Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Sigaraya zam!

ömer bedir
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. omer06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 767

Standart Sigaraya zam!

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

tütün dikecem ben ya. anne tarafı akhisarlı zaten, illaki boş tarla bişey vardır. gerçi en son duyduğuma göre akhisarda tütün dikmek yasaklanmış, Amerikadan alınıyormuş tütünler. ha bir de başbakanın yeni uçağı Airbus A330-200 200 Milyon dolara alındı. Şu an Amerika'da içinin VIP tasarımı yapılıyor. 200 milyon dolarda iç tasarımına harcanıyormuş. Neyse ben bi sigara yakayım. Malum memlekete para lazım..
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

Rafet KURT
    rafetkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Parlak Beyaz
    Edilen teşekkür: 78

Karizmatik

sigarayı bıraksam günde 1,5 litre mazot alıyorum vay be yeni olucak zamla 2 litre

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erkan Uludağ
    Erkan ST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 25

Gözümüze görünmüyor aslinda,ama seneye vurduğumuz zaman güzel para çikiyor.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

A. Çağ
    ametist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 159

Alıntı SteinGP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tütün dikecem ben ya. anne tarafı akhisarlı zaten, illaki boş tarla bişey vardır. gerçi en son duyduğuma göre akhisarda tütün dikmek yasaklanmış, Amerikadan alınıyormuş tütünler. ha bir de başbakanın yeni uçağı Airbus A330-200 200 Milyon dolara alındı. Şu an Amerika'da içinin VIP tasarımı yapılıyor. 200 milyon dolarda iç tasarımına harcanıyormuş. Neyse ben bi sigara yakayım. Malum memlekete para lazım..
    havacılıkla alakanız olmadığı nasıl da belli...

aynı hassasiyeti kuvvetli ve kudretli paşalarımız yakıt ikmali yapmadan amerikaya uçamıyorlar diye küçük uçaklardan sıkılıp o zaman yeni alınmış olan tanker uçaklarımızın bir kısmının tanker donanımını söktürüp kendilerine VIP uçağı yaptıklarında da göstermiş miydiniz? aaa, haberiniz olmadı değil mi? kimsenin maçası sıkmadı yazmaya, ya da o zamanın anlı şanlı amiral gemisi yazarlarının hoşuna gitti de susuverdiler galiba...

Alıntı rafetkurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sigarayı bıraksam günde 1,5 litre mazot alıyorum vay be yeni olucak zamla 2 litre
    evde iki kişi yabancı sigara içiyor olsa, pahalısından yani, günde birer paket içiyor olsalar bür dünya para sırf dumana gidiyor demektir. içmeseler o parayı ev ya da araba taksidi olarak kullanabilirler yani...

bu arada, neredeyse 18 yıl sigara içtim, zerre faydasını görmedim.. yukarıdaki örnek başıma gelendir, hanım da ben de beş sene önce bıraktık, o zamandan beri çok daha rahatız, size de tavsiye ederim.
    Konu ametist tarafından (12/09/2012 Saat 21:55 ) değiştirilmiştir.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

oldu mu malbuş 10 kagıt

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı ametist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    havacılıkla alakanız olmadığı nasıl da belli...

