Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
airbag sensörlerinin hasar almayacağı bir kaza, kemeri takılı olan bir sürücü için tehlike oluşturmaz. (önden olan ve duruma göre değişir. yandan darbe gelirse iş değişir v.s.)
konuyu açan arkadaşın aracı bariyer ile yol arasına girmiş. yani düz bir çarpışma söz konusu değil. o tip bir kazayı punto değil, golf, jetta v.s. gibi bir araçta yapsa yine airbagler açılmaz. ben kaputun üst tarafında airbag sensörü olan bir araç görmedim. ön tamponun düşmesi airbaglerinde açılacağı anlamına gelmez. önemli olan aracın ön bar'ının hasar almış olması. bir kazayı büyük ya da küçük yapan şasi nin durumudur.

---
ben resimlerde görülen kazadan yola çıkarak genel bir durumdan bahsettim, bu kaza dediğin gibi olmuş olabilir ancak diyelim ki 30km/saat hızla seyrediyorsun, arkadan 120km/saat hızla bir araç sana çarptı, eğer kemer takılı değilse ve airbag açılmazsa öne doğru fırlarsın. Ne oldu? sensör algılamadı ama ön camdan uçtum... Dediğim gibi bu bizim araçlar için değil tüm araçlar için geçerli. Sen gerçekten konu ile ilgili bilgiye sahipsen anlatırsın herkes öğrenir, herkes kendine göre yorum yapabilir. Senin için rahatsa rahattır kimsenin dediğiyle arabandan soğumazsın.