Alonso geri plana düşmekten rahatsız
12 Haziran, 2007 18:21:00 (TSİ)

Alonso, ilk altı yarış itibariyla takım arkadaşı Hamilton'ın gölgesinde kaldı
Formula 1'de son iki yılın dünya şampiyonu Fernando Alonso, Vodafone McLaren'in Lewis Hamilton'a daha fazla ilgi gösterdiğini, bundan rahatsız olduğunu ancak şikayet etmediğini söyledi.
Alonso, F1 kariyerine müthiş bir başlangıç yapan çaylak takım arkadaşı Hamilton'a gösterilen yoğun ilginin kendisini rahatsız ettiğini söyledi.
İspanyol radyo kanalı Cadena Ser'e konuşan Alonso, "ilk günden beri McLaren'de kendimi çok rahat hissetmedim. Bir İngiliz takımındayım ve takım arkadaşım çok başarılı bir İngiliz" dedi.
"Takımın tüm yardımı ve desteği ona vereceğini biliyordum" diyen İspanyol sürücü bu durumu anladığını ve şikayet etmediğini belirtti.
Şu ana kadar koşulan altı yarıştan ikisini kazandığını ve dört kez podyuma çıktığını vurgulayan Alonso, "kesinlikle sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olacağım" dedi.
Son iki yılın dünya şampiyonu, kendi başarılarına göre Hamilton'ın başarılarının takım elemanlarında daha büyük bir sevinç yaratıp yaratmadığı sorusuna, "evet biraz öyle olduğunu hissettim. Ama sonuçta bu bir İngiliz takımı ve durumu anlıyorum" cevabını verdi.
Vodafone McLaren takımının 22 yaşındaki İngiliz pilotu Lewis Hamilton geçtiğimiz Pazar Kanada GP'sini kazanarak altıncı F1 yarışında ilk zaferine ulaştı. Çaylak pilot, klasmanda Alonso'nun sekiz puan önünde ve ilk sırada yer alıyor.
Yer imleri