2 yıl garanti sanırım 550tl oldu, fiyatları indirmişler..
onur haklısın. Benim aracın garantisi biteli 1 yıl olmuş. Şu an 2 yıllık garanti yapsam tam bir yıl geçerli olacak ama 700 küsür tl bayılmam gerekecek 2 yıllık garanti fiyatı.
2 yıl garanti sanırım 550tl oldu, fiyatları indirmişler..
Eğer öyle ise tam şark kurnazlığı ya bir kere de tüketici yararına değil yaptıkları herşey kendi amaçlarına hitap ediyor sonra çok duyarız pert olan GP adam 2000 tl verip tamir ettirmek istemez ve gider bir uçurumdan arabayı atar sonra kaskodan parayı alır böyle olaylar çok insanları kötü yönlendiriyorlar resmen yaw garantiyi uzatsanız ne olacak 5. yıl dolunca birdaha garanti uzatmayacakları için yine kronik arızalar baş gösterecek aracın 2. el değeri diplere vuracak nedir bu fabrikanın vurdumduymazlığı hyundai den biraz ders almaları lazım bence FİAT ın katedeceği çok yol var araç sattığı insanlara insanlık adına.
bugün bende de aynı sorun oluştu direksiyonu çevirince ses geliyor bununla ilgili akşam servise gidicem umarım city arızası çıkmaz.akşama kadar yusuf la berberim anlayacağınız![]()
yapalım arkadaşlar....
bakın sorunum çözüldü...arabayıda satıcam...ama herzaman desteklerim...topluca fabrika önunde bir eylem sadece...bakın neleri değiştirecek...20-30 araba ..bir basın açıklaması 2 pankart...servolar ömür boyu garantili....
Konu xborsaci tarafından (28/04/2009 Saat 12:42 ) değiştirilmiştir.
Fikirlerinizi sonuna kadar destekliyorum Fiat'a yapılacak her türlü eyleme katılmaya hazırım ama arkadaşlar araçların fiyatı düşecek diye korkuyor,bu şekilde herkesin servise milyarlarca tl para vermesi normal mi?arkadaşlar aracın değeri zaten düşük belki bu şekilde kronik sorunlarımızı serviste ücretsiz yaptırabiliriz.Destek bekliyoruz.
herşeye varım...arkadaşlar fiatla tekil değilde toplu halde başvursak belki daha farklı olur. Fiata bir arkadaşımız yardımıyla dilekçe yazalım altına ad soyad plaka ve iletişim bilgilerimizi yazıp yollayalım daha etkili olmaz mı?
Herşey için çok teşekkür ederim benimde ayni direksiyon sorunum var fakat servis değil başka bir yol buldum halletiriyorum ama yanindayim
bu konunun en sonunda ne oldu? laflardan sonra bir ortak tepki konabildi mi? eylem oldu mu? yoksa herşey lafta mı kaldı? borsada hissesi olan arkadaş insider denemesinde başarılı olabildi mi? mahkeme olayından neden vazgeçildi? burdaki tartışmaların ne kadarı iyi niyetli, ne kadarı provakatifti?
bunları merak ettim bi an..
cevaplamayın ama.. bu konu uzar gider, kimseden yapıcı bişey çıkmaz... tofaş yine satış lideri bitirir bu ayı da... (ps: G.punto tofaş arabası değildir, fiattır)
Evo MultiAIR!
Bilinen şu ki arkadaslar city motoru bir cok grande punto da arıza vermiştir. Kronik bir sorun oldugundan garantisi olan ve olmayan arkadaslar bu masrafın altına girmekten korkmaktadır. garantiyi uzatan ve uzatmayan "benim gibi" arkadaslar icin bir başlık altında liste düzenlense ve city motoru degişen aracların model ve plakalarının listesi alınsa yasal olarak elimizde delil olmuş olur..
mantıgı anlamayan arkadaslarbugun 1 kişi gripten öldügü zaman kimse sallamaz bünyesi zayıftı dayanamadı derler.. ama 1 hafta icinde 20 kişi gripten ölürse dünya ayağa kalkar.. ÖR: (kuş,Domuz vb.)
Bu mantık dogrultusunda yasal yollardan hak idda etmemiş icin kronik hatanın ispatı gerekiyor.. 100 lerce araçtı görülen bu sorunun tesadüf olmadıgını ancak birlik ve beraberlikle ispatlanabilir..
hakan bende sana katılıyorum.şuan sorunum yok ama bir gün mutlaka olabilir düşünces,yle hareket ediyorum bununla ilgili ne yapmamız gerekiyorsa yapalım lütfen bütün punto cular buna katılsın yarın başınıa geldiğin de yalnız kalmak istemiyorsak bunu yapmak zorundayız.yapmamız gerekenleri bu işi bilen arkadaşlar varsa bizleri de yönlendirirse iii olur..saygılarımla..
Bencede bir arşiv oluşturulması gerekli. Bu arşive dayanarakta, problem halinde iş mahkemelik olursa derhal kullanıcı lehine çözülecektir.
Bence yapabileceğiniz fazla bir şey yok çok uğraşırsınız. Arabanın garantisi bu yüzden vardır, bu yüzden ömür boyu garanti vermemiş adamlar. Parçasına güvenen zaten 20 yıl garanti verir di mi? Siz satıcı olsanız garantisi bitmiş veya garantisini uzatmamış müşterinize bedava hizmet sunar mısınız.
Bu City olayının forumda çok fazla kirliliğe yol açtığını düşünmeye başladım. Lütfen tekrar tekrar konu açmayalım mevcut konulardan devam edelim. Aceba bozulacak mı diye kafaya takmaktansa araçlarınızın keyfini çıkarmaya bakın derim. Bu araç CITY arızasından ibaret değil.
arkadaşlar bencede çok önemli bir konu olan city arızaları ile ilgili problemlerin bu kadar çok başlıkta toplanması doğru değil,
bu açıdan burada cihana katılıyor ve bu konun dağınık değil tek bir yerde toplanarak bu sorunla ilgili bilgi almak istiyenlerin daha rahat ulaşabileceği şekilde düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
cihan.burada söz konusu olan basit bir arıza değil,herşeyden önce can güvenliğini doğrudan etkileyen bir problem söz konusu.
üstelik bu birkaç araçta meydana gelen şansızlık olarak görebileceğimiz bir olay değil.
belliki sistemin kendisinden kaynaklanan bir zayıflık söz konusu.tofaş veya fiat bunu ciddiye almiyabilir.ama özellikle garantisi biten arkadaşlar için bence çok ciddiye alınması gereken bir konu.
açıkcası 2000 tl kafaya takılmıyacak gibi değil.yaşayacağımız muhtemel hayati tehlikede
yabana atılacak bir olay değil.
garanti olayına gelince.elbette her parçanın bir mekanik ömrü vardır.ama bu kadar kısa bir sürede bu kadar yoğun arıza veren ,kullanıcı kişileri,hem can güvenliği hem maddi açıdan zor duruma sokan,bir problem bu kolay geçiştirilmemeli.
kısacası,ben bu olayın kullanılan sistemdeki zayıflıktan meydana geldiğini,ama bunun ceremesinin tüketiciye yüklenmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Konu şekerlioğlu tarafından (10/06/2009 Saat 22:02 ) değiştirilmiştir.
madem bu kadar kirliliğe yol açtığı düşünülüyor bu olayın ve herkez de yaşıyor.
teknik yardım başlığının altında birde city sorunsalı diye bir başlık koysak nasıl olur.
böylece city le ilgili herşey o başlıkta toplanmış olur. arayan aradığını bulur....
Tamam da tek olay CITY değil onu anlatmaya çalışıyorum. Bu arabanın bir sürü problemi var kronik olarak. Bu CITY aldı başını gitti. Ve ben de dahil olmak üzere arıza yaşamayan da bir sürü kullanıcı var. Ben her foruma girdiğimde CITY ile ilgili bişeler görmekten gerçekten sıkıldım. Hele ki arıza felan yaşamadan panik olanlardan bahsediyorum.
bu kadar basit bir konunun ve bu kadar basit bir destek cağrısında böyle bir tepki beni şaşırttı.. bu öneri insaları işinden alı koyacak yada insanları aşırı derecede meskul edecek bir durum degil. bende bu sorun cıkmadı yada bende böyle bi sorun çıktı ama garantim vardı. yada bende cıksın cıkmasın parayı bastırırım yaptırırım gibi şeyler forumun formatına uygunmu sence topragım ? sonucta burda bi topluluguz ve kronik bir arızının ispatı icin bi oneride bulunduk... bu kadar rahatsız olman beni şaşırttı...
bazı araç sahiplerinin tanıdıkları olabilir hatta garantisi olmadan yada garantiye girmedigi halde her işini garantiden yaptırabilirler? bir çok insanın tanıdıgı yok ve bu işler için çok fazla paralar isteniyor.. 25000 tl sına alının bir araca 3 yıl sonra 2000 tl sadece bir parçasına vermek nekadar mantıklı geliyor? kullanıcının hatası olmadan zaman içinde bozulan ve bir çok grande puntoda ortaya çıkan bi sorun için yardım istemek ne forumu kirletir nede insanları rahatsız eder? bu sorunlar konusulmicaksa yada insanlar birbirlerine yardımcı olmicaksa neden forumdayız?
arabamızın resmini koyup birbirimize hava atmak içinmi?
Not: aracımın garanti süresini uzatmadım... city motorumda arıza çıkmadı... böyle kronik bir hata icin ispat yapmak istedem adana - mersin illerinde yaşayan ve grande punto sahibi olan city motoru degişmiş en az 5-6 arkadaşıma ulaşırım..?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri