geçen hafta ön lastiği darbe sonrası yanaktan patladığı için bi takım lastik almıştım şimdide akü su koyuverdi
bu akşam iş dönüşü eve 300 metre kala markete uğramak için aracımı stop ettim 5 dakika sonra tekrar çalıştırmak istedim ama çalışmadı tık dedi kaldı göstergeden tırlama sesleri geldi kontağı açıp kapadım tırlama sesiyle ekran sönük yandı sıcaklık derecesi ve kilometre yazıları silik silik çıktı yanıp sönüyodu flaşörler zayıf yanıyodu kapının kilitlenme sesi bi baygın geldi
hava yağışlı soğuk dedim hiç uğraşmiyim mahallede oto bi elektrikçisi vardı çağırdım adam baktı abi beyin ölmüş büyük bi kısa devre var dedi bende bi sorun yoktu neden oldu acaba dedim baya bişey söyledi aracın 1-2 gün kalacak alternatörü beyni falan söküp bakıcaz dedi dumur oldum baktım olmayacak dedim yetkili servise götüreyim tabi ben öyle diyince adam hemen abi ben hemen bakiym yapiym hem uğraşma çekiciyle falan dedi bende olacak gibi değil bak bakalım dedim hemen bi aletle hava filtresinin vidalarını sökmeye uğraşıyo dedim napıyosun sen diyince bakıyorum abi falan dedim yahu uzatma aküyü ölç şarj düşükse değiş aküyü çalışır o dedim adam baktı 10 volt gösteriyo gitti dükkandan bi akü aldı geldi taktı ilk anda çalışmadı sonra wd 40 ile beynin soketlerine bi fısfıs yaptı hemen çalıştı ne oldu bak hemen çalıştı dedim adam kızdı ama bişeyde diyemedi toplamında 200 lira para verdm energizer plus 60 ah akü taktı akşam akşam fena kazıklanacaktım tabi yine 30-40 lira fazladan aldı ama çekici çağırsaydım mislini verecektim zaten diyip razı oldum bu ustalardan nedir çektiğimiz memlekette namuslu usta zor bulunur demekten kendimi alamıyorum gecenin körü çaresiz görünce hemen kazıklayım derdine düştü adam.
Yer imleri