana yardımcı oluyor Bu şekilde direksiyona sürücünün uygulaması gereken güç oldukça azalmakta.Sistem, elektrik motoru ile çalıştığı için ve modern araçlarda elektronik kontroller olduğundan beyin bu city moduna kolaylıkla müdahale edebiliyor.Yani yukarıda da belirtildiği gibi yüksek hızda direksiyonu sertleştirmek, dönemeçlerde aksine yumuşatmak ya da farklı yazılım yüklenerek farklı modlar yaratmak mümkün, umarım anlatabilmişimdir

Mehmet K.
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Ogulcan.Öğüt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arda'nın yazdıklarına ek olarak.. Direksiyon motorunu (nam-ı değer city motoru) korumak için dikkat edilmesi gerek:

* Direksiyonu tam çevrili vaziyette fazla bekletmemeye özen göstermeli
    * Daha önce burada yazılmış olduğu gibi, kaldırıma çıkarken yada parkederken tekerleğe yandan darbe almamaya özen göstermeli.

22. 17/04/2009, 09:41

ilker kara
    ik77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 AD3862
    Edilen teşekkür: 137

Arkadaşlar dün akşam babamın arabasına çıkma çelik jant almak için ankara yıldız sanayi sitesindeki hurdacılara gittim.Girdiğim ilk 4 hurdacıda 3 tane hurdaya çıkmış grande punto araç vardı.Ben grande punto alacağımı söylediğimde "aman abi dikkat et bu 3 araçta city motor arızasından dolayı kaza yaptı ve hurdaya çıktı " dedi.Açıkçası benim biraz gözüm korktu.umarım gelecek yeni araçlarımızda bu sorunla karşılaşmayız
    Konu ik77 tarafından (17/04/2009 Saat 09:48 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 5/7 İlkİlk 1234567 SonSon