aynı hassasiyeti kuvvetli ve kudretli paşalarımız yakıt ikmali yapmadan amerikaya uçamıyorlar diye küçük uçaklardan sıkılıp o zaman yeni alınmış olan tanker uçaklarımızın bir kısmının tanker donanımını söktürüp kendilerine VIP uçağı yaptıklarında da göstermiş miydiniz? aaa, haberiniz olmadı değil mi? kimsenin maçası sıkmadı yazmaya, ya da o zamanın anlı şanlı amiral gemisi yazarlarının hoşuna gitti de susuverdiler galiba...
    sizin havacılıkla olan alakanız nedir onu öğrenebilir miyim? şimdi bu alınan uçak hiç bir envanterde gözükmüyor bunu biliyor musunuz? Uçağı THY'nin sipariş edip sonra bir anda başbakanlık envanterine geçirildiğini biliyor musunuz? başka bir partinin milletvekili soru önergesi verdi, başbakanlık böyle bir uçak yok dedi. TC_TUR uçağın kodu. Henüz boyanmamış. sivil havacılık genel müdürlüğü böyle bir uçak yok dedi. ama böyle bir uçak var ve dizayn ediliyor. ocak ayında Türkiye'de olacak. Ben kim benim helal paramı har vurup harman savurursa onun yakasındayım. Agada olsa, Paşada olsa. Resminide ekliyorum.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Ha birde havacılıkla olan alakamı söyleyeyim merak etmişsiniz. Teyzemin eşi THY'de kaptan pilot, en iyi arkadaşlarımdan biri MY-Technic şirketinde teknisyen olarak çalışıyor, kuzenim Kanada'da Pratt&Whitney şirketinde mühendis olarak çalışıyor(uçak motoru ve savaş uçakları için silahlar üreten bir şirket), ablam bir iki ay öncesine kadar sırasıyla önce sunexpress sonra pegasus şirketlerinde kabin memurluğu yaptı, yine bir arkadaşımın annesi yakın zamana kadar Adnan Menderes Havalimanı nın müdürüydü. Başka bir kuzenimin eşide TSK da Casa tipi nakliye uçağının pilotu.
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

aykut işçi
    aykutisci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 170

parlo 10 lirayı geçer kesin ... bu saatten sonra ya seve seve ya sıka sıka bu sigara bırakılacak aga .. yook bu benim zevkim diyosan o zaman sıka sıka gömcen 10 liranı tüttürücen cıgaranı günde 1 paket sigara içen biri yılda en kötü 2500-3000 gaymesi sigaraya gidiyo ...o parayla 10 numara 5 yıldız bi tatil + puntona TAKE OFF alabilirsin

- Ah dostum Şerafettin. Hastasın biliyorsun. Yatakta olman gerekirken hala BEŞİKTAŞ hala BEŞİKTAŞ !
    ...dedi doktor Enver
    ince bir sesle:

-FEDA
    ...dedi Şeref bey
    ama kimseler duymadı ...

Ahmet Uzunçelebi
    van_hoijdonk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bartın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 53

Tam işe başlıcaz artık marlboro içeriz derken zam gelirse maaşı marlboroya yatırırız heralde

Kadir Süreç Özyalavuz
    Moderatör kadir07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7573
    Edilen teşekkür: 1842

Sigarayıda kendinizide yakmayın...

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

hiç içmedim hanımda içmiyor komple yeşilay

rafet yıldız
    rafetyildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 38

en ıyısı bırakmak 10 sene ıctım gecen sene bıraktım cok rahatım

A. Çağ
    ametist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 159

sizin havacılıkla olan alakanız nedir onu öğrenebilir miyim? şimdi bu alınan uçak hiç bir envanterde gözükmüyor bunu biliyor musunuz? Uçağı THY'nin sipariş edip sonra bir anda başbakanlık envanterine geçirildiğini biliyor musunuz? başka bir partinin milletvekili soru önergesi verdi, başbakanlık böyle bir uçak yok dedi. TC_TUR uçağın kodu. Henüz boyanmamış. sivil havacılık genel müdürlüğü böyle bir uçak yok dedi. ama böyle bir uçak var ve dizayn ediliyor. ocak ayında Türkiye'de olacak. Ben kim benim helal paramı har vurup harman savurursa onun yakasındayım. Agada olsa, Paşada olsa. Resminide ekliyorum.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Ha birde havacılıkla olan alakamı söyleyeyim merak etmişsiniz. Teyzemin eşi THY'de kaptan pilot, en iyi arkadaşlarımdan biri MY-Technic şirketinde teknisyen olarak çalışıyor, kuzenim Kanada'da Pratt&Whitney şirketinde mühendis olarak çalışıyor(uçak motoru ve savaş uçakları için silahlar üreten bir şirket), ablam bir iki ay öncesine kadar sırasıyla önce sunexpress sonra pegasus şirketlerinde kabin memurluğu yaptı, yine bir arkadaşımın annesi yakın zamana kadar Adnan Menderes Havalimanı nın müdürüydü. Başka bir kuzenimin eşide TSK da Casa tipi nakliye uçağının pilotu.

