Sayfa 6/9 İlkİlk ... 23456789 SonSon
180 sonuçtan 101 ile 120 arası

Konu: F1-2007 Dönemi

enis dilek
    jeoenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Akdeniz Mavi
    Edilen teşekkür: 46

kendi fikrim uyarabilirlerdi.
    foto için teşekkürler

Aydın. Beygul
    Fire 1.4 77Hp Tit.Grisi the_Algn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 197

Bende bu kazayı anlamadım Adam kontrolü kaybetmeden önce bir araca çarpıyor mu?? gören oldumu

Akincl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 84

Kaza olsun tabiki ama bu kadar büyük kaza olması insanı üzüyor .

ben birara öldü sandım.zaten alfonsoya küfrediyordum gergindim.nerdeyse ağlıyacaktım.

nasıl olduğunu da çözemedk.

toyotayı sağdan geçmeye çalıştı.tuşladı da ivme mi aldı.

adam 260 la yoldan çıktı.

yine de ucuz kurtuldu.son zamanların en kötü kazasıydı bence.

Kubilay HALAT
    Qubee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    00
    Edilen teşekkür: 26

güvenlik aracını ben de seviyorum mercedes cl çıkma bi tane vercekler ordan sirenlerini bile sökmem çok tatlı arabaya. sarı bayrağı beklemesin arada da çıksın görelim keratayı

Aydın. Beygul
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Akın aynı şeyleri yaşamışız. Annem olmasa ağlıcaktım gözüm doldu tuttum yaa. ..Beni en çok etkileyen... kontrolü kaybediyo çime giriyo çimin orda araç havalanıyor ve duvara çarpıyo orda ki darbeyii düşünemiyorum yaa..

Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Şimdi gözümün önüne geldi yine fena oldum.

araçlar ne kadar güvenli olsa da motor sporları yine de tehlikeli.

biz duble yapsak bile bugün sevinemezdim.

sadece alfonsonun haline gülebildim.

Levent ÖZTÜRK
    Black Diamond Lewent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DT 7831
    Edilen teşekkür: 8

Kaza gerçekten çok üzücüydü
    Kubica' nın durumunu merak ediyorum, dediklerinden fazladır hasar

Onun dışında ne yarıştı ama hop oturup, hop kalktım
    Yakında böyle bir yarış izleyemeyiz herhalde...

Aydın. Beygul
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Video Burda
    https://www.dailymotion.com/video/x2...bica-gp-canada

Sanırım temas var Toyota ile yada çok fena kırdı direksiyonu ..
    Konu the_Algn tarafından (11/06/2007 Saat 00:19 ) değiştirilmiştir.

Kubilay HALAT
    Qubee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    00
    Edilen teşekkür: 26

öff görmemiştim kazayı çok fenamış ya. baya takla attı. beyin sarsıntısı bile geçirmiştir o kadar taklaya
    allah yardımcısı olsun

Kadir K.
    kadoku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 ** 0178
    Edilen teşekkür: 436

kaza sahnesini bende izleyememiştim şimdi görünce şoke oldum ya çok feci bir kaza olmuş şans eseri arkadan gelen araçlar çarpmamış yoksa tam bir facia olabilirdi.
    Yarışa gelince gerçekten çok heyecanlı bir yarıştı hele pilotların meşhur şampiyonlar duvarının oradan geçerken duvarı adeta yalayarak geçmeleri yarışa çok ayrı bir heyecan kattı , Raikonen yine balon çıktı her yarış öncesi ha patladı ha patlıycak derken o daha gerilemeye başladı inanılacak gibi değil ya, Ferrailer o kadar yavaşki yarış boyunca hiç atak bile yapamadılar Hamiltonun tur derecelerinin yanına bile yaklaşamadılar, valla kim ne derse desin Schumisiz F1 de artık tat vermemeye başladı çaylak diye tabir edilen Hamilton'a ise diyecek yok bütün tecübeli pilotlara taş çıkarttı.

Aydın. Beygul
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Kubica Indianapolis için umutlu

12 Haziran, 2007 21:33:00 (TSİ)

Robert Kubica ABD Grand Prix'sinde yarışmayı umuyor

Tüm Formula 1 Haberleri
    Kanada'da geçirdiği korkunç kazadan sağ çıkan Robert Kubica'nın ABD Grand Prix'sinde yarışmasına engel bir durum olmadığı açıklandı. Konuyla ilgili kararı FIA doktorları verecek.

Kanada yarışında 290 km hızla giderken duvara çarpan ve bu korkunç kazadan sağ çıkan Robert Kubica tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

BMA Sauber takımından yapılan açıklamada, doktorların, Kubica'nın hafta sonu Indianapolis'te koşulacak ABD Grand Prix'sine katılmasına engel bir durum görmedikleri belirtildi.

Kubica, Sacré-Coeur hastanesinden taburcu olurken yaptığı açıklamada, ziyaretine gelen takım şefi Mario Theissen ve BMW çalışanlarına, Toyota pilotu Jarno Trulli'ye teşekkür etti.

Yaptığı kazayı videodan izlemek konusunda kararsız olduğunu vurgulayan Polonyalı pilot durumunun iyi olduğunu ve Indianapolis'te yarışmayı umduğunu ifade etti.

Kazayı hafif bir beyin sarsıntısı ve sağ ayak bileğindeki burkulma ile atlatan 22 yaşındaki Kubica'nın ABD Grand Prix'sinde yarışabilmesi için Perşembe günü FIA doktorlarının yapacağı 25 dakikalık kontrolden geçmesi gerekiyor.

Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Valla haberler çok iyi

yine de bence kubica yı dinlendirmek gerekli.

Aydın. Beygul
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Nasıl bir teknolojiymiş yaa hiçbirşey olmadan çıktı herif..Fia doktorları karar verecekmiş.

Aydın. Beygul
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Kubica'nın yerine Vettel yarışacak

15 Haziran, 2007 10:18:00 (TSİ)

Trulli ile görülen Kubica, ABD Grand Prix'sinde mücadele etmeyecek

Tüm Formula 1 Haberleri
    BMW Sauber takımı, ABD Grand Prix'sinde Robert Kubica'nın yerine Sebastian Vettel'in yarışacağını açıkladı.

BMW Sauber, Kubica'yı kontrolden geçiren FIA doktorlarının Polonyalı pilotun Pazar günü koşulacak ABD Grand Prix'sine katılmasına izin vermediğini açıkladı.

Indianapolis'te Kubica'nın yerine takımın Alman test pilotu Sebastian Vettel yarışacak.

Kubica, geçtiğimiz hafta sonu Kanada yarışında 290 kilometre hızla giderken duvara çarpmış, korkunç kazadan sağ olarak kurtulmuştu.

FIA kararının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Kubica, "ama buna saygı duyuyorum. Montreal'den bu kadar kısa süre sonra geçireceğim olası bir sarsıntının çok kötü sonuçlar doğurma ihtimaline karşı bu kararı aldılar" dedi.

BMW'nın motorsporları şefi Mario Theissen, Robert Kubica'nın 1 Temmuz'daki Fransa Grand Prix'sinden önce bir kez daha kontrolden geçirileceğini söyledi.

3 Temmuz'da 20 yaşına girecek Vettel, Pazar günü Indianapolis'te yarışacak en genç pilot olacak.

Kariyerindeki ilk F1 yarışını dört gözle beklediğini belirten Vettel, "ama bunun daha değişik şartlarda olmasını isterdim. Kaza geçiren bir takım arkadaşınızın yerini almak hiç hoş değil" dedi.

Formula 1 tarihinde, aralarında son iki yılın dünya şampiyonu Fernando Alonso'nun da bulunduğu sadece beş pilot ilk yarışlarına 19 yaşında çıktı.

Kadir K.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 ** 0178

Ferraride yine hüsran yine hüsran tek tesellimiz Alfonso'nun kazanamaması oldu ama Kimi'yi bu yarışta pek bir agresif gördüm Alfonsoda aynı şekilde kimi gibi Hamiltonun arkasında kalmaktan ezildi bir ara arkayı çimene kaptırdı ama çabuk toprladı kerata, bizimkilere dönecek olursak Kimi ilerisi için biraz ümit verdi ama bir an önce gerçek kimliğini bulması lazım startta kaybettiği yerini geri almayı başardı hatta-bir kaç tur daha olsa Massa'yı bile geçebilirdi

Sıralamalar,

1- Hamilton
    2- Alfonso
    3- Massa
    4- Raikonen
    5- Kovalainen
    6- Trulli
    7- Webber
    8- Wettel

Aydın. Beygul
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alonso geri plana düşmekten rahatsız

12 Haziran, 2007 18:21:00 (TSİ)

Alonso, ilk altı yarış itibariyla takım arkadaşı Hamilton'ın gölgesinde kaldı

Formula 1'de son iki yılın dünya şampiyonu Fernando Alonso, Vodafone McLaren'in Lewis Hamilton'a daha fazla ilgi gösterdiğini, bundan rahatsız olduğunu ancak şikayet etmediğini söyledi.

Alonso, F1 kariyerine müthiş bir başlangıç yapan çaylak takım arkadaşı Hamilton'a gösterilen yoğun ilginin kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

İspanyol radyo kanalı Cadena Ser'e konuşan Alonso, "ilk günden beri McLaren'de kendimi çok rahat hissetmedim. Bir İngiliz takımındayım ve takım arkadaşım çok başarılı bir İngiliz" dedi.

"Takımın tüm yardımı ve desteği ona vereceğini biliyordum" diyen İspanyol sürücü bu durumu anladığını ve şikayet etmediğini belirtti.

Şu ana kadar koşulan altı yarıştan ikisini kazandığını ve dört kez podyuma çıktığını vurgulayan Alonso, "kesinlikle sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olacağım" dedi.

Son iki yılın dünya şampiyonu, kendi başarılarına göre Hamilton'ın başarılarının takım elemanlarında daha büyük bir sevinç yaratıp yaratmadığı sorusuna, "evet biraz öyle olduğunu hissettim. Ama sonuçta bu bir İngiliz takımı ve durumu anlıyorum" cevabını verdi.

Vodafone McLaren takımının 22 yaşındaki İngiliz pilotu Lewis Hamilton geçtiğimiz Pazar Kanada GP'sini kazanarak altıncı F1 yarışında ilk zaferine ulaştı. Çaylak pilot, klasmanda Alonso'nun sekiz puan önünde ve ilk sırada yer alıyor.

Aydın. Beygul
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Fransa'da Raikkonen kazandı

Dünyanın en önemli otomobil sporu organizasyonu olan Formula 1'de, sezonun 8’inci ayağı Fransa'nın Magny Cours Pisti'nde koşuldu. Fransa Grand Prix'sinde zafere, Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen, 1 saat 30 dakika 54.200 saniyelik derecesiyle ulaşırken, pilotlar klasmanında da kendisi için çok önemli 10 puanı hanesine yazdırdı.

4.41 kilometre uzunluğundaki Magny Cours Pisti'nde 70 tur üzerinden yapılan yarışa 3’üncü sırada başlayan Raikkonen, önce McLaren'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton'u, ardından da takım arkadaşı Felipe Massa'yı geçerek bu sezonun 2’nci zaferine ulaştı.

Kimi Raikkonen, sezonun açılış yarışı olan Avustralya Grand Prix'sini kazanmasının ardından bir daha yarış kazanamamıştı.

Fransa Grand Prix'sine "Pole pozisyonu"nda başlayan Ferrari'nin Brezilyalı sürücüsü Felipe Massa ise Raikkonen'in ardından podyumun 2 numaralı basamağına çıkarak, İtalyan takıma çifte zafer sevinci yaşattı.

Mayıs ayında İspanya Grand Prix'sinden bu yana yarış kazanamayan Ferrari, McLaren'in galibiyet serisine son verirken, geçen yıl Almanya Grand Prix'sinde Michael Schumacher ve Felipe Massa ikilisiyle elde ettiği podyumun ilk iki sırasını, Fransa'da tekrarlamış oldu.

Magny Cours'ta 3’üncü sıra ise McLaren'in genç pilotu Lewis Hamilton'un oldu. F1'de bu sezon yarışmaya başlayan, yarışların ilk siyahi pilotu Lewis Hamilton, Fransa'da da podyuma çıkmayı başararak ilk 8 yarışı boş geçmedi.

Hamilton 8 yarıştan 2'sini kazanmayı başarırken, 4 kez 2’nci sırayı, 2 kez de 3’üncü sırayı almayı başardı.

Takım değiştirmeden önce Renault ile son 2 sezondur şampiyonluğa ulaşan İspanyol Fernando Alonso ise şanzıman problemi nedeniyle 10’uncu sırada başladığı yarışı 7’nci olarak bitirdi, ancak sürücüler klasmanındaki 2'nciliğini kaybetmedi.

Kanada Grand Prix'sinde ağır bir kaza geçirmesine karşın hafif yaralı olarak kurtulan BMW'nin Polonyalı sürücüsü Robert Kubica ise lider Raikkonen'in 41 saniye gerisinde damalı bayrağı görerek 4’üncü sıraya oturdu. Kubica, kaza sonrası ABD Grand Prix'sine katılamamıştı.

