Sayfa 2/2 İlkİlk 12
39 sonuçtan 21 ile 39 arası

Konu: GP altının sürtmesi

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

daha dün elmadağında sürttüm o demiri ..
    yol çalışması nedeniyle tek şeride düştüğü yerdeki asfalt kamyonlar yüzünden tam anlatıldığı gibi olmuş. çok sert değildi ancak sürttü baya. altına yatıp kontrol etmek lazım.

Emre Güzel
    ..:: GP BağımLısı ::.. emrequzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 EG 1661
    Edilen teşekkür: 298

Alıntı alicanveliy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın kaldırılması sorun değil. Bu demiri düzeltmek zor birşey değilse; kendim halledivereyim.
    Demiri tam düzeltmek için ilk once sökmen gerek.söküp cekişlemen gerek.ama sökmeden levye ile aşağı doğru kastırıp egzosta değmesini düzeltebilirsin.. öle kolay düzelen bir demir değil bildiğin kadarıyla baya sağlam bişi

SERDAR UZUNCA
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. PNT 34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 34

gidilen yol fazla çöküntülüyse lastik havanızı biraz daha fazla basarsanız sürtmelerin az da olsa önüne geçmiş olursunuz...örneğin 30 ps yerine 34 ps gibi...

ali veli
    alicanveliy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 54

Bugün söktüm o demiri. 16mm anahtarla sökülüyor. Düzeltip takıcam inşaallah. Sökünce ses kesildi. Oh beee...

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı PNT 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gidilen yol fazla çöküntülüyse lastik havanızı biraz daha fazla basarsanız sürtmelerin az da olsa önüne geçmiş olursunuz...örneğin 30 ps yerine 34 ps gibi...
    4 psi hava basarak aracınızı yerden yükseleceğini sanmıyorsunuz umarım
    yoksa benmi yanlış anladım

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

mesut gül
    desmicare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Giresun
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    28el452
    Edilen teşekkür: 0

peki o demiri söküp atsak ne olur?

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

bana maliyeti olmasa ve güvenliğimi çok bozmayacağını düşünsem
    aracımı yükseltmek isterim
    TR şartlarında alçak araç çok kullanışlı değil.
    dağı bayır, köyü kasabası var.
    altı yüksek araç daha kullanışlı.
    özellikle hız yapmaan benim gibi birisi için
    yanlış hatırlamıyorsam forumda birkaç kişi daha vardı diye hatırlıyorum aracını yükseltmek isteyen.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mustafa çelik
    aslam0740 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Burdur
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 185

Ben o demiri söktüm attım şuan hiç ses soluk yok zaten bi işen yaradoğıda yok bana kalırsa hiç biyeri koruduğuda yok

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

Aynı demir banada sorun oldu,özellikle 1.vites ile sert bir yokuş çıkarken motor zorlandığında inanılmaz sesler geliyordu alttan.Keza klima açıkken agresif kullanımdada ses yapıyor.Sebep motorun esneyerek egzoz çıkışını o demire dayaması.Aracın altını kaldırdığınızda bir levye ile demirin düzeltilmesi mümkün ancak orjinali gibi olmayıp sarkma yapıyor.Tamirci söküp atalım bir işe yaradığı yok dedi ama kalsın dedim.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Alıntı kaptan_ahab Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı demir banada sorun oldu,özellikle 1.vites ile sert bir yokuş çıkarken motor zorlandığında inanılmaz sesler geliyordu alttan.Keza klima açıkken agresif kullanımdada ses yapıyor.Sebep motorun esneyerek egzoz çıkışını o demire dayaması.Aracın altını kaldırdığınızda bir levye ile demirin düzeltilmesi mümkün ancak orjinali gibi olmayıp sarkma yapıyor.Tamirci söküp atalım bir işe yaradığı yok dedi ama kalsın dedim.
    Aa, evet; klima açıksa arabadan acayip bir hırıltı geliyor bende de. Özellikle düşük viteslerde devir yüksek, hız düşük (yol gürültüsü az) daha belirgin oluyor.
    Normal bir şey sanıyordum bende.
    O demire bir bakmak lazım demek ki.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

o destek demirini kimse boş yere koymaz. milyonlarca araç üreten bir firma bu demiri koymayarak yüzbinlerce dolar fazla kar yapardı yoksa.
    bağlandığı noktalara bakıldığında şasiye destek veren bir parça görünümünde.
    söküp atmayin derim. sökenlerde geri taksınlar bence...

