Arkadaşlar başıma çok kötü bir olay geldi. Geçen gün arkadaşla bir dağa gittik tam bilmiyorum ıssız biraz ama manzara süper ancak yol kenarı biraz araç geçebilir yani. Gece 4 te oturuyoz laflıyoz. Işıklarıda açtım kimse vurmasın gelip diye ama motor kapalı. Birde radyo açtık dinliyoz yarım saat oldu bir anda radyo kapandı. Sonra marşa basıyom araç çalışmıyo acaip bir ses geliyor, sanki eski teyplerdeki kasetin içindeki film sıkışır ya onun gibi. Sonra yol bilgisayarına bir baktım ABS , hillholder , ebd , airbag dolu hata veriyor. Ayrıca yakıt ibrem full e yakın olmasına rağmen low fuel hatası veriyor.
Baya denedim çalıştırmaya çalışmadı, sonra göstergelerde kapanmaya başladı. Yakıt ibresi bir aşağı bir yukarı oynamaya başladı kendi kendine radyo bir açılıp bir kapanıyo. Direksiyonda kitlendi sağa sola dönmüyor. Gece 4 te yol yardımı aradım geldi adam. Dedi sorun aküden. Ben dedim vurdursak olmuyormu yok dedi akü değişmek lazım iyi dedim değişelim. Değiştik 140 tl akü 60 tl hizmet bedeli dedi. Benim aküyüde aldı ee dedim zaten 140 tlye akü aldım yeni bneimkini niye alıyosun. Seninkini almak zorundayım öyle dedi. Ee marketten kendim akü alsam taksam benim eski akü durcak ya dedim orasını bilemem dedi. Verdim bende aküyü.
Şimdi aklıma takılan bazı sorular var.
1-) Sizce vurdurmakla düzelmezmiydi yarım saatte akümü bitiyor.
2-) Akü'mü alması normalmi yoksa bendemi kalmalıydı?
3-) Arabayı 30 kez falan çalıştırmayı denedim kontak anahtarını kapatıp paso denedim çalıştırmayı. Bir kerede 10 saniye falan marşta tuttum anahtarı çalışır diye ama hep aynı sesi verdi. Bu ne gibi zararlar verir araca?
Yer imleri