havacılıkla olan alakamı şöle izah edeyim, çok teferruata gerek yok, bir kaç yıl bazı sivil havacılık şirlketlerinin özellikle afrika operasyonlarında çeşitli seviyelerde yöneticilik yaptım, bu süreçte sürekli yurtdışındaydım, emrimde onlarca pilot çalıştı, onlarca çeşit uçakta binlerce saat yolcu ve/veya director olarak uçtum diyeyim ve bitireyim. hasılı amcamım oğlu halamın kızı vs nin söylediklerinden daha fazla bilgi sahibiyim sektör hakkında...

ben iktidardakileri savunmak için yazmadım, zaten savunulacak bir yeri yok. mamafih özal'ın ANA uçağını aldığı dönemde yazılan çizileni bilmediğiniz/hatırlamadığınız için olsa gerek , uçağı sanki kendilerine almışlar, ceplerine koyup götüreceklermiş gibi yazmışsınız. bu doğru bir yaklaşım değildir. büyük bir ülke olma iddiasındaysanız eğer ona göre "şekil" yapmanız lazım. sonuçta alınan uçak en az yirmibeş yıl kullanılacağına göre her türlü stratejik üstünlüğe haiz olmasını beklemekte de bir beis görmüyorum. baştaki kim olursa olsun dışarıda ülkemizi temsil etmektedir, en iyisine layıktır.

sizin envanterlerinize görünmüyor olabilir, mamafih uçak bendeki kayıtlarda görülüyor. başbakanlığın hangi kanalla alım yaptığını bilmediğiniz de ortada... uçak airbus şirketinden THY alım kontejanından temin edildi. fabrikanın ürettiği uçakları gidip şak diye alamazsınız. üretim planı bellidir. yıllar önceden kaba tabirle sıraya girersiniz, opsiyonlu rakamınızı da bildirir ona göre alım planlarsınız. başbakanlık uçağında da bu olmuştur, uçak alınmak istenmiş, sıra uzun süreceği için daha önceden opsiyonlanmış THY kontejanından uçak alınmıştır. yani para THY ye ödetilmedi, sadece onun hakkı görünen sırada başbakanlığa bir uçak alınmıştır. THY ilerleyen yıllarda bu eksik adeti, başbakanlığın sırasıyla alacaktır ya da almayacaktır, bu THY idarecilerinin insiyatiedir.

uçağın gerek donanım, gerek yazılım olarak gereken şartları taşıması için belirli bir süreye ihtiyaç var, zira VIP donanımı fabrikadan çıkmıyor, siz oradan bir tür kabuk ya da baz donanım alıyor, sonra onu tefriş ettiriyorsunuz. uçak airbus a-330-243 prestige serisindendir. 1240 seri numaralı uçaktır. şu an F-WWKQ çağrı numarası ile yurtdışına kayıtlıdır.uçağın resmi budur, arka gövdede çağrı adı ve seri görülebilir. henüz teslim alınmamıştır. gerekli donanım değişikliği yapıldıktan sonra teknik heyet eğer kabulunü yaparsa muhtemelen ülkemizde TC-TUR çağrı adıyla uçacaktır, zira sivil havacılık genel müdürlüğü bu çağrı adını ve başkalarını başbakanlık vs gibi kamu kurumlarına rezerve etmiştir. dolayısıyla halihazırda TC-TUR adlı bir uçak yoktur. olması kuvvetle muhtemeldir, ama şu an yoktur! aynı şekilde halihazırda üzerinde türk bayrağı , hava kuvvetleri yazıları vs olmasına rağmen HEİK ( havadan erken ikaz) , ingilizce adıyla AWACS diye bilinen uçaklarımız da resmi olarak yoktur. buyrun buradan bakınız;kuyrukta amerikaya ait çağrı adını görürsünüz. oysaki bu uçaklardan iki tanesi amerikada yapıldı, dört tanesi ankarada akıncıda yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. ama resmi olarak envanterde yoklar.
    umarım bu envanter işinin bir tür dalavere olmadığını, sürecin tüm araçlar için bu şekilde işlediğini anlatabilmişimdir.
    bir de, bizdeki tüm askeri uçakların kuyruk numaraları, bizim verdiğimiz numaralar değildir. örneğin f-16 larımızın kuyruklarında gördüğünüz 90-001 gibi rakamlar, uçağın yapımı için amerikan kongresinden izin çıkan mali yılın son iki rakamı ile, izin verilen kaçıncı uçak olduğunun yazılmasıyla oluşur. uçağın nerde üretildiği hiç önemli değildir, amerikan lisanslı ise bu böyledir.
    detaylı sorunuz varsa yöneltin, keyifle yanıtlamaya çalışırım. fakat ne olursa olsun , her ne sebeple olursa olsun sigaraya zam yapılmasından yana şikayetim yok. ben ilk lise yıllarımda yurt dışına çıktığımda ki bir öğrenci değişim programıyla staj için gitmiştim, almanyada bir paket sigara, türkiyedeki bir karton fiyatına satılıyordu. sanırım alman idarecileri kendilerine uçak almak için sigarayı pahalı sattırmıyorlardı

not: pratt&whitney motor üretir. askeri ve sivil uçaklar için onlarca değişik motorları vardır. ama silah üretmez. bana inanmıyorsanız bakınız firmanın web sitesi https://www.pwc.ca/en/home
    Konu ametist tarafından (12/09/2012 Saat 23:33 ) değiştirilmiştir.

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı ametist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    havacılıkla olan alakamı şöle izah edeyim, çok teferruata gerek yok, bir kaç yıl bazı sivil havacılık şirlketlerinin özellikle afrika operasyonlarında çeşitli seviyelerde yöneticilik yaptım, bu süreçte sürekli yurtdışındaydım, emrimde onlarca pilot çalıştı, onlarca çeşit uçakta binlerce saat yolcu ve/veya director olarak uçtum diyeyim ve bitireyim. hasılı amcamım oğlu halamın kızı vs nin söylediklerinden daha fazla bilgi sahibiyim sektör hakkında...

ben iktidardakileri savunmak için yazmadım, zaten savunulacak bir yeri yok. mamafih özal'ın ANA uçağını aldığı dönemde yazılan çizileni bilmediğiniz/hatırlamadığınız için olsa gerek , uçağı sanki kendilerine almışlar, ceplerine koyup götüreceklermiş gibi yazmışsınız. bu doğru bir yaklaşım değildir. büyük bir ülke olma iddiasındaysanız eğer ona göre "şekil" yapmanız lazım. sonuçta alınan uçak en az yirmibeş yıl kullanılacağına göre her türlü stratejik üstünlüğe haiz olmasını beklemekte de bir beis görmüyorum. baştaki kim olursa olsun dışarıda ülkemizi temsil etmektedir, en iyisine layıktır.

sizin envanterlerinize görünmüyor olabilir, mamafih uçak bendeki kayıtlarda görülüyor. başbakanlığın hangi kanalla alım yaptığını bilmediğiniz de ortada... uçak airbus şirketinden THY alım kontejanından temin edildi. fabrikanın ürettiği uçakları gidip şak diye alamazsınız. üretim planı bellidir. yıllar önceden kaba tabirle sıraya girersiniz, opsiyonlu rakamınızı da bildirir ona göre alım planlarsınız. başbakanlık uçağında da bu olmuştur, uçak alınmak istenmiş, sıra uzun süreceği için daha önceden opsiyonlanmış THY kontejanından uçak alınmıştır. yani para THY ye ödetilmedi, sadece onun hakkı görünen sırada başbakanlığa bir uçak alınmıştır. THY ilerleyen yıllarda bu eksik adeti, başbakanlığın sırasıyla alacaktır ya da almayacaktır, bu THY idarecilerinin insiyatiedir.