--
    Aa, evet; klima açıksa arabadan acayip bir hırıltı geliyor bende de. Özellikle düşük viteslerde devir yüksek, hız düşük (yol gürültüsü az) daha belirgin oluyor.
    Normal bir şey sanıyordum bende.
    O demire bir bakmak lazım demek ki.
    birde arabayı stop ettiğimde tak tuk ses yapıyor...

murat imre
    operatormurat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68
    Edilen teşekkür: 1038

evet arkadaşlar birkaç ay önce söküp düzeltmiştim haliyle boyu uzamış cıvata delikleri denk gelmedi, depoya kaldırdım,baktım neye faydası olabilir diye? egsoz en önden veya ortalardan koparsa yere değip zarar görmesini engelleyebilir diye düşündüm,birde sürte bileceğinizi düşündüğünüz bir yerden geçerken en önce sürterek,hem vaz geçmenizi sağlayacak,vaz geçmeseniz bile konvertörün en alt kıvrım noktasını şiddetli bir sürtünmeden koruyacaktır,tez vakit üzerine yeni delikler açarak tekrar takıyorum. yarın bununla ilgili komik bir anımı anlatacağım sizlere...

İrfan Demirer
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri

Abi bana sanki çıkarılırsa araç ortadan ikiye ayrılacak izlenimi verdi o yüzden kalsın dedim,merakla bekliyorum anını

Berkay Dindar
    BBERKAYY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 DDD 71
    Edilen teşekkür: 30

O parça ön travers gergisi arkadaşlar yol tutuşa önemli katkı payı bulunan bir parça.Sandiğınız gibi onu bunu korumak için olan bir parça değil.parçayı sökmek size olumsuz olarak geri döner sökmemenizi tavsiye ediyorum.

Car Detailer
    kxlylmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Mango Turuncu
    Edilen teşekkür: 97

o demir ile eksozun çarpıştığı noktaya şambrel parçası gibi bir lastik parçası koysak sesi kesmez mi?

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

Alıntı kxlylmz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o demir ile eksozun çarpıştığı noktaya şambrel parçası gibi bir lastik parçası koysak sesi kesmez mi?
    valla benimde aklıma geldi kalın bir lastik koysammı diye ancak ekzost sıcağından erimesi muhtemel.
    başka birşey düşünüyorum şimdi...

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

murat imre
    operatormurat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68
    Edilen teşekkür: 1038

Alıntı kaptan_ahab Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bana sanki çıkarılırsa araç ortadan ikiye ayrılacak izlenimi verdi o yüzden kalsın dedim,merakla bekliyorum anını
    evet irfan mesaiden yeni eve geldim. birgün benim biraderimin ortağı iş yerime geldi ve arabaya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.bende verdim,bizim işyerinin(şantiye) yolu üzerindeki tümseğe altını vurmuş,sonra benim biladeri evden alıp gezmeye gitmişer,akşam 17 00da arabayı getirip gittiler.arabayı çalıştırdım eve gidiyorum altından acayip bir zırıltı titreme falan garip sesler,eve kadar sinirlendim,motora zarar verdiklerini düşündüm,eve varınca altına eğilip baktımki; alttaki o muhafaza gibi olan sac alttan aldığı darbeyleyukarı doğru bükülmüş,konvertörün alt çıkışındaki flexible boruyu zedelemiş ve yukarı sıkıştırmış,haliyle gaz çıkışını daraltmış,motorunda garip seslerle çalışmasına neden oluyor ,hemen altına yatıp söktüm,çekiçle düzelltim ama civatalar denk gelmedi boyu uzamış bende takmadım depoya kaldırdım.biladerimin ehliyetine 6 aylğına el koymuşlardı ve araba lazım oluncada ortağını gönderiyordu,ortağıda altını feci vurmuş bana söylemedi ve ben olayı çözdüm.akşam biladerim aradı ve arabamın altından garip sesler geldiğini her dur kalk yaptıklarında altından takırtılar geldiğini,bana gp değilde wv ve opel gibi arabalardan alsaydım daha iyi olacağını falan anlattı.bende arabama b..k atmamasını,birdaha araba lazım olduğunda semtimizdeki rent a car da wv ve opellerin bol olduğundan bahsettim,yarın biara uğrada ortağının altını vurup ta yamulttuğu demiri sana hediye edeyim dedim...

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

BULUT KARTAL
    kırmızı turbo bulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 432

Orjinal süspansiyonla gp lerimizin altını sürtüyoruz dogru.
    Peki ya ben napayım.
    ŞAKA Bİ YANA BANA GÖRE GP LERİN DİGER Bİ ÜRETİM YANLIŞLIGI ŞU Kİ; ARAÇLARIMIZIN KAPORTA AKSAMINA GÖRE ŞAŞİ DAHA YERE YAKIN. YANİ ARACIN ALTINA AZICIK EGİLDİGİMDE BÜTÜN ORGANLARI GÖZÜKÜYO. AMA TAMPONLAR HAVADA. TAMPONDAN COK ALTINI VURUYORUZ
    obsessed the red

İrfan Demirer
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri

Alıntı operatormurat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet irfan mesaiden yeni eve geldim. birgün benim biraderimin ortağı iş yerime geldi ve arabaya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.bende verdim,bizim işyerinin(şantiye) yolu üzerindeki tümseğe altını vurmuş,sonra benim biladeri evden alıp gezmeye gitmişer,akşam 17 00da arabayı getirip gittiler.arabayı çalıştırdım eve gidiyorum altından acayip bir zırıltı titreme falan garip sesler,eve kadar sinirlendim,motora zarar verdiklerini düşündüm,eve varınca altına eğilip baktımki; alttaki o muhafaza gibi olan sac alttan aldığı darbeyleyukarı doğru bükülmüş,konvertörün alt çıkışındaki flexible boruyu zedelemiş ve yukarı sıkıştırmış,haliyle gaz çıkışını daraltmış,motorunda garip seslerle çalışmasına neden oluyor ,hemen altına yatıp söktüm,çekiçle düzelltim ama civatalar denk gelmedi boyu uzamış bende takmadım depoya kaldırdım.biladerimin ehliyetine 6 aylğına el koymuşlardı ve araba lazım oluncada ortağını gönderiyordu,ortağıda altını feci vurmuş bana söylemedi ve ben olayı çözdüm.akşam biladerim aradı ve arabamın altından garip sesler geldiğini her dur kalk yaptıklarında altından takırtılar geldiğini,bana gp değilde wv ve opel gibi arabalardan alsaydım daha iyi olacağını falan anlattı.bende arabama b..k atmamasını,birdaha araba lazım olduğunda semtimizdeki rent a car da wv ve opellerin bol olduğundan bahsettim,yarın biara uğrada ortağının altını vurup ta yamulttuğu demiri sana hediye edeyim dedim...
    Abi malesef bazen öyle durumlar oluyorki kıramayacağın insanlara aracını vermek durumunda kalıyorsun.Yani hiç değilse aracını alan arkadaş durumu sana aracı verirken anlatabilirdi.Sende ona göre önlemini alırdın.Ya o anda sende uzun bir yola çıkacak olsaydın yollarda rezil olurdun Allah muhafaza.

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 2/2 İlkİlk 12