Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
66 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: 90 HP Dizel Yakıt Sarfiyatı

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Mısafır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 11

ıstanbul trafıgınde 17" lastıklerle 8 ı buluyorum ...

h i
    Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg. drhilter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 2

hafta sonu ankara yolunda gidişte biraz bastım, yol bilgisayarı ort hızı 127 olarak verdi, tüketim de 6,8lt oldu.
    dönüşte basmadık, 120-130u pek geçmemeye dikkat ettim ama altına da pek inmedim, 5,9lt yaktı.
    Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg.

ertan yıldırım
    brvhgt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 515

beyler bilginize araç 22500 de 20000 bakımı yapıldıktan sonra çok düştü yakıt şehir içi 50 ytl 350 400 km genelde klima açık 95 ytl ilede şehir içinde 700 750 km civarı gidiyor birde izmir bursa 2 kişi klima açık tam 330 km ortalama 100 120 civarı hız 30 ytl yaktı

jklj hıhı
    Üyeliği silinmiştir GP-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1

arkadaşlar bende geçen gün denemek için 50 ytllik euro dizel aldım 50 ytlye tam şehir içi 340 km gitti yol bilgisayarı 5.6 lt gösteriyodu ve arabam 600 kmde daha

SARP BAHAR
    Power Of Japan Little F.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 95

Şehir içinde bi depo 650-700 arası değişiyor.Uzun yolda deneme şansım olmadı ama 30 ytl ye tekirdağa gidip geldim.Onu biliyorum.Oda 120-150 arası sürekli.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Sürekli dur-kalk şeklinde, dikkatsiz ve araç kısa mesafelerde -motorun tam olarak ısınmadan- kullanılıyorsa ancak o zaman 8lt/100km değeri normaldir bana göre.Eğer böyle değilse servisle görüşmeni öneririm...
    Bizim araçları (1.3Mjtd ler) yaygın olarak Tr de gördüğümüz Dci ve Hdi lerle karşılaştıracak olursak uygulamada 1.4 Hdi (Tdci) lerden bir miktar fazla yaktığını ancak ürettiği güç ve tork değerlerinin de bu motorlardan oldukça fazla olduğunu görürüz.Dci ler ise özellikle Clio 3 den bahsedecek olursak GP lerin bu araçlardan daha az yaktığı test edilmiştir.Bir de 1.6Hdi 90bg lik motorda aynı güç ve tork değerini verdiği halde yine Mjtd lerden bir miktar fazla yakmaktadır
    Bizim araçlarımızda 1250cc hacminde oldukça küçük bir dizel ünite bulunmakta.Bu motordan da mucizeler beklemek oldukça saçma olur tabi.Zaten oldukça verimli makineler.Ancak hacimden kaynaklanan düşük devirlerdeki güç üretme ve devirlenme isteği yukarıda saymış olduğum motorlardan biraz daha az.Ne de olsa en küçüğüyle bile aradaki hacim farkı 150cc ...

bahadır buzol
    bbuzol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    39av161
    Edilen teşekkür: 0

merhaba arkadaşlar bu foruma ilk mesajım.
    bende aracımı alali 4 ay oldu ve 8000 km'de.Aracımla ortalama yakıt tüketimim 7.5 8 litre.İlk aldığımda daha az yakıyordu ve gitgide arttı.İlk dizel aracım ve dizel kullanamdığımı düşündüm uzun bir süre ama bazı arkadaşlarımla konuşmalarımdan ve forumu okumamdan sadece bu sorunu benim değil bir çok insanın yaşadığını düşündüm.Kız arkadaşımda pejo 206 var ve 70 beygirlik hdi motorla şehir içinde 780 km yapabiliyor.depolarımız aynı olmasına rağmen ben ancak 580 yapabiliyorum.Aracımın kilometresi arttıkça tüketim düşecek dedi herkes ama ben bir düşüş yerine artma görüorum.Bu durum çok canımı sıkıyor ve ne yapacağımı bilmiyorum.Servisle görüştüm ve hepsi düşeceğinmi beklmem gerektiğini söylediler.Ben ise onlara şu soruyu sordum otomobil dergilerine araçlar 0 yollanıyor test için ve o adamlar 5.8 litre tüketim ile araç kullanabiliorlar ilk seferde.ya bende bir sorun var ya araçta?ne yapmam gerekior geçrekten bilmiyorum..

Ali İLHAN
    microab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    50 A* 4*4
    Edilen teşekkür: 690

Hava filtresi olayı gibi...
    GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06

İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru

bahadır buzol
    bbuzol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    39av161
    Edilen teşekkür: 0

Yani bu durumda hava filtresini değiştirmemi gerekior benim?

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi kullanıyorsan eğer aracı bu tüketim normal aksi halde bir arıza var gibi motorda...

Onur Baykal
    bambogie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 EN 100
    Edilen teşekkür: 19

ilk aldığımdan beri otobanda 160-180 arası (kadran değeri gerçek hızmıdır bilemem) gittiğimde ancak 8.5 i gördüm onun dışında 7.4 le başladı macera şimdi ortalama 6.9a bugün düştü her 100km de 0.1 gibi bi değere denk geliyor buda aşağı yukarı 2000-2500km de fabrika değerlerine yaklaşacağım anlamına geliyor bide arabam genelde 3 4 kişi ve birazda bagajda ıvır zıvırla dolaşıyorum işte hesaplanınca motoru çokdevirli kullanmakla alakalı birşey olsa sanırım ilk aldığımda benzinli gibi devri uzatayım deme sonra benzinliden fazla yakarsın diye servisten uyarımı almıştım bununla alakalı birşey olmasın?
    Not:genelde şehirlerarası şehir içi karışık bursa - gemlik arası değerlerim bunlar...uzun yola çıkınca o değerleride sizinle paylaşırım...

