arkadaşlar ben şehir içi 50 liralı yakıtla 300 km yaptım.en son 20 liralık yakıtla 125 km yaptım.üstelik artık eskisi kadar da dikkat etmiyorum.
arkadaşlar ben şehir içi 50 liralı yakıtla 300 km yaptım.en son 20 liralık yakıtla 125 km yaptım.üstelik artık eskisi kadar da dikkat etmiyorum.
20 tl ile 90 civarı yaptım ama ful depo ile sehir içinde 600 max 605 km yaptım genelde ortalamam 6.9-7.5 arası klima açılınca 8.0 oluyoro yüzden mümkün olduğunca doğal esintiden faydalanıyorum
![]()
herkezin gittiği şehiriçi yol aynı değilki. kimisi mahalleden çıkmıyor, kimisi e6 dan gidiyor
Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein
araç 72ooo kmde. tamamen şehir içinde 11 litre yakıyor , performans falan yok sadece bol bol dur kalk var . şehirde gebze.
şehir dışı 5 litre civarına iniyor.
lastikleri bir boy büyütünce şehir içi arttı epeycene.
bakımdan da çıktık ama bir fayda olmadı tüketime.
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
geçen hafta c.tesi 1,4 16V starjetle 90 km hızın üstüne çıkmamak kaydıyla tamamen şehirdışı 4,5 lt /100 km.
5,2 lt /100 km 1,4 fire çok iyi demişsiniz. benim yol b.sayarında anormal bir durum mu var acaba?
Bende tam bunu yazacaktım misal ben silifkede maksimum 4-5 km motor stop etmeden kullanıyorum çoğu zaman 1-2 km peryotlarda ve 150-200 mt aralıklı trafik lambalı bir güzergahta ama ankara yada istanbuldaki kişi ise otoban gibi yolda yapıyor şehir içi kullanımını.
ben yukarda saydığım trafik özelliklerinde 8 lt nin altına inemedim ama mersine gidişlerim 5-5.5 lt ortalamaları yakalıyorum.
ayrıca bu ölçüm işi 50 tl ye şukadar km gidiyorum diye yapılmaz hergün zam gelen bir memlekette en sağlıklısı full depo sıfırlayıp yol bilgisayarını sarı ışık yandığında ortalamaya bakmak dahada sağlıklısı full depo benzin alıp 100 km sonunda benzinciye gidip yene full lemek ve kaç lt aldığına bakmak deponun.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
İzmir den İstanbul a gittim geldim. Yolun yarısında hızlı kullandım yarısında da önerilen hızda ve viteslerde. Genel ortalamada 6.4 Litre yaktım. Bir depoyla 780+ km gittim. uzun yolda (düz bir yolda) 5. viteste 80-90 km hızda anlık ortalamada 4.5 lt. yakıyor. Daha ne isterim ...
Orhan Okay
Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi
arkadaşlar merhaba
aracımı alalı henüz beş gün oldu
50 liralık benzin almıştım ışık yanoken şimdide ışık yanıyo ve 172 km yapmışım ağırlıklı şehir içi.deneyen arkadaşlar muhakkak ki vardır.
1.4 fire sizde ne kadar yakıyo.
yol bilgisayarında ort.8,5 litre yazıyo ve benim hesabımla da hemen hemen aynı.sizlerde durumlar nasıl.
98 model gazlı 1.3. hyundai accentten sonra biraz fazla geldi bana.![]()
bnm 9,5 yakıo.. gerçi starjet benimki ama o halde bile fazla hoş 5300 den aşağı vites atmıyorum bu onun en büyük sebebi =(
seninki çok normal kardeş o devire az bile![]()
bende ort. 7,5 lt. şehir içi
benimki hesaplamalarıma göre km başına 24kuruş yakıyor 3-4bin devirde deiştiriyorum genelde vitesi
Merhaba arkadaşlar bendede 1.4 var lpg çaktım eco tech on nnumara hiç yakıt düşünmüyorum tavsiye ederim![]()
valla ben 10 sene lpgli araç kullanmış ve beş gündür benzinli 1.4 fire kullanan biri olarak biraz daha maliyetli ama benzinli konforun tadını bi süre daha sürmek istiyorum
en az 2 sene benzinli gezerim herhalde.(kredim bitene kadar)ondan sonra yüzde 90 geçerim bende lpgye
Arkadaşlar öncelikle kullanim tarzi yakitta en önemli faktör
bunun yaninda gittiğiniz yol ve hava şartlari lastiklerinizin hava basinci camlarinizin kapali veYA Açik olmasi hatta ve hatta farlarinizin ve city motorunuzun kapali veya açik olmasi kaç kişi seyahat ettiğiniz bunlarin hepsi yakit sarfiyatina etki eden faktörlerdir
gelelim 1.4 motorun yakit testine kendi yaptiğim teste göre aşağida anlatayim
1- hava açik ve yağiş yok rüzgar yok
2- aracin periyodik bakimi yeni yapilmiş durumda
3- farlar ve city motoru kapali
4- camlar kapali
5- lastik basinç değerleri ayarlanmiş
6- seyahat esnasinda 1 kişi bagaj yok
7- 85 km sabit hiz şehirler arasi yol
8- ani hizlanma ve yavaşlama yapmadan
bir depo benzin ile tam tamina 932 km yol katettim
yol bilgisayarindaki değerde 100km = 4,8 litre
oldukça can sikici bir yolculuğun sonunda yaptiğim inat yüzünden elde bidon benzinciye kadar yürümekte ikramiyesi oldu
Ziyaretçi
Şu an 5000 e yaklaşıyorum, ilk başlarda dikkatli de kullansam şehir içi 8.5 - 9 falan yakıyordu (klima açık), bir ara 11-12 ortalamayı gördüm.
En son depo doldurduktan sonra çok dikkatli kullandım, havalar serinlediği için klima da açmıyorum, en son dün şehir içi 6.8 i gördüm. 5000 e doğru rahatlar, 10000 de normali bulur demişlerdi doğruymuş.
Eğer yakıt tüketimi bu hızla düşmeye devam ederse 17500 km den sonra aracım kendi kendine benzin üretmeye başlayacak![]()
evet ben genelde düz yolda 2500 lerden vites değiştiriyorum ve izmirde 3 gündür yarı yoğun trafik yarı da açık olmak üzere 6.1 litre civarında bir değere ulaştım. Aynı kullanımı tamamen şehir dışında 4.7 lere kadar düşürmüştüm. Ve bir depoyla 1000 km ye dayanmıştım.
Korkma ondan bundan,
Ne Ölümden Ne Hayattan.
Bu dünyada gördüklerinin,
Hepsi Bir, Hepsi Hak'tan.
1.4 fire 77 HP.
şehir içi 1 depo "45 litre" benzinle 600 km kadar
şehirler arası 1 depo "45 litre" benzinle 670 km.
depoda kalan son damlaya kadar "nerden mi biliyorum az kalsın yolda kalacaktım benzinliğe girdim ve tam 44 litreye depo doldu da ordan"
ortalama tüketim 6.3 - 6.8 arası
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri