Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: En sonunda geldi GP :) sorularım var yanıtlarsanız sevinirim :)

Night Shift
    NightShift - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 0

Standart En sonunda geldi GP :) sorularım var yanıtlarsanız sevinirim :)

arabam geçen hafta geldi istanbul erkay otomotiv'den almıştım, en geç 8 haftada gelir dediler ancak araç 7 haftada geldi..

öncelikle aldığım aracı yazayım;

2011 Siyah Grande Punto 1.2 Ful kit ve skydome siparişi verdim, forumda ve piyasadaki yorumlara hiç aldırmadım, yok 1.2 çekmez, yok gitmez diyorlardı araç canavar gibi çekiyor, istanbuldayız sonuçta ralli yapmıyoruz, rampa çıkışıda hiç fena değil, aldığımın 3. günü şile'ye gittim gayet başarılıydı. yakıt tüketimi süper, aldığımdan beri 3000 deviri geçmedim 100 liraya yolun %80'inde klima açık 500km (küsüratı var) yol yaptım (klimayı çok soğuk olduğunda ara ara kapattım) skydome müthiş bir şey, çok keyifli.. araç beklediğimden konforlu çıktı, yol sesini içeriye vermiyor, sağından solundan tıkırtı gelmiyor, montaj gayet başarılı gözü rahatsız eden bir şey yok.

eksikliğini hissettiğim şeyler ise şöyle :

- torpido ışığı yok
    - bagaj ışığı yok
    - bagaj, anahtar dışında dışarıdan açılamıyor
    - sürücü yanındaki koltuğun tavanında el tutacağı yok
    - yol bilgisayarında mevcut kilometreyi sıfırlama yok en son benzin aldığımdan beri ne kadar yol yaptım ya da iki mesafe arası ne kadar hesaplayamadım (belki de ben yapamadım)

merak ettiğim hususlar :

- boya koruması yaptırdınız mı? boya koruması gerçekten gerekli mi? nerede yaptırmalıyız? boya koruması dediğimiz şey bir aldatmaca mı? verim alan var mı? yararlı mı? fiyat olarak bir oto yıkamacıdan 100 TL fiyat aldım, 6 ay geçerli dedi, çizikleri belli etmez boya çizilmez bir pasta cila ile hemen kapanır dedi, dedi dedi de doğru mu dedi işte bunu size bir sorayım..

- en açık renk siyah cam filmi yaptırmak istiyorum, kazık yemeyeyim size sorayım dedim, ne kadara mal olur? yaptıran arkadaşlar polisle sorun yaşıyor mu? en açık renk olsa dahi problem olur mu?

Aracı almadan önce, sipariş sırasında bana yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkürler. şimdi iyiki almışım diyordum, sizle tanışmasaydım az daha fiesta alacaktım... kıyısından dönmüşüm

Erdem Bozdağ
    GP Hastası Erdem Bozdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1126

öncelikle aracınız hayırlı olsun sorularınıza gelirsel

-torpido ışığı malesef yok
    -bagajda ışık mevcut benim aracımda heralde donanımla alakalı bir durum
    -bagaj sadece anahtar ve on konsoldaki tuşla açılıyor
    -el tutacağı da donanımla alaklı heralde benim aracımda mevcut
    -yol bilgisayarında tüketim gibi değerleri değiştirmekte kullandıgınız tuşa basılı tutarsanız değerler 0 lancaktır.sag kolun ortasındaki tuştan bahsediyorum
    -boyak koruması aldatmaca değil boyaya koruyucu katman katmaktadır.güneş ışığı,ağaçtan akan sıvılar,kuş pisliği gibi lekeler oldugunda boyaya zarar vermesini engelleyen bir katman oluşturmaktadır 6 ayda bir yapılması herzaman sağlıklıdır.burda önemli olan kaliteli bir markanın boya koruması kullanılmasıdır
    -cam filmi de tamamen kaliteyle alakalıdır.fiyatlar bundan dolayı değişkenlik göstermektedir.cam filmi ankara da sorun teşkil ediyor.istanbulda bilemiyorum.ben ceza yedim bu konuda başka yiyen arkadaşlarımızda oldu.

kazasız belasız günlerde binmeniz dileğiyle

veli ercan
    vek66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 vek31
    Edilen teşekkür: 117

gecen gp yıkattığımda yıkamacı arkadaş araba suan boya koruma mevcut oldugunu soyledı baktım hakkaten oyleydı su tutmuyordu boya fabrıkadan yapılıp gelıyormus

Hasan SEVENER
    hasoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 10

Arkadaşım öncelikle araban hayırlı olsun, Allah kazasız belasız uzun süre kullanmayı nasip etsin. Yanlış anlamazsan ne kadara aldığını sorabilir miyim?
    Bende tercihimi skydome olarak kullanırdım, çok iyi yapmışsın, keyifli sürüşler

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

hayırlı olsun.. kazasız belasız.....

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Hayırlı olsun. Kazasız, belasız iyi günlerde kullan.

