city'im de açık yolumda :)
Printable View
city'im de açık yolumda :)
City Fonksiyonunun Bir Zarari Yok Benim Annem Gp Yi Aldiginda City Fonksiyonunun Denedi Cok Rahat Ama City Yi Kapattigindada Cok Rahat Allaha Cok Sukur Bir Sorun Yok Insallah Olmaz Da
bu gün elim ağrıyodu. city çok yardımcı oldu sağolsun.
cıty fonksıyonunda sorun vardı sola dogru egılım vardı bahsetmıstım onu yaptırdım garantıden dıreksıyon motoru degıstı 1.500 ytl imiş fiyatı ..
vay be,garanti bitince de aynı sorun olursa yandık desene.
ewet uzman abı zaten dırek aklıma bu geldı garantıyı mı uzatsak sımdıden dusunmeye basladım ..
isabet olur,mükemmel olur.
"direksiyon sert" diye sikayet ettigimiz kavram direksiyon eforu olarak adlandirilir. Direksiyon eforunun yuksek olmasinin ve direksiyonun uzun sureli kullanimda surucuyu yormasinin en temel sebeplerinden birisi rot ayaridir. Servisler ne yazik ki rot ayarlarini araci teslim ederken her zaman kotrol etmiyorlar. Bu durum ayni zamanda on lastiklerin duzensiz asinmasina da sebep oluyor. Araclarin toe in ayarlarini mutlaka kontrol ettirmek faydamiza olacaktir. Iyi surusler.
4 yıldızlı bi otel de kalmıştım 2 gün,
otoparkçı eleman güm boyu kaliteli ve modern arabaları felan park ediyo, ben arabamı almak istediğimde, "--hani şu direkksiyonu çok yumşak olan mı?" dedi çok hoşuma gitti,
düşünün gün boyu konforlu ve pahalı ve en ii arabaları sürüyo ama benim arabamın direksiyonunu en yumuşak olarak niteliyo, demekki gerçekten çok yumuşak.
kullanan herkes zaten ilk olarak direksiyon un yumşaklığını farkediyo bence çok konforlu bişi.
inş kolay bozulmaz.
Aracı almadan önce 2 fiat bayisinde bana söylenen 30 Km hızı geçtikten sonra direksiyon hıza orantılı olarak sertleşecek. Aracı aldığım yerdeki arkdaşın söylediği city açık iken 30 KM. hıza kadar park olayını düşünüyor o nedenle city sürekli açık dursun 30 dan sonra kademeli olarak direksiyon sertleşecektir. demişti. Bence aracın doğallı ve olamsı gereken ne ise o şekilde kullanmaya alışmak lazım. Çünkü testler doğal haliyle yapılıyor 5 yıldızıda bunun için almış.
Herkese hayırlı yolculuklar. Saygılar.
Arkadaşlar,merhabalar yeni üyelerinizdenim. Kısmetse cumartesi sabahı bende GP'me kavuşuyorum :) City fonk. ile ilgili bir şey soracağım, manevra sırasında direksiyonun çok rahat donmesi lastiklerde normalden fazla sürtünmeye yada aşınmaya neden olur mu?
Lastikleri aynı derecede döndürdükten sonra city nin açık ya da kapalı olmasının aşınmada bir etkisi yok .Sonuçta direksiyon turuna göre lastiklerde dönüyor city olmuş ya da olmamış.Yalnız araç duruyorken direksiyonu çevirmek lastiklerin daha fazla aşınmasına sebep olabilir city açık ya da kapalı.
Araç tanıtımında bana da 40km/s hıza ulaşınca city fonk. otomatik çıkar demişlerdi.
Benim gözlemlediğim 20km/s ten sonra direksiyonun sertleştiği...
valla ben ilk aldığımda paso açıktı. bizim focus c-max var bide onun direksiyonu puntonun city modsuz halinden yumuşak olmasına rağmen, garajdan çıkarken omzum ağrıyodu :D city mod hoş bişey de ara sokaklardan ana yola hızlı çıkarken direksiyon çok yumuşak olduğu için avcumun içinde dönmüyo takılıyo ondan sadece ara sokaklarda bide park ederken açıyorum :)
city modu bağımlılık yapıyor. bir kaç gün city on GP kullandıktan sonra, Palio ile park manevrası yapmam gerekti. yanımda arkadaş vardı. Palionun direksiyonu çevirmemle, arkadaşa bakmam bir oldu. o da şaşırdı bir sorun mu var diye. Palio nun direksiyonu o kadar sert geldi ki kesin bir arıza var bu arabada diye ikimiz de indik lastikleri vs kontrol ettik... gerçi palionun lastikleri oldukça inikti ama, sorunun benim city e alışmış olmamdan kaynaklandığı bir gerçekti...
city kesinlikle bağımlılık yapıyor....
arkadaslar benim gp 16000 km de city modu da kullanıyorum surekli ama son 2 haftadır bi sertlik war. neden anlamdımm.bilgisi olan warsa .sewinirim aktif forumlar