Ortalama tüketim şu an 10,0-12,00 arası dolanıyo sizin tüketiminiz çok güzel
selam arkadaşlar.. 1.4 fireactive tiptronik aracım var. ben ilk 8 ay benzinle kullandım sonrasında lovato tüp taktırdım. şehir dışı benzinle 100 ü geçmemek koşulu ile 5 lt/100 gördüm şehir içi de 6,5 - 7 arası. eco mode şehir içi kullanırsanız daha fazla yakıyor. çünkü vites çabuk geçiyor ve gitsin diye insan daha fazla gaz pedalına basıyor. gaz geçişini yaptırdıktan sonra şehir dışı 6,5 - 7 şehir içi 7,5 - 8,5 arası yakıyor. hepsinde 100 ü geçmemek lazım. temmuz ayı sonunda aracımın yağına motor silk bor koydurdum. öncelikle spor kullanımda 100 ü geçsemde şehir içi 8 lt yi geçmeiğini görüyorum ve aracın çekişinde yaklaşık %5 lik gibi bir fark olduğunu söylemeliyim.
Ortalama tüketim şu an 10,0-12,00 arası dolanıyo sizin tüketiminiz çok güzel
yeni prins marka tüp taktırdım ve pişman oldum bu aracı ben niye 33.000 km benzinle kullndım diye..
eskiden 5.6-7 arasında yakıt tüketimim değişiyodu. Kmde 180-230 kr arası, 200 kr altına inmek çok zordu, uzun yolda ciddi sabır lazım..
Şu an kmde normal kullanımda 115 kr yakıyo şehirler arası 90-100 gidersem 100'e kadar düşüyo. 140 la şehirler arası gttim geldim 125 kr. yaktı.
bayram dönüşü eskişehir ışıklardan izmit özdilek e kadar 200km lik yolu 4.6 lt ortalama tüketimle geldim. kendi rekorumu kırdım. (km de 150 bin lira) arabada 2 kişi vardı ve bagaj doluydu, klima hiç açmadım. ortalama hız 76 km. genelde 80-90km hız arası gitmeye çalıştım ama çok sıkıldım. ekonomi sabır işi.
istanbul'da şehir içi trafiğinde ve trafikte kalarak biraz kullanıma dikkat ederek 70 Liralık benzinle 378 km yol yaptım. yol bilgisayarı 6.8 lt gösteriyordu... lakin tekrar ediyorum ara ara dikkat ettiğim gibi ara arada devirli kullandım yani trafiğin seyrine göre davranarak. Sanırım iyi bir değer araç daha 9300 km de.
şehir içi ışık,trafik vb dur kalklarda yol bilg da 100km de 8 in üstüne çıkmadım.genelde 6.0-7.2 arasındayım.
Arkadaşlar kullanım çok önemli. size tafsiyem arabada slow müzik dinlemeye çalşın.Ağır gidiyorsunuz.sürüşünüzü %70-80 etkiliyor.ben denedim.tecno hareketli müzik dinlediğimde kendimi müziğin temposuna kaptırıp basıyorum.Ortalamam 7.8-8.1; slow müzikte ağır ağır sakin sürüyorum.Yakıta büyük etkisi var.Ortalamam 5.2-6 Bu arada bu veriler şehir içidir.şehir dışında o kadar sabırlı değilim.şehir dışında genelde tempo hareketli müzik takılırım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri