bildiğim kadarıyla sadece açı sensörü değişmiyo..komple servo motoruylan beraber değişiyo..yanlışım varsa arkadaşlar uyarsın lütfen..
Printable View
dun fiat müşteri hizmetlerine elektronik posta gönderdim konu ile ilgili (gönderdiğim kişinin posta kutusu dolu oldugundan 5 6 kez aralıklarla denedim gönderildi yazısına aldanmayın) bugun önce istanbuldan sonra bilen otomotivden arandım ve tekrar servise gittim.
aracın ön tekerleklerini lifte alıp baktılar direksiyon tam sol ve sağ yaptığında tekerlekler boşta iken kendiliğinden düzeliyordu servisteki diğer puntoda denedik çok hafif dönüyordu
2. denemeyi yürür halde yaptık benim direksiyon durdugumuzda sola biraz dönüyor diğeri sabit kalıyordu ve city moda geçtiğindede 3-4 derece kadar sol yapıyordu diğer araç city moduna geçişte hiç bir reaksiyon vermiyordu sonuç olarak aracımın açı sensoru bozulmaya başlamış ve komple servo motor olarak satılıyor onarımı güvenlik ekipmanı oaması nedeniyle yapılamıyor.sadece açı sensoru değişimi diye bişeyde yokmuş.durum bölge müdürlüğüne bildirildi cevap bekliyorum gelen cevabı buradan paylaşacağım
geçmiş olsun.umarım çok önemli birşey değildir.benim aracımdada ,stop ettikten ve anahtarı tamamen çıkardıktan sonra direksiyon 3-4 santım sağa dönüyor.nedenini ne olabilir.Bu aralar biraz yoğun olduğum için servise gidemedim.en kısa zamanda servise götüreceğim.
2006 model aracımda bugüne kadar city servo motor değişimi yapılmadı. bende korkuyorum ne zaman bana denk gelecek diye.
aracınız kaç kilometrede ve kullanma sıklıgınız nedir..ve kullandıgnız yol bile buna etkendir..mesela otoyol ağıırlıklı bi guzergahınız varsa bu durum farklı yada sehır içinde kullanmanız farklı..neden diçek olursanız açı sensoru uzerine gelen platın uçlar siz direksyonu cevirdik bakır board un uzerine surterek açıyı alıgılıyo ve zaanla bu platin uçlar aşınıyo yani nekadar çok manevra okadar aşınma..durumu sözkonusu ...
ozaman çok sanşlbi alıcıymıssınız çunküsizden onceki sahibide bayagı bi temiz kullanmışş anlaşılan..2006 olupta değişmeyen pek nadir gercekten..demekki devamlı uzun yol yapmışş....neyse umarın hep bu şekilde devam ede...r
Valla şu "iyiniyet değişimi"nin sonucunu ben de bekliyorum, aynı sorun bende de var ve garantim yok :( :(
Kasko karşılamaz mı ki bu diraksiyon arızasını?
Arkadasım bısey sorucam peki bunu arıza lambası yanmaya basladıgın da kullanmakta herhangıbı bır sorun olur mu seyır halınde ıken
arıza ilk sinyalini verdikten sonra aracı aylarca kullanan arkadaşlar oldu ama sonunda direksyonun kitlenme gerceği var..bu durum sizi şehir içinde 20 km hızla giderkende olabilir..otobanda krıtik bi noktada araç sollarkende olabilir..hatta makas atarkende olabilir..yani ne zaman ve nerde olucağı belli değil..heralde siz uzun zamandır arızalı sekılde kullanıyorsnuz..yanlışta tahmın etmiş olabilkirim ama bence hiç vakıt kaybetmeden yaptırın..
Geçmiş olsun Feza. Umarım iyiniyetten hallederler.
arkadaşlar benim geçenlerde garantiden direksiyon kutusu değisti. şimdilerde city de bile direksiyon sert. İki gündür de hızlı turlarda direksiyondan gacırtılar geliyor.
ne olmuştur, başına gelen var mı??
BeNim aracında garantisi bitmişti değiştirdiler
aracınızın garantili olması önemli değil arıza teşhis ettirdikten sonra müşteri hizmetlerini arayın servise yönlendiriyorlar ben servise gittiğimde servisin haberi vardı benim aracın geliceğinden parça servisin elinde yok 1 aydan fazla sürüyor gelmesi zaten gelen parça yeni değil revizyonlu ama sorun çözülüyor birde dururken direksiyonun dönmesi aslında giderkende sağ yada sola cekmesi anlamına geliyor ben arıza düzelltikten sonra anladım aslında araba düz gitmiyormuş yol eğimlerinde hep sola çekiyormuş şimdi çok şükür bir sıkıntı yok parça değiştikten sonra direksiyon biraz sertti sonra ben iyi tanıdığım bir yerde rot ayarı yaptırdım ve ön amortisör takozlarını değiştirdim baya yumuşadı artık city kapalı kullanıyorum
Arkadaslar daha oncede soyledigim gibi 2 yili askindir bu sorunla yasiyorum hatta bu yaz Turkiyeye gittim (toplamda 6000 km yol) direksiyon kilitlenmesi diye birsey olmaz, sadece cok asiri sertlesebilir fakat bunu durdugunuz yerde fark edersiniz, hareket edip hiziniz 10 km ye geldikten sonra normal oluyor. ama direksiyon kilidi ile EPS bambaska seyler ( kopmle sokup sensoru degistirmis bir kisi olarak soyluyorum) sorunun en buyuk sebebi Direksiyon ECU su ikincil sebep aci sensoru, en az olasilik ise direksiyon motor arizasi, ama direksiyon kilitlenme kesinlikle yapmaz. ingilizce biliyor iseniz puntomk2.co.uk - puntosports.co.uk - puntopower.com gibi sitelere bakin lutfen.
hocam sizde garanti haricimi değiştirmiştiniz?gelen parçanın revizyonlu oldugunu nasıl anladınız?sorsak yeni değil dermi bu servisler.arabayı alıyolar aşağıya taktık deyip veriyolar parçayı.bu garanti harici değişmelerde değişen parçaya garanti vermiyolarmı 2 yıl yine?bu revizyon işi acaba başka durumlardada haberimiz olmadan başımıza geliyo mudurki dediğim gibi aracı alıyolar içeri ne yaptığını görmüyoruz faturada ne yazıyosa inanıyoruz(mecburen)puff ne can sıkıcı bi durum