Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
67 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Direksiyon kendi kendine dönüyor!

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

Alıntı gurik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendi kendine sağa sola dönüşler yapıyor ve belli bir noktada duruyorsa direksiyon açı sensörü denen parça arıza vermiştir. bunun da servo motorla pek ilgisi yokmuş. sadece sensörü değiştirmişlerdi eski aracımda. birde direksiyon mili değişmişti. servis bilgisidir.
    bildiğim kadarıyla sadece açı sensörü değişmiyo..komple servo motoruylan beraber değişiyo..yanlışım varsa arkadaşlar uyarsın lütfen..

onrky
    1.4 starjet 95hp

FZA YKC
    feza33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 52

Alıntı batuhann80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    feza abi ilk acınca hafif bir dönüs yapıyorsa,degişen voltajla hafif bir oynama yapıyor olabilir..bence bir servise gidip kontrol ettirmen yeterli olacaktır abi...
    dun fiat müşteri hizmetlerine elektronik posta gönderdim konu ile ilgili (gönderdiğim kişinin posta kutusu dolu oldugundan 5 6 kez aralıklarla denedim gönderildi yazısına aldanmayın) bugun önce istanbuldan sonra bilen otomotivden arandım ve tekrar servise gittim.
    aracın ön tekerleklerini lifte alıp baktılar direksiyon tam sol ve sağ yaptığında tekerlekler boşta iken kendiliğinden düzeliyordu servisteki diğer puntoda denedik çok hafif dönüyordu
    2. denemeyi yürür halde yaptık benim direksiyon durdugumuzda sola biraz dönüyor diğeri sabit kalıyordu ve city moda geçtiğindede 3-4 derece kadar sol yapıyordu diğer araç city moduna geçişte hiç bir reaksiyon vermiyordu sonuç olarak aracımın açı sensoru bozulmaya başlamış ve komple servo motor olarak satılıyor onarımı güvenlik ekipmanı oaması nedeniyle yapılamıyor.sadece açı sensoru değişimi diye bişeyde yokmuş.durum bölge müdürlüğüne bildirildi cevap bekliyorum gelen cevabı buradan paylaşacağım
    Konu feza33 tarafından (19/11/2009 Saat 19:03 ) değiştirilmiştir.
    There are two Mustafa Kemals; one is flesh-and-bone Mustafa Kemal who now stands before you and will pass away. The other one is you, all of you who will go to the far corners of our land to speand the ideals which must be defended your s if necessary. I stand for the nation's dreams, and my life's work is to them come true.

yıldıray aksakal
    yıldıray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    10 TV 156
    Edilen teşekkür: 47

geçmiş olsun.umarım çok önemli birşey değildir.benim aracımdada ,stop ettikten ve anahtarı tamamen çıkardıktan sonra direksiyon 3-4 santım sağa dönüyor.nedenini ne olabilir.Bu aralar biraz yoğun olduğum için servise gidemedim.en kısa zamanda servise götüreceğim.

FZA YKC
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı yıldıray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun.umarım çok önemli birşey değildir.benim aracımdada ,stop ettikten ve anahtarı tamamen çıkardıktan sonra direksiyon 3-4 santım sağa dönüyor.nedenini ne olabilir.Bu aralar biraz yoğun olduğum için servise gidemedim.en kısa zamanda servise götüreceğim.
    anahtar çıktıktan sonra bende bişey olmuyor yolda durduğumda oluyor. durmadan hemen önce elimi direksiyondan çektiğimde sola doğru döndüğünü görüyorum sende bi servisten bilgi al bence
    There are two Mustafa Kemals; one is flesh-and-bone Mustafa Kemal who now stands before you and will pass away. The other one is you, all of you who will go to the far corners of our land to speand the ideals which must be defended your s if necessary. I stand for the nation's dreams, and my life's work is to them come true.

hasan ali Z.
    HasanAliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 116

2006 model aracımda bugüne kadar city servo motor değişimi yapılmadı. bende korkuyorum ne zaman bana denk gelecek diye.

onur kaya
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468

Alıntı bankaci61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2006 model aracımda bugüne kadar city servo motor değişimi yapılmadı. bende korkuyorum ne zaman bana denk gelecek diye.
    aracınız kaç kilometrede ve kullanma sıklıgınız nedir..ve kullandıgnız yol bile buna etkendir..mesela otoyol ağıırlıklı bi guzergahınız varsa bu durum farklı yada sehır içinde kullanmanız farklı..neden diçek olursanız açı sensoru uzerine gelen platın uçlar siz direksyonu cevirdik bakır board un uzerine surterek açıyı alıgılıyo ve zaanla bu platin uçlar aşınıyo yani nekadar çok manevra okadar aşınma..durumu sözkonusu ...

onrky
    1.4 starjet 95hp

FZA YKC
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı kara kız Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracınız kaç kilometrede ve kullanma sıklıgınız nedir..ve kullandıgnız yol bile buna etkendir..mesela otoyol ağıırlıklı bi guzergahınız varsa bu durum farklı yada sehır içinde kullanmanız farklı..neden diçek olursanız açı sensoru uzerine gelen platın uçlar siz direksyonu cevirdik bakır board un uzerine surterek açıyı alıgılıyo ve zaanla bu platin uçlar aşınıyo yani nekadar çok manevra okadar aşınma..durumu sözkonusu ...
    ben kendi aracım için söyleyeyim aracı 43 bin deyken aldım su an 54 bin de alalı 7 ay oldu genellikle haftasonu kullanıyorum yaptığım yolda uzun yol ve sehiriçi karışık denebilir yollara gelince sehiriçi yolların durumu malum...

onur kaya
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468

ozaman çok sanşlbi alıcıymıssınız çunküsizden onceki sahibide bayagı bi temiz kullanmışş anlaşılan..2006 olupta değişmeyen pek nadir gercekten..demekki devamlı uzun yol yapmışş....neyse umarın hep bu şekilde devam ede...r

onrky
    1.4 starjet 95hp

mustafa çavdar
    xavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16HRZ2020
    Edilen teşekkür: 3

Valla şu "iyiniyet değişimi"nin sonucunu ben de bekliyorum, aynı sorun bende de var ve garantim yok
    Kasko karşılamaz mı ki bu diraksiyon arızasını?

ADA CAN
    maksimus99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Uşak
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 0

Arkadasım bısey sorucam peki bunu arıza lambası yanmaya basladıgın da kullanmakta herhangıbı bır sorun olur mu seyır halınde ıken

onur kaya
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468

arıza ilk sinyalini verdikten sonra aracı aylarca kullanan arkadaşlar oldu ama sonunda direksyonun kitlenme gerceği var..bu durum sizi şehir içinde 20 km hızla giderkende olabilir..otobanda krıtik bi noktada araç sollarkende olabilir..hatta makas atarkende olabilir..yani ne zaman ve nerde olucağı belli değil..heralde siz uzun zamandır arızalı sekılde kullanıyorsnuz..yanlışta tahmın etmiş olabilkirim ama bence hiç vakıt kaybetmeden yaptırın..

onrky
    1.4 starjet 95hp

anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

Geçmiş olsun Feza. Umarım iyiniyetten hallederler.

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

arkadaşlar benim geçenlerde garantiden direksiyon kutusu değisti. şimdilerde city de bile direksiyon sert. İki gündür de hızlı turlarda direksiyondan gacırtılar geliyor.

ne olmuştur, başına gelen var mı??

FZA YKC
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı smartmavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim geçenlerde garantiden direksiyon kutusu değisti. şimdilerde city de bile direksiyon sert. İki gündür de hızlı turlarda direksiyondan gacırtılar geliyor.

ne olmuştur, başına gelen var mı??
    direksiyon mili su almış olabilir servise git hemde garantin varken bi keçe ile de kurtarabilirsin servo da değişsin diye bilirler

sümer sapan
    sumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 0

BeNim aracında garantisi bitmişti değiştirdiler

hasan ali Z.
    HasanAliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 116

aracım 38 000 km.de haftaiçi hiç kullanılmıyor.hep haftasonu.
    km.si şehiriçi şehirdışı karışık.

vedat çevik
    vtec368 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 42

aracınızın garantili olması önemli değil arıza teşhis ettirdikten sonra müşteri hizmetlerini arayın servise yönlendiriyorlar ben servise gittiğimde servisin haberi vardı benim aracın geliceğinden parça servisin elinde yok 1 aydan fazla sürüyor gelmesi zaten gelen parça yeni değil revizyonlu ama sorun çözülüyor birde dururken direksiyonun dönmesi aslında giderkende sağ yada sola cekmesi anlamına geliyor ben arıza düzelltikten sonra anladım aslında araba düz gitmiyormuş yol eğimlerinde hep sola çekiyormuş şimdi çok şükür bir sıkıntı yok parça değiştikten sonra direksiyon biraz sertti sonra ben iyi tanıdığım bir yerde rot ayarı yaptırdım ve ön amortisör takozlarını değiştirdim baya yumuşadı artık city kapalı kullanıyorum

cengiz toksoz
    punto elx2001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yaprak Yeşil
    Plaka
    C 906 BO 52
    Edilen teşekkür: 65

arıza ilk sinyalini verdikten sonra aracı aylarca kullanan arkadaşlar oldu ama sonunda direksyonun kitlenme gerceği var..bu durum sizi şehir içinde 20 km hızla giderkende olabilir..otobanda krıtik bi noktada araç sollarkende olabilir..hatta makas atarkende olabilir..yani ne zaman ve nerde olucağı belli değil..heralde siz uzun zamandır arızalı sekılde kullanıyorsnuz..yanlışta tahmın etmiş olabilkirim ama bence hiç vakıt kaybetmeden yaptırın..
    Arkadaslar daha oncede soyledigim gibi 2 yili askindir bu sorunla yasiyorum hatta bu yaz Turkiyeye gittim (toplamda 6000 km yol) direksiyon kilitlenmesi diye birsey olmaz, sadece cok asiri sertlesebilir fakat bunu durdugunuz yerde fark edersiniz, hareket edip hiziniz 10 km ye geldikten sonra normal oluyor. ama direksiyon kilidi ile EPS bambaska seyler ( kopmle sokup sensoru degistirmis bir kisi olarak soyluyorum) sorunun en buyuk sebebi Direksiyon ECU su ikincil sebep aci sensoru, en az olasilik ise direksiyon motor arizasi, ama direksiyon kilitlenme kesinlikle yapmaz. ingilizce biliyor iseniz puntomk2.co.uk - puntosports.co.uk - puntopower.com gibi sitelere bakin lutfen.

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı punto elx2001 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar daha oncede soyledigim gibi 2 yili askindir bu sorunla yasiyorum hatta bu yaz Turkiyeye gittim (toplamda 6000 km yol) direksiyon kilitlenmesi diye birsey olmaz, sadece cok asiri sertlesebilir fakat bunu durdugunuz yerde fark edersiniz, hareket edip hiziniz 10 km ye geldikten sonra normal oluyor. ama direksiyon kilidi ile EPS bambaska seyler ( kopmle sokup sensoru degistirmis bir kisi olarak soyluyorum) sorunun en buyuk sebebi Direksiyon ECU su ikincil sebep aci sensoru, en az olasilik ise direksiyon motor arizasi, ama direksiyon kilitlenme kesinlikle yapmaz. ingilizce biliyor iseniz puntomk2.co.uk - puntosports.co.uk - puntopower.com gibi sitelere bakin lutfen.

direksiyonun kilitlenmeyeceği konusundaki yorumlarınıza tamamen katılıyorum

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

FZA YKC
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı vtec368 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracınızın garantili olması önemli değil arıza teşhis ettirdikten sonra müşteri hizmetlerini arayın servise yönlendiriyorlar ben servise gittiğimde servisin haberi vardı benim aracın geliceğinden parça servisin elinde yok 1 aydan fazla sürüyor gelmesi zaten gelen parça yeni değil revizyonlu ama sorun çözülüyor birde dururken direksiyonun dönmesi aslında giderkende sağ yada sola cekmesi anlamına geliyor ben arıza düzelltikten sonra anladım aslında araba düz gitmiyormuş yol eğimlerinde hep sola çekiyormuş şimdi çok şükür bir sıkıntı yok parça değiştikten sonra direksiyon biraz sertti sonra ben iyi tanıdığım bir yerde rot ayarı yaptırdım ve ön amortisör takozlarını değiştirdim baya yumuşadı artık city kapalı kullanıyorum
    hocam sizde garanti haricimi değiştirmiştiniz?gelen parçanın revizyonlu oldugunu nasıl anladınız?sorsak yeni değil dermi bu servisler.arabayı alıyolar aşağıya taktık deyip veriyolar parçayı.bu garanti harici değişmelerde değişen parçaya garanti vermiyolarmı 2 yıl yine?bu revizyon işi acaba başka durumlardada haberimiz olmadan başımıza geliyo mudurki dediğim gibi aracı alıyolar içeri ne yaptığını görmüyoruz faturada ne yazıyosa inanıyoruz(mecburen)puff ne can sıkıcı bi durum

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon