Aracı alalı daha bir ay olmadı ama 2. haftasında aracı yıkattıktan sonra, kurulanırken şoför kapısı açıldığında araçtan bir adet vida düştü, üzücü ama rock siyahına boyanmış bir vida... Yani benden düştüğü kesin!!!Aradım taradım yerini bulamadım! Deli olacağım! (Ön tamponu karosere sabitledikleri vidanın aynısı, ön kapı menteşelerinin altında siz de kendi arabanızınkileri kontrol edebilirsiniz)
Gelelim diğer sorunuma:
Sol arka kapımdan acaip bir tıkırtı geliyor bozuk yollarda! Acaip demek az gelir; anormal bir tıkırtı aslında! Dinledim dinledim tam yerini anlayamadım! Sanki bir parça yerinden çıkmışta langır langır sallanıp kapıya çarpıyor gibi...
Gelelim sonuncusuna!
Dün ışıklarda dur kalk yaparken bir motorsiklet benim aracın tamponuna çok hafif çarptı. Tamponda 1 cm kadar küçük bir sıyrık oluştu. İçim cız etti yaw... "Kardeşim daha 1 ay olmadı alalı arabamı! İyi ..k ettin!!!" dedim, baktım büyük bir şey yok kıyamadım çocuğa "Canın sağolsun" dedim gönderdim ama içime oturdu walla!!!
Nazara mı geldik anlamadım ki!!!
Herşeye rağmen yine de çok seviyorum Punto' mu!!!
gecmis olsun diyorum...
oluyor boyle ufak tefek şeyler sorun degil arabanızın nazarlıgı olsun orası...
vida hakkında hiç bir tahmin yada bilgi yok![]()
Belki de fazladan takılmış bir vida olabilir![]()
geçmiş olsun bende şubat sonu aldım puntomu aldıktan 1 hahta 10 gün sonra paspasları silkelerken arka sağ paspasın üstünde büyük siyah bir vida buldum aradım eksik biryer bulamadım arka koltukları sabitlemek için kullanılan vidalarla aynı . ve sol arka kapıdan bozuk yolda acayip ses geliyor ayrıca torpido kapağı aldığımdan beri sol tarafı dışarıya doğru yamuk duruyor çok sinir bozucu servise götürüp baktırıcam ama birtürlü kısmet olmadı bu şekildede nasıl kalite kontorolden geçiyor anlamış değilim oysaki türkiyeden dışarıya çıkan araçlar didik didik ediliyor ve kurşunlu ürün varmı diye kimyasalla yıkanıyor varsa renk değişiyor ....
Vay canına..Nereden çıktığı belli olmayan büyük ve siyah vida. Çok ilginç valla. Kapılar için tavsiyem şu olabilir. Kapıdan geldiğine eminseniz (direkler de olabilir) trimci elemanlara kapıyı söktürüyorsunuz ve içindeki tüm kabloları süngerle sardırıyorsunuz, birbirine ekle geçen parçalar arasına yine sünger veya izolasyon malzemesi gibi fitiller oluşturup sokturuyorsunuz. Sallanan eden hiçbirşey kalmayana kadar yapacaksınız bu işi. Sonra bakın bakalım ses geliyor mu.
4000. üyemize nazar değmiş,yanlış hatırlamıyorum demi 4000. üyemizdiniz...öncelikle geçmiş olsun sizi anlayabiliyorum,aracımıza bizim hatamız olmayan şekilde bi zarar geldiğinde çok üzülüyor insan...vida konusunda şöyle bi önerim var;vidayla birlikte servise gidin,nası oldugunu,nası dustugunu anlatın,onlar muhakkak vidanın nerden dustugunu bulurlar ve yerine takarlar.ses konusunda ise tek çözüm izolasyon.son olarak ön tampondaki çizikde çok derin değilse turtlewax çizik giderici işinizi rahatlıla görür...
siz gene az bulmuşsunuz. ben bi vida , bitane yay ve bi de süngerimsi bişi buldumsıkmayın canınızı, bişi olmaz. nazar diyin geçin.....
![]()
ilk once gecmis olsun nazarlık olur boyle seyler sıkmayın canınızı...ayrıca bu cumlenizden dolayı sizi tebrik ediyorum ornek bir kullanıcısınız o kadar kisi yazıyor keske almasaydım soyle kotu boyle kotu surdan ses geliyor soyle yapıyor falan olucak tabikide araba yani bu ama unutmayalım kı onları biz kendi paramızla aldık onlar bizim canımız lutfen malımızı kotulemeyelım illaki boyle problemler her markada vardır.kısacası lutfen arabalarmızı sevelim onlaro kotulemeyelim onlar bizim malımız...ayrıca sunuda eklemek isterim ki arkadasların arabalarında olan sorunlar her puntoda yok gelen sesler biraz kullanmaylada alakalı saygılar...
Konu ERC tarafından (05/06/2008 Saat 14:56 ) değiştirilmiştir.
Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...
Murat geçmiş olsun, bazen kaynağı belirsiz vidalar bulunabiliyor araçlarımızda.Servise bir danış derim ama belki de fazla bir vidadır aracın bir parçasında unutulmuş.Kapıdan gelen ses ayarsızlıktan kaynaklanıyordur ve belki de kilit mekanizmasından geliyordur.Serviste kolaylıkla hallolur...
Merhaba arkadaşlar,
Koca gün bir an önce PCnin başına oturup mesajıma gelen cevapları merak ettim durdum!
Öncelikle herkese teşekkürler! Burası üye olduğum sayısız forumdan farklı olduğunu bir kez daha ispatladı! Eee sonuçta hepimiz arabalarımıza tutku ile bağlıyız, bu bağlılık bu foruma da yansıyor ve sonuç ortada!!! Bir sürü cevap verilmiş sorularıma!!! Tekrar tekrar teşekkür ederim hepinize!
Arabam 1500 km.yi devirdi! Daha kısmet olmadı servise gitmek ama bu hafta sonu, olmadı bir dahaki hafta sonu kesin gideceğim! Vidayı ve kapının durumunu anlatacağım görevli arkadaşlara!
Vida halen arabamın küllüğünde duruyor! (Fosur fosur sigara içerim ama Punto' ma kıyamadım bir türlü! Arabamda sigara içmem! İçirtmem de!)
Arkadan çarpan motorsiklete gelince; Walla ben de çok istedim güzel bir chopper almak (Yamaha Dragstar veya Honda Shadow) ama bir türlü cesaret edip yapamadım! 80 yaşıma gelsem ukte kalacak bu motor işi içimde!!! Eee adam çarpınca arkadan, baktım fazla birşey yok, kıyamadım "canın sağolsun!" dedim adama! Sizlerden ricam trafikte yol alırken motorcu arkadaşlarımızın 2 teker üzerinde gittiğini ve kaportalarının kendi vücutları olduğunu unutmamanız! Onların da haklarına saygı duyalım lütfen!
Bu arada:
4000. üye olduğum doğrudur! Nice 4000' lere diyorum! Arabalarımız daha nice 4000 üye görmeyi hakedecek güzellikte!!!
Sevgiler!
Murat
belki parcaların montesi sırasında elemanların yanına aldıkları vidaların fazla olarak kalanıdır.
Ben de öyle tahmin ediyorum Uğur.
Zaten vida biraz zorlanmış bir vida, köşeleri ezik... Tahminimce; adam baktı vidayı takamıyor, bıraktı kapının yanına bir yere ve yenisini taktı...
Merhaba herkes bir şey buluyor bende aldığımda plastik bir kapak bulmuştum, teybin düğmesine benziyordu, attım bardaklığın oraya duruyor. Bende de bozuk yola girdiğimde ses yapıyordu arka sol taraftan sanki kapı içinde birşey varmış gibi. Servise götürdüm koltuğu tutan yatırırken bastırdığımız mandal tam oturmuyordu, düzelttiler ozamandan beri ses yok. Hiç tahmin etmezdim oradan olacağını ses sanki kapıdan geliyor gibiydi.
ya inanırmısınız mart ayının sonunda aldım bende arka koltukların altında 2 adet vıda buldum ama onemsemeyıp aattım bence sızde fazla takmayın ha ayrıca koltugun altından da plastık bı parca u seklınde o da duruyo hıc bır yerede uyduramadım neyse allah baska dert vermesın
Punto' larımızı kötülemek için söylemiyorum ama...
Yahu çuvalla para ödüyoruz, eee burası Türkiye! Kolay' da kazanılmıyor ki bu paralar!!!
Bu nasıl bir rezilliktir yahu!?!?!? Adamlar araba yapıyor, içinden bir sürü fazla parça çıkıyor! Umarım güvenlikle ilgili parçaları yerlerine takmışlardır...
Neyse!!!Sinirlenmeyeceğim!!! Ama emin olun bu olay yurt dışında bir yerde olsa kesinlikle iade ederdi satın alan aracı!!! Napalım burası Türkiye!!!
Not: Punto' mu da, Türkiye' mi de çok seviyorum! Ama daha çok ekmek yememiz lazım, çoookkkk...
bende ilk aldığımda koltulkların altındaki bazı şeyleri yerlerine kendim oturtmuştum aklıma ilk gelen umarım hayati onem taşıyan parçaların monteside boyle değildir olmuştu allaha şükür birşey gelmedi başımıza
her araçta olur böyle şeyler. önemli olan servislerin sorunu çözmesi. fazla da büyütmemek, abartmamak lazım. pire için yorgan, vida için arabayı yakmaya gerek yok.
sen iyi vida bulmuşsun murat benim gpden 1 metre boyunda bilstik bi çubuk 6adet vida ve şeklini hiç bi şeye benzetemedigim 2adet parça çıktı aracımda 2 adet nazar boncuğu var biri kapıdan digeride tampondan darbeşu an serviste gp
izmir buluşmasına yetiştiremediler malesef
bu buldugum parçaları servise götürdügümde gösterdim arkadaşlar lazım olur diye koymuşlardır dediler
sende sakla belki bigün lazım olur
![]()
zehra hanım sizinde başınıza gelmeyen kalmamış ya,vuruklar extra çıkan bi çubuk artı birde vidalar...ne diyelim sanırım gp niz baya bi dikkat çekiyoki bunca nazar var aracınızda...
abi düşünsene aracı 50bin bakımına getiriosun "abi 2 tane civata bide plastik boru olcekti bu arabada anii ani niredeee attınmıydı sen onuu lazim olcek dememişdik gardeşim bis sağaa al arabanı git aydi şimdi burdan gozumun onunde kaybell"
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri