Selamlar, dualogic vites kutusunun maalesef böyle enteresan arızaları (geri vitese geçmeme, yolda boşa atma vb.) olabiliyor. Şayet fren müşürü ile ilgili bir arıza değilse veya elektrik tesisatında filan kaynaklanmıyorsa, genellikle robot değişmeden de bir çözüm bulunamıyor. Nitekim bende de benzeri oldu. İlk fren müşürü değişti; robotun yağ basıncının yükseltilerek çalışmasının rahatlatılması için yağ haznesi yetkili servis tarafından tornaya gönderildi; birkaç kez yazılım güncellendi filan ama hiçbiri çözüm olmadı. Nihayetinde artık sürüş güvenliği ciddi şekilde tehlikeye girmeye başlayınca en son robotu değiştirmek zorunda kaldık. Tabi yaklaşık 1500-2000 euro arası bir parça olduğu için, garanti süresi dışında bu değişim çok pahalıya patlıyor. Neyse ki benzer arızalar sık yaşandığı için İstanbul ve Ankara'da, özellikle İtalya'dan iyi durumda çıkma robot getiren yerler var. 1000-1250 lira civarında robotu temin edebiliyorlar. Değişim için ben yetkili servise 150 lira civarı bir de işçilik ödemiştim zannediyorum.