uçağın gerek donanım, gerek yazılım olarak gereken şartları taşıması için belirli bir süreye ihtiyaç var, zira VIP donanımı fabrikadan çıkmıyor, siz oradan bir tür kabuk ya da baz donanım alıyor, sonra onu tefriş ettiriyorsunuz. uçak airbus a-330-243 prestige serisindendir. 1240 seri numaralı uçaktır. şu an F-WWKQ çağrı numarası ile yurtdışına kayıtlıdır. uçağın resmi budur, arka gövdede çağrı adı ve seri görülebilir. henüz teslim alınmamıştır. gerekli donanım değişikliği yapıldıktan sonra teknik heyet eğer kabulunü yaparsa muhtemelen ülkemizde TC-TUR çağrı adıyla uçacaktır, zira sivil havacılık genel müdürlüğü bu çağrı adını ve başkalarını başbakanlık vs gibi kamu kurumlarına rezerve etmiştir. dolayısıyla halihazırda TC-TUR adlı bir uçak yoktur. olması kuvvetle muhtemeldir, ama şu an yoktur! aynı şekilde halihazırda üzerinde türk bayrağı , hava kuvvetleri yazıları vs olmasına rağmen HEİK ( havadan erken ikaz) , ingilizce adıyla AWACS diye bilinen uçaklarımız da resmi olarak yoktur. buyrun buradan bakınız;kuyrukta amerikaya ait çağrı adını görürsünüz. oysaki bu uçaklardan iki tanesi amerikada yapıldı, dört tanesi ankarada akıncıda yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. ama resmi olarak envanterde yoklar.
    umarım bu envanter işinin bir tür dalavere olmadığını, sürecin tüm araçlar için bu şekilde işlediğini anlatabilmişimdir.
    bir de, bizdeki tüm askeri uçakların kuyruk numaraları, bizim verdiğimiz numaralar değildir. örneğin f-16 larımızın kuyruklarında gördüğünüz 90-001 gibi rakamlar, uçağın yapımı için amerikan kongresinden izin çıkan mali yılın son iki rakamı ile, izin verilen kaçıncı uçak olduğunun yazılmasıyla oluşur. uçağın nerde üretildiği hiç önemli değildir, amerikan lisanslı ise bu böyledir.
    detaylı sorunuz varsa yöneltin, keyifle yanıtlamaya çalışırım.

not: pratt&whitney motor üretir. askeri ve sivil uçaklar için onlarca değişik motorları vardır. ama silah üretmez. bana inanmıyorsanız bakınız firmanın web sitesi https://www.pwc.ca/en/home
    hocam eyvallah bir sürü şey yazmışsınız. havacılık konusunda sizde kendinize göre bilgilisiniz bende kendime göre bilgi sahibiyim bilmediğim her şeyide seve seve öğrenmeye hazırım. amcamın oğlu halamın kızı dayımın damadı değil mevzu, sadece "aa bu uçak" değil, sürekli görüştüğüm insanların ne kadar bu işin içinde olduklarıydı anlatmak istediğim. Pratt&Whitney doğrudan silah üretmez haklısınız savaş teknolojisi diyelim. neyse konumuzun bu olmadığını ikimizde biliyoruz.

benim herhangi bir uçak envanterim yok. evde kendi model t ve rc uçaklarım var o kadar. Bir de simülatörüm var bilgisayarımda.

737 AWACS uçaklarımız var aslında, parası ödendi, 2007 yılından beri teslim alacağız inşallah. Olay sigara zammından nerelere geldi

Son olarak "şekil" konusunda bi kaç bişey söyleyeceğim. Kimse uçağı kendine almıyor haklısınız. Parasını benden alıyor ama. Benim derdim bu. Benim paramla "şekil" yapan adama her türlü sinirlenirim en doğal hakkımdır. Uluslararası arena da büyük uçakla şekil yapacak kadar zengin bir ülkeysek eğer, asgari ücret 730 lira, açlık sınırı 1000 küsür lira. Şimdi size şunu soracağım, bir patron düşünün Ferrarisi var, "şekli" 10 numara. yanında çalıştırdığı adamlar açlıktan dökülüyor. Biriside kalkıp demezmi , hemşerim sendeki keyif paşada yok ama adamların açlıktan ölecek.

Eğer "şekil" yapacaksa zat-ı ali, o şekil yapacağı adamlara yeni aldığı uçağını göstereceğine, bakın ağalar benim memleketimde aç adam yok, işsiz adam yok, evsiz damsız adam yok, geleceğinden umutsuz nesil yok diyerek şekil yapsın. Hanginizde böyle uçak var diye böbürleneceğine, hanginizin halkının başı benimki kadar dik diyebilsin. diyebilir mi? yerseniz..
    Muhammad Ali Clay

eko mode
    miskofalez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 102

Başbakanın bindiği uçak tabiki iyi olucak her kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti başbakanıdır ki bu ülkenin bekçisi dahi olsa en iyisine layıktır ...İşin kötü yanı sigaraya yapılan zam değil bu yoklukta vatandaşların kaçak sigaraya yönelmesi ve o kaçak sigara paralarının askerimize mermi,roket olarak dönmesidir bu devlet ya kaçak sigaranın önüne geçecek yada sigaraya zam yaparken caydırma aracıymış gibi kullanmayacak o zaman ekmeğede zam gelince millet ekmek yemeyecek ...

Birkan GENÇ
    Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS
    Edilen teşekkür: 799

1 ayda 48 litre mazotluk sigara içiyorum.

6,5 x 30= 195 TL

Sigarayı bırakıcam, her ay depomu fulliyecem. Hoşuma gitti bu uygulama

╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

raptor .
    Jettlüü sedini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 545

içmiyorum.. kafam da rahat cebim de
    HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

tabi bir de işin kaçak mevzusu var. benim shoptan getiren bi tanıdığım var ondan alıyorum ben. bi karton uzun marlboro 55 liraya geliyor. zaten her yüz sigara içen kişiden en az 40 tanesi kaçak sigara içiyor.. kaçağı önleyemeyip zamlarla telafi etmekte nasıl bir maliye politikasıdır bilmiyorum..
    Muhammad Ali Clay

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

tabi bir de işin kaçak mevzusu var. benim shoptan getiren bi tanıdığım var ondan alıyorum ben. bi karton uzun marlboro 55 liraya geliyor. zaten her yüz sigara içen kişiden en az 40 tanesi kaçak sigara içiyor.. kaçağı önleyemeyip zamlarla telafi etmekte nasıl bir maliye politikasıdır bilmiyorum..
    o kartondan bizede gelir mi?

Alıntı aykutisci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    parlo 10 lirayı geçer kesin ... bu saatten sonra ya seve seve ya sıka sıka bu sigara bırakılacak aga .. yook bu benim zevkim diyosan o zaman sıka sıka gömcen 10 liranı tüttürücen cıgaranı günde 1 paket sigara içen biri yılda en kötü 2500-3000 gaymesi sigaraya gidiyo ...o parayla 10 numara 5 yıldız bi tatil + puntona TAKE OFF alabilirsin
    yeminle 1 taneden fazla tek isteyeni vururum

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı aykut_1914 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kartondan bizede gelir mi?
    istersen gelir yeğenim
    Muhammad Ali Clay

Sayfa 1/3 123 SonSon