Magny Cours Pisti'nde ilk 10 sıra şöyle:

1'inci Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari 1 saat 30.54.200
    2'nci Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 2.414
    3'üncü Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren 32.153
    4'üncü Robert Kubica (Polonya) BMW Sauber 41.727
    5'inci Nick Heidfeld (Almanya) BMW Sauber 46.801
    6'ncı Giancarlo Fisichella (İtalya)Renault 52.210
    7'nci Fernando Alonso (İspanya) McLaren 56.516
    8'inci Jenson Button (İngiltere) Honda 58.885
    9'uncu Nico Rosberg (Almanya) Williams-Toyota 1:08.505
    10'uncu Ralf Schumacher (Almanya) Toyota 1 tur

Sürücüler klasmanı:

1. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren 64 puan
    2. Fernando Alonso (İspanya) McLaren 50
    3. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 47
    4. Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari 42
    5. Nick Heidfeld (Almanya) BMW Sauber 30
    6. Robert Kubica (Polonya) BMW Sauber 17
    7. Giancarlo Fisichella (İtalya) Renault 16
    8. Heikki Kovalainen (Finlandiya) Renault 12
    9. Alexander Wurz (Avustrya) Williams 8
    10. Jarno Trulli (İtalya) Toyota 7
    11. Nico Rosberg (Almanya) Williams 5
    12. David Coulthard (İngiltere) Red Bull 4
    13. Takuma Sato (Japonya) Super Aguri 4
    14. Mark Webber (Avustralya) Red Bull 2
    15. Ralf Schumacher (Almanya) Toyota 2
    16. Jenson Button (İngiltere) Honda 1
    17. Sebastian Vettel (Almanya) BMW Sauber 1

Markalar klasmanı:

1. McLaren Mercedes 114
    2. Ferrari 89
    3. BMW Sauber 48
    4. Renault 28
    5. Williams Toyota 13
    6. Toyota 9
    7. RedBull Renault 6
    8. Super Aguri Honda 4
    9. Honda 1

Kadir K.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 ** 0178

Formula 1'de Ferrari ile McLaren arasında yaşanan casusluk davasında Mclaren suçlu bulundu. Formula 1 yönetimi, McLaren'in rakip Ferrari'den bilgi sızdırarak uluslararası spor kurallarını ihlal ettiğine hükmetti.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), bugün yaptığı açıklamada McLaren temsilcilerinin 26 Temmuz Perşembe günü Paris'te yapılacak Dünya Motorsporları Konseyi'ne gelerek, Ferrari'nin bu sezon kullandığı araçların dizaynı, teknik detayları, geliştirilmesi ve mühendisliğiyle ilgili çalınan bilgilerin ifadesini vermesini istedi.

Formula 1'de sezona damgasını vuran skandalda, Ferrari'den bilgi sızdırdığı için daha önce Nigel Stepney'in görevine son verilmişti.

Öte yandan, Ferrari'den McLaren'e bilgi sızması olayının ortaya çıkmasının ardından, Ferrari ile iş birliği yapan İngiliz takımı da Dizayn Şefi Mike Coughlan'ın görevine geçen hafta içinde son vermişti. Ayrıca Stepney'in McLaren'e sızdırdığına inanılan teknik detayları içeren belgeler polisin yaptığı aramalar sonucunda Mike Coughlan'ın evinde bulunmuştu.

Ferrari takımının 13 yıllık çalışanı Nigel Stepney hakkında daha önce de terfi edilmediği için araçları yavaşlattığı iddia edilmiş, Monaco Grand Prix'sinden önce araçları kontrolden geçiren yetkililerin, yakıt deposunun girişinde gizemli bir toz buldukları belirtilmişti. Tozun benzine karışarak aracı yavaşlattığının ortaya çıkmasının ardından Ferrari takımı Stepney'e dava açmıştı.

Mynet'ten alıntıdır.

Bende Monacoda Ferrariler niye bu kadar yavaş diye Kimi ile Massa'ya kızmıştım meğer neler olmuş neler..

Murat TURAN
    Daywalker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    16 VR 898
    Edilen teşekkür: 80

Sanırım önümüzdeki yarışlarda daha fazla heyecan, adrenalin ve tansiyon bizleri bekliyor. Ferrari'nin bu güne kadar geride kalmasının sebepleri casusluk ve sabotaj ile tamamen açıklanabilir mi bilmiyorum ama, Fransa'dan itibaren kullanmaya başladıkları yeni aerodynamic pack sanırım oldukça başarılı oldu. Ayrıca Siverstone'da kullanılan jant kapakları da araca farklı bir hava verdi diye düşünüyorum. Acaba bu güne kadar jantlardaki o derin çukarı kapatmak neden kimsenin aklına gelmedi. Yoksa eskilerde vardı da FIA araçları yavaşlatmak için bir şekilde bir düzenleme ile kaldırdı mı bu sistemi.?

Kadir K.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 ** 0178

yarın yapılacak Almanya G.P sinde sıralama tarı yapıldı şampiyonanın lideri hamilton 3. bölümde yaptığı kaza sonucunda sıralama tarını 10. olarak tamamladı bunun sonucunda sıralama aşağıdaki şekilde oluştu.

1- K.raikonen
    2- Alonso
    3- Massa

Sayfa 6/9 İlkİlk ... 23456789 SonSon