By xx
    ancester - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 151

hayırı olsun aracınız.
    sıfır araca boya koruma sonradan yaptırmak gereklimi emin değilim ama bana pek mantıklı gelmedi. boya koruma ile mevcut kılcal çizikler kapatılıyor. aracın çizilmesini engelleyen birşey değildir.
    bu arada 100 tl'ye bu işi yapan yıkamacılara da pek güvenme. biraz da fazla verip kaliteli bir yerde yaptırman daha sağlıklı olur...
    www.antflame.com

MUHAMMED ENES İŞÇİ
    menesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    16 KBL 84
    Edilen teşekkür: 62

Allah hayırlı uğurlu etsin kardeş.

alper aslan
    alpimmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1091

Alıntı Erdem Bozdağ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle aracınız hayırlı olsun sorularınıza gelirsel

-torpido ışığı malesef yok
    -bagajda ışık mevcut benim aracımda heralde donanımla alakalı bir durum
    -bagaj sadece anahtar ve on konsoldaki tuşla açılıyor
    -el tutacağı da donanımla alaklı heralde benim aracımda mevcut
    -yol bilgisayarında tüketim gibi değerleri değiştirmekte kullandıgınız tuşa basılı tutarsanız değerler 0 lancaktır.sag kolun ortasındaki tuştan bahsediyorum
    -boyak koruması aldatmaca değil boyaya koruyucu katman katmaktadır.güneş ışığı,ağaçtan akan sıvılar,kuş pisliği gibi lekeler oldugunda boyaya zarar vermesini engelleyen bir katman oluşturmaktadır 6 ayda bir yapılması herzaman sağlıklıdır.burda önemli olan kaliteli bir markanın boya koruması kullanılmasıdır
    -cam filmi de tamamen kaliteyle alakalıdır.fiyatlar bundan dolayı değişkenlik göstermektedir.cam filmi ankara da sorun teşkil ediyor.istanbulda bilemiyorum.ben ceza yedim bu konuda başka yiyen arkadaşlarımızda oldu.

kazasız belasız günlerde binmeniz dileğiyle
    Erdem herşeyi harika anlatmış, o zaman söylecek tek bişey kaldı: aracını güle güle, kazasız, belasız kullan

Özlem Çufaoğlu
    ozdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 VL 2583
    Edilen teşekkür: 1326

hayırlı olsun. kazasız belasız, keyifli sürüşler...

Alp BELGEN
    Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 326

Hayırlı olsun, güle güle kazasız cezasız kullanmanı dilerim. 100 TL ye 500 km yol gerçekten çok iyi bir değer, performans olarakta senı tatmin ediyorsa ne mutlu sana...
    Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
    Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
    Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
    Clio RS 190 HP
    ve Şimdi...
    Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...

MURAT BALIKÇI
    PESCATORE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 54

Oncelıkle hayırlı ugurlu olsun punto almakla dogru tercıh yamıssın dıyebılırız. Boya koruması aracın gunes ısıgının boyaya zarar veren ısınlarından korunması, kus pıslıgının boyayı yakması, agaclardan damlayan sakız gıbı seylerın yapısmaması gıbı genel faydaları dısında boyanın parlaması, aracın daha az toz tutması gıbı faydaları da olur. 100 tl ıyı fıyat almıssın ama pıyasada cok cesıtlı ısler yapanlar var kalıtesı nasıl olur bılınmez yanı. Sevıste garantılı ve yılda 3 defa ucretsız tekrarlamalı yapıyorlar. Hemde garantılı ıs yapılıyor. Cok cok gereklı degıl ama bu saydıgım hususlara onem veren bırıysen gereklı. Camlara gelınce bendede 1 numara var yanı en acık renk olanı suana kadar hıc sorun yasamadım. Sonucta yasal bırsey degıl ama kolay kolay sıkıntı yasamazsın 1 numara ıle. Hatta aracın ıs dosemelerı acık renkı ıse 2 numarada yaptırabılırsın koyu renk ıse sorun yasamaman ıcın 1 numara olur

ELİF D
    ED235 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    16ED235
    Edilen teşekkür: 148

hayırlı olsun aracınız kazasız belasız sürüşler..

Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

Fiat Bu Siteye Ödül Vermeli Forum Sayesinde Araç Satışları Arttı Yha. Sende Güle Güle Kullan Arkadaşım Aracını Kazasız Belasız.

Şikayetlerine Gelince Bagaj Lambası Olayına Değinicem 2008 Yılında Renault Clio Hb Aldım Sıfır Ve Donanımlı Full Bir Araçtı. Ama Ne Saçmalıktırki Bagaj Lambası Yoktu. Yeri Var İçinde Lamba Yok Servise Gittim Bunu Kendimiz Almamız Gerekiyormuş. Bagaj Ve Torpido Lambası Gibi Şeyler Hiçbir Araç İçin Lüks Değil İhtiyaçtır. Ayrıca Bu Bir İlave Özellik Olamaz Bulunması Gereken Bir Şeydir. Bende Açtım Renaulta Telefonu Telefona Çıkan Kibar Bayan Vay Efendim Yılda Şu Kadar Arabadan Bu Kadar Para Ediormuşta Bilmem Neymişte Kendi Kendilerine Kılıfına Uydurdukları Bir Sürü Laga Luga Etti. Bende Bunun Bir Özellik Veya Lüks Olmadığını Bir İhtiyaç Olduğunu İzah Ettim. Lastiğim Patlasa Gece Krikomu Nasıl Sökücem Gibi Bir Sürü Örnek Verdim. Eğer Bu Eksikliği Gidermezseler Ayıplı Ürün Olarak Tüketici Haklarına Başvuracağımı Söyledim. Arkadaşlar Tekrar Söylüyorum Bu Araçlara Biz Dünyanın Parasını Ödüyoruz Ve Diğer Ülkelerin Hemen Hemen 2 Katı Vergisi Bilmem Nesi Hepsi. Telefondaki Bayan Numaramı Aldı. Sizi Birazdan Arıcma Diyerek Kapattı. Yarım Saat Sonra Aradı Ve En Yakın Servise Yönlendirdi Ve Ücretsiz Olarak Taktılar.
    Otombil Üreticisi Firmalar Biz Türