Bence bizim arabalar her türlü duruma uygun. Yani ekonomi isteyene ekonomi, performans isteyene performans. Mesele hangi amaç için nasıl kullanacağını bilmek. Mesela ben uzun yolda ekonomi yapmak istersem 4 litre ile gidebiiyorum. Biraz daha basarsan 4.5, 4.6, 4.7 vb. değerler tutturuyorum. Ha canın heyecan istedi. Yakıta bakmazsın 3, 4,5. viteslerin limitlerini görerek sürersin. 5,5 - 6 litre gibi bir sonuç görürsün. Ekonomi için önemli bir nokta da anlık tüketimi açık tutmak ve duruma göre gaza devamlı basmamak. Şehir içinde hız değişimleri fazla olduğu için yakıt artıyor. Bu etkiyi en aza indirmek için ise hız değişimlerinin daha sakin yapılması yararlı olacaktır kanaatindeyim.
son 3 depodur 600-650km arasında depoyu bitiriyorum.. yakın zamanda 20.000km bakıma girecek.. bu arada depo full 150km boyunca ortalama 180km/h hızla yol kattettim depo nerdeyse yarıya indi..yakıt sarfiyatı çok iyi..
MERHABALAR. 75 LİK DİZEL KULLANIYORUM 1 LİTRE MAZOT İLE ŞEHİR İÇİNDE 18 KM YAPIYORUM SANKİ OTOMATİĞE BAĞLAMMIŞ GİBİ ARABA. 100 KM DE 5.5-5.6 GİBİ YAKIYORUM ARABAM 41000 DE. EH FENA DEĞİL GİBİ DEĞİLMİ SİZ NE DERSİNİZ. selamlar- saygılar.
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım sizin gibi benimde yakıt sarfiyatı konusunda endişelerim oldu 1.3 mul. 90hp kullanıyorum depoyu fulledim ve total 540 km yaptı iistanbul trafiginindede cok fazla kalmadım sureklı suratlıde gitmedim aracım 45 bın kmde benden oncekı sahıbı 40 bın bakımına goturmus yetkılı servise ben henuz bakıma sokmadım yani sizce durum nedir bi anormallik mi var? teşekkür ederim...
biraz fazla yaktırmışsın.. sakin kullanımda 700km altına inmezsin.. aracın hızını koruduğu yüksek viteslerde düşük devirlerde kullanıp öyle dene.. 2000-2200 devirlede kullan derim..
merhabalar bugun esenbogadan besevler turkes kavsagına kadar asırı titiz kullanımla olctum 3.4 gosterdi kavsakta arac.
hic bir isiga takılmadım gelirken.
yine baska bir gun birlik mahallesinden esenbogaya cevre yolundan gittim 3.9 ile cok titiz kullanmadan.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri