Ben City fonksiyonunu sadece park ederken kullanıyorum o da park edeceğim yer manevra açısından sıkıntılı bir yer ise.Onun dışında normal haliyle kullanıyorum.Başıma city ile ilgili olumsuz bir durum gelmedi çok şükür şu ana kadar.
Herkese merhabalar,
Aldığım gün ablatılan ve kullanıcı kitabından okuduğum üzere city fonksiyonu 60km nin üzerinde devreden çıkıyor..Bu sebeple ben kullanırken sürekli city'de bırakıyorum..
Nasıl olsa sürat artınca kendiliğinden devreden çıkıyor diye..
3.500km de ufak kontrol için gittiğim Bandırma Fiat servisi de herhangi bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi..
Ama malum city arızaları çoğaldı..Önce 2.el Gp alan bir izmirli arkadaşı,sonra da tempesty'nin city arızalarını okudum..2.el alan arkadaşın yapacak bir şeyi yok sonuçta kendisinden önce kullanandan kaynaklanmış olabilir..Tempesty gibi aracına ilgi duyan ve şöför tabiriyle aracını ''üzmeyen'' bir kullanıcının bu sorunu da şanssızlık ile ilgili olsa gerek..
Servisler çoğu konuda fikir beyan etmelerine karşın zorlukla karşılaşıldığında da sözlerinin arkasında duracak mı, ya da ''bizim arkadaş yanlış anlamış/anlatmış'' şeklinde bahane sunacaklar mı emin değilim..Günahlarını almayayım ama forum memnuniyetsizlik duyulan servisler ile dolu..Üstelik iş gereği tayin olan bir insanım..A servisinin söylediği B servisini bağlamayacağı için arıza yeni tayin yerinde karşıma çıkarsa A servisinin sözleri de geçersiz olacak..
Benim merakım sizler aracınızdaki city fonksiyonunu nasıl kullanıyorsunuz? Benim gibi sürekli devrede mi? Sadece manevralarda mı?
Yukarıda bahsettiğim arkadaşlar hariç bu sorunu yaşayan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim...
Ben City fonksiyonunu sadece park ederken kullanıyorum o da park edeceğim yer manevra açısından sıkıntılı bir yer ise.Onun dışında normal haliyle kullanıyorum.Başıma city ile ilgili olumsuz bir durum gelmedi çok şükür şu ana kadar.
City fonksiyonunu çok fazla açıp kapamamak lazım diye duydum....Bende sadece sıkıntılı park yerınde kullanıyorum....
Hiç kapatmıyorum uzun yol hariç kapatılması gerektiğinide düşünmüyorum.
direksiyonun normal yumuşaklığı bana yetiyor,dolayısıyla hiç kullanmıyorum city yi,ama bana sorarsanız city kapalı dursun derim...
Ben de bozulacak endişesiyle hiç açmıyorum bile city yi. Zaten normal hali de yeterince yumuşak. Bozulacak sonra uğraşacaz ve zaman ayıracaz. En temizi hiç açmamak..)))
bence unutulmadığı sürece hareket halinde iken kapatılmalı ve sadece park esnasında açılmalı.
önceden forumdan okuduğum kadarıyla bir arkadaşın başına gelmişti, yüksek hızda giderken araç birden arıza vermiş ve direksiyon yumuşamış ve büyük bir tehlike atlatmıştı.
GP 1.4 lt 77 hp Dynamic Egzotik kırmızı
STILO 1.4 lt 95 hp Active Kıyı Mavi
şimdiye kadar uzun yoL haricinde hiç city'i kapatmadım.
aman arıza çıkartır diye city modu kuLLanmamazLık etmedim şimdiye kadar. city moduyLa iLgiLi sorun yaşayan arkadaşLar oLdu tabi, ancak bunu tüm gp'Lerde aynı sorun yaşanıyor gibi Lanse ediLmemesi daha doğru oLur,
ben hiç sıkıntı çekmedim gayet de memnunum.
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
Geçenlerde Evsana servise gittiğimde City Fonks.arızaları konusunda servisden bir yetkili ile kısa bir konuşma yapmıştık, kaldırımlara park ederken dikkat edilmesi gerekiyor çünkü City çok hassas bir sistem, dolayısıyla önden gerek seyir esnasında gerekse böyle kaldırımlara park ederken sert darbelerden kaçınmak gerekiyor, özellikle çukurlar ve çökmüş rögar kapakları da başlıca sebepler olabilir, açıkçası ben city fonksiyonunu hiç kullanmıyorum şimdiye kadarda hiç ihtiyaç duymadım kişiye göre değişir ama city fonksiyonunda bana güven vermiyor hiç.
yalnız arkadaşlar bu arabanın en beğenilen özelliklerinden biride city fonksiyonu. Arada sırada da olsa bu zevkten mahrum kalmamak için kullanmak gerek diye düşünüyorum.
GP 1.4 lt 77 hp Dynamic Egzotik kırmızı
STILO 1.4 lt 95 hp Active Kıyı Mavi
arkadaslar,city kullanıldıkça bozulan,yada kullanılmadıgı zaman bozuldugunu anlamayacagınız bir donanım değil,çünkü ben arabamda city'i hiç kullanmadıgım halde city sorun çıkarttı ve garantiden değiştirildi...ayrıca yanlış anlaşılmasın eklemek isterim;ben city'i bozulacagından dolayı değil,ihtiyaç duymadıgım için kullanmıyorum.
City modu gp nin kendine has özelliklerinden biri, Barış Açıl a katılıyorum. Şehir dışına çıkmadığım sürece city i kullanıyorum. 1 aydır parmağım çatlak olduğu için sol elimi rahat kullanamıyorum ama city oldugu için sürüşte sıkıntı hiç çekmiyorum. Düzgün kullandıktan sonra sorun yaşıcağıma inanmıyorum.
punto alırken mecburen verdiğim paraya içimin gittiği iki ozellikten biriside city fonksiyonudur. Diğeride çift bolgeli klima. Tamamen gereksiz ve laf olsun torba dolsun diye hava atmaya yonelik ozellikler oldugunu dusunuyorum. PS oynamıyoruz yaw arac kullanıyoruz. City fonksiyonu arac degisimlerinde soforu bence rahatsız eden bir ozellik. Düşük hızlarda kolaylık saglamasından cok tek elle kullanımlarda sol kolumun agırlıgını tasımaya yardımcı olmadıgı icin kolumu yoran. Belkide cok çıtı pıtı arkadaşlarımızın veya elinde veya kolunda bir problemi olan arkadaşların işine yarayacaktır. Yoksa herkesin kendini kandırdığı bir ozellik (işe yarıyo şeklinde) benim tamamen şahsi görüşüm.
city fonksiyonu cok muthiş bir olay kullanmamak elde degilbenim devamlı açık... arıza yapacagını dusunmuyorum sonucta 60km hızdan sonra devreden cıkıyor...
bu sistemi lux paketten cıkarma imkanı neden koymamışlar?bunun icn kimbilr kacyuz ytl odedik fazla bilginiz var mı?
21 eylül 2006 yılında aracımı aldığımdan beri daha hiç kapatmadım.. hiçde kapatmayı düşünmüyorum.. şehir içinde uzun yolda parkda her zaman her yerde kullandım. kullanmayana da şaşarım.. bence en güzel özelliklerinden biri. olmasa bu araçtan vaz bile geçerim.. bu kadar geçerli bir özellik benim için. ama kıllanmayana da bişey diyemem.. saygı duyarım. ama elinin altında varolan bişeyinde kullanılmaması gibi bir olayın garip olduğunu düşünmekteyim. artık teknoloji değişiyor. şahinler doğanlar yok artık die düşünüyorum. hani olurda şahine düşersem de alışmakta zorlanırım diye kendinizi kolaya adapte etmiyorsanız.. bundan 5-10 yıl sonra elektrikli arabalara bineceğinizi ve direksiyonun bundan çok daha hafif olacağını garanti edebilirim..))
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
Benim çok sevdiğim bir özellik. Sürekli açık vaziyette ve hiç bir sorun da çıkarmadı şu ana kadar...
Kişiye özel seri üretim araba yapılamayacağına göre, genel beğeni çerçevesinde yapılır arabalar. Dolayısıyla ne desek boş. Malzeme budur...![]()
Ben tembelliğe alışmamak için kapalı tutuyorum. Yoksa başka araçlarda zorlanıyorum. Ama tavsiyem şudur. City i kullanırken dikkatli olun. Yerde bişe vardır veya kaldırıma sıfırsınızdır. City sayesinde yüklenirsiniz direksiyona sistemde ve mekanikte bir yerlere hasar verirsiniz. City kapalıyken direksiyon zaten sert ve hisli. Bu korku olmuyor.
Onun dışında bazen hastayken halsizken veya antrenman çıkışı kollarımı çok zorladıysam açıyorum kullanıyorum.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri