arada bir kapıyorum ama genelde açık duruyor onu da dinlensin diye kapatıyorum açıncada çok havalı oluyor canım dar alanda kısa paslaşmalar gibi
Printable View
arada bir kapıyorum ama genelde açık duruyor onu da dinlensin diye kapatıyorum açıncada çok havalı oluyor canım dar alanda kısa paslaşmalar gibi
Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.
2006 yılı Temmuz ayında satın aldığım Grande Punto 1,3 Multijet Dynamic aracımın 2 yıllık garanti süresi sona ermiştir. Bu süreç içinde bütün periyodik bakımları yetkili servis tarafından yapılmıştır.
Aracımı aldığım ilk günden beri üyesi olduğum www.grandepuntotr.com forum sitesine üye olan bütün punto sahipleriyle çeşitli organisazyonlara imza attık. Yüzlerce punto sahibi bu platformda araçlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunmaktalar.
Aracımda geçen hafta bir direksiyon sorunu yaşamaya başladım. Araç stop halindeyken direksiyon sola doğru dönüyor, ayrıca direksiyondan sesler geliyordu. Konuyu araştırdığımda bu araca sahip olan çoğu kişide bu şikayetler yükselmeye başladı. Aracımı servise götürdüğümde sorunun direksiyonla ilgili olduğunu ve benim gibi bir çok araç sahibinin bu servise bu şikayetle uğradığının da altını çizdiler. Maliyetinin 1.950 TL olduğunu ilettiler. Benim bu fiyata itirazım neticesinde ise Tofaş ile görüştüklerini Tofaş’ın 1000 TL gibi bir kısmını kendilerinin karşılayacağını benim ise 950 TL vermem gerektiğini söylediler ancak bu şekilde yapabileceklerini söylediler.
Şimdi şunu sormak istiyorum! Tofaş bu şekilde masrafın yarısını karşılama lüksünü nereden buluyor. Masrafın yarısını karşılıyor ise bu araçla ilgili üretim hatasını kabul ediyor mu demek oluyor bu ?
Bu arıza görüştüğüm bir çok araç sahibinin karşılaştığı genel bir sorundur. Fabrika hatası olan bu durumun firmanız tarafından karşılanması gerekirken üstüne ayrıca para talep ediliyor. Kaldıki aracın kullanımı ile ilgili olarak bu şekilde bir arızanın oluşacağı bile bildirilmediği gibi kullanım kitabında da bundan bahsedilmemektedir. Herkesin aynı sorunu yaşadığı servisleriniz ve özellikle sizler tarafından açıkça bilinirken araçların geri çağrılmamasını anlamak mümkün değildir.
Sayın Yetkili,
Yukarıda kısaca bahsettiğim konu ile ilgili gereğinin acilen yapılmasını, serviste bulunan aracımın bir an önce ayıplı hatasının giderilmesini talep ediyorum.
Aksi halde konu ile ilgili başta Bursa Cumhuriyet Savcılığına, Tüketiciyi Koruma Derneğine, Tüketici Hakları Derneğine, Türk Standartları Ensititüsüne ve gerekli görülen her platforma, her internet mecrasına şikayetlerimi yazılı olarak yapacağımı bildiririm.
Sorunumun çözülmemesi halinde, aynı sorundan muzdarip olan ve bu konuda mutabakata vardığımız arkadaşlarla birlikte, alenen basına bilgi verilmesini de sağlayacağız.
Yalnız bir şeyi merak ediyorum. %10 yakıt tasarrufu harbiden de yapıyormu teknik olarak alakayı anlayamadım.
Birde şu aklıma gelmişti. Bu elektirikli direksiyonu ilk geliştirenler biride Toyota dır. İlk kullandıkları araçlarda servo motoru arızası veryordu. Bildiğim kadarı ile araçları hemen geri toplatılardı. Bu konu ile alakası varmıdır sizce.?
Birde ben bunu buldım konu ile ilgili olarak resmen ders konusu.
Burda bütün direksiyon sistemleri akkında bilgi var.
https://www.obitet.gazi.edu.tr/MEGEP...SISTEMLERI.pdf
Merhaba Arkadaşlar,
Bende hanıma bi g.p. almak üzereyim ama bu city motor olayı öncelikle güvenlik kaygıları ile çoook korkuttu beni? Lütfen, bilen yada yaşamış olanlar anlatabilir mi, direksiyon tamamen kilitleniyor mu (yada bi bayan için o anlama gelecek bi durum mu oluyor), bu aniden hiç bir ikaz vermeden olabiliyor mu, hızlı giderken olabiliyor mu?
Teşekkürler arkadaşlar..
Aynı konu ile ilgili diğer başlıklara bkarsan bu konudan bahsedildi. Sorunun cevabını orda bulabilirsin.
Ben de 85000de 2006 GP 1.3 Multijet 90Bg Dynamic aldım kazasız boyasız gayet de memnunum ama bu konuyu okuyunca karnım ağrıdı desem yeridir. Ben hiç Cityle kullanmayı düşünmüyorum ama benden önceki 2 sahibi nasıl kullandı bilemeyeceğim.
Son durumda bu motoru kaça değiştiiyorlar. Yüksek hızlarda ( 90-100 Km/h )başımız gelme olasılığı nedir? Ölmcül olabilir, tekrardan başka bir araca mı yönelsem?
Saygılar
ya öncelikle öyle ölümcül şeylerden korkmayınız
arıza durumunda yol bılgısayarından bilgi alırsınız ya da park ederken vs hıssedersınız bu sorunu
öyle 100 km ustu pat dıe dıreksyıona bısey olmaz merak etmeyın
city zaten 20km ye kadar aktif olan bişey 20km ustu city ozellıgı kayboluyor
ayrıca her punto city arızası vercek diye de bişey yok.Genel olarak başımıza geldi ama size gelmeyebılır
öncelikle size belirtmeliyimki siz cıty fonksiyonunu aktif hale getirsenizde getirmesenizde cıty motoru her zaman devrede çalışıyor
yüksek hızlarda falan bir şey olmaz cıty arızalanınca direksiyonunuz falan kitlenmiyor korkmayın sadece ağırlaşıyor
ayrıca cıty motoru 20 km den sonra kaybolmuyor sadece bir derece ağırlaşıyor kademe kademe hıza göre direksiyon ağırlaşıyor hıza göre yumuşuyor çok yüksek süratlerde aracınızı şeridin içinde tutmak daha kolay hale geliyor
bu city direksiyon yüzünden baska arac begenmiyorum. punto yu degistirmek istiyorum test drive yapıyorum direksiyonlar kazık gibi. sadece yeni fiesta koymus city direksiyon oda cok ufak arac.
Sadece park durumlarında city açıyorum. Zaten araba 20 km hızı geçince devreden çıkıyor. İş yerinde biryerlere gitmek için şirket arabalarını kullanıyorum akşam arabama oturunca kıymetini daha iyi anlıyorum. City açmasamda direksiyon zaten tüy gibi. Arabamı çok seviyorum.
arkadaşlar merhaba, aracı ilk kullandıgınız zaman çok güzel ama ilerki yıllarda sorun çıkarırsa o zaman kötü , ben şimdi kara kara düşünüyorum , satsammı acaba diye ,araç 2006 mj 75 hp 40000km de daha, city mod üzdü beni
zafer dindar bey
tofaş'a yaptıgınız bu şikayetin sonucunda sorun çözüldümü , yoksa devam mı ediyor
aynı sorun benim araba'da mevcut
model yükseltecek olsam , FİAT almayı iyi bir düşünürüm, her sorun beraberinde çözümüde getirir ,evimize 500 tl ye çamaşır mk. sı alıyoruz adamlar 7 yıl garanti veriyor,bu arabalara az para vermiyoruz , tamam güzel araba kullanışlı rahat ama FİAT tüketicisine destek olmalı, ortada bir yanlış varsa düzeltme yoluna gitmeli , sonuçta bu işten onlar para kazanıyor , her aracında sorun olan kişi aracını üst modelle degiştirecek olsa memleket araba çöplüğüne döner yetkili serviste çalışanlarda işsiz kalır , kullanıp atılacak makinalar degil bunlar
City modu şikayeti ve ya diğer şikayetler, diğer markalarda da başımıza gelebilecek mevzular. Aynı şekilde muhatap bulamama veya kısa sürede sorunları çözme şansımız diğer markalarda da olmayacak. Ne zaman ki yerli bir otomobil üretilir, o zaman "kafa"larına vurulur, şikayetler duyurulur. Tabi böyle oluncada "yerli marka" uzun süre yaşamaz, bir tek o sorunlar onda varmış gibi görülüp, fabrikasına baskınlar düzenlenir, yerle bir edilir...
Sonuç olarak, Toyota, Opel, Honda, Renault veya Fransızlar (P. ve C.), hepsinde değişik fabrikasyon htaları var, özellikle TR'de montajlanan araçlarında. Çözüm hiçbir markada yok.
siemens ilk yaptığı süpürgelerde (ki herkes hatırlar , kırmızı yuvarlak süpürgeler...) o kadar büyük bir başarıya ulaşmıştır ki, servislere 10-15 yıl sonra düşmüştür. Bu da siemens'in servis-yedek parça zincirini etkilediği için, bu dikkate alınarak ürünlerine ömür biçmesine neden olmuştur. Artık herhangi bir elektrikli ( hatta elektronik) aletin ömrü var maalesef, otomobiller içinde arızalar ve ömür olayı aslında bu konularla da direkt alakalı.
Saygılar,