Emir Dal
    Too Slow.Too Sleepy.ZzZzZ Gajiin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 3

her hafta sonu uzun yol yapıyorum. otoban değil ankara-çorum arası. gayret sarfettiğin zaman 5 litrenin altında ortalama tutturabiliyorum.
    ama ankara içi durum değişiyor tabi. ev bahçelide. dolaştığım semtler de sıhhıye baçeli çankaya kızılay gibi trafik belalısı yerler. geçenlerde bu şartlarda 7.8 ortalama gördüm oluyoruz dedim. ama agresif kullandım onu da söyleyeyim.

artık hiç takmıyorum arkadaşlar. bence sizde düşünmeyin. bassanız da 8 in üstüne çıkmaz sonuçta ortalama. ama benzinli 1.4 litre bi arabada batığınızda 11 civarı yakarsınız sonuçta.benzinlilerin katalog değerleri de reel değil.

uzun yolda 5 litre civarı tüketim elde edebiliyosa motorda hiç bi probliem yoktur bence. kullanım ve trafik şartları etkiliyor gerisini.

Aydın. Beygul
    Fire 1.4 77Hp Tit.Grisi the_Algn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 197

Alıntı Gajiin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her hafta sonu uzun yol yapıyorum. otoban değil ankara-çorum arası. gayret sarfettiğin zaman 5 litrenin altında ortalama tutturabiliyorum.
    ama ankara içi durum değişiyor tabi. ev bahçelide. dolaştığım semtler de sıhhıye baçeli çankaya kızılay gibi trafik belalısı yerler. geçenlerde bu şartlarda 7.8 ortalama gördüm oluyoruz dedim. ama agresif kullandım onu da söyleyeyim.

artık hiç takmıyorum arkadaşlar. bence sizde düşünmeyin. bassanız da 8 in üstüne çıkmaz sonuçta ortalama. ama benzinli 1.4 litre bi arabada batığınızda 11 civarı yakarsınız sonuçta.benzinlilerin katalog değerleri de reel değil.

uzun yolda 5 litre civarı tüketim elde edebiliyosa motorda hiç bi probliem yoktur bence. kullanım ve trafik şartları etkiliyor gerisini.
    neden katalog değerlerinin gerçekçi olmadığını düşünüyorsun..bendeki değerler fabrika verisinin altında hatta bir çok arkadş ta öyle...

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Benim aracın tüketimi daha önceden de belirttiğim gibi 5.5lt/100km.Bu 6500km lik bir ortalama.Sıkışık trafikte 6lt ye yaklaşıyor.(Kısa mesafelerde)Trafik yokken de 5lt ye yaklaşıyor.Yalnız dizelde fabrika verisine ulaşmak biraz daha zor gibi.Eski aracımda (Punto 1.4) 6.5lt/100km ile rahatlıkla gezerdim şehir içinde...

Emir Dal
    Rengi
    Rock Siyah

yok demek istediğim şehir dışı fabrika verisini yakalıyorum ama şehir içi (herkesin şehir içi ayrıdır tabi o da var) şimdiye kadar yakalayamadım. ama hiç umrumda da değil fabrika verisinden fazla yaksa da yine de ekonomik...

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

yok demek istediğim şehir dışı fabrika verisini yakalıyorum ama şehir içi (herkesin şehir içi ayrıdır tabi o da var) şimdiye kadar yakalayamadım. ama hiç umrumda da değil fabrika verisinden fazla yaksa da yine de ekonomik...
    Şehir dışında 3.9lt/100km ile gidebiliyor musun? Ben de dediğin gibi şehir içinde sıkışık trafikte bile 6lt ye ancak ulaştım

Emir Dal
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şehir dışında 3.9lt/100km ile gidebiliyor musun? Ben de dediğin gibi şehir içinde sıkışık trafikte bile 6lt ye ancak ulaştım
    yok hiç o kadar da düşemedim açıkçası. şehir dışı aşırı kasıntılı bi kullanımla 4.5 civarı gittim. tabi bu 250 km deki yol bilgisayarının ortalaması. belki biraz daha fazla olmuşta olabiri reelde. ama zaten göstergeye göre kontrol ediyorum artık.
    mesela tam yarım depoyla 160 km şehir içi 240 km şehir dışı olmak üzere 400 km yaptım dün.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

yok hiç o kadar da düşemedim açıkçası. şehir dışı aşırı kasıntılı bi kullanımla 4.5 civarı gittim. tabi bu 250 km deki yol bilgisayarının ortalaması. belki biraz daha fazla olmuşta olabiri reelde. ama zaten göstergeye göre kontrol ediyorum artık.
    mesela tam yarım depoyla 160 km şehir içi 240 km şehir dışı olmak üzere 400 km yaptım dün.
    Anladım.Bende bugün yarım depoyu fulledim.430km gitmişim yaklaşık 21lt ile:icon_smile_approve:

h i
    Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg. drhilter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 2

haftasonu istanbuldan izmire gittim. gidişte çok sakin kullanarak izmire vardığımda yol bilgisayarında ortalama 5.0lt gördüm. dönüşte tempo biraz daha artınca 5.8lt oldu. benim için 5.0'ın altı hayal gibi.
    Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg.

Emir Dal
    Rengi
    Rock Siyah

eeee +15 hp nin azcık da olsa bi maliyeti oluversin ama dimi

:fiatsmile: Grande Punto 1.3 Mj. 75 Bhp Rock Siyahı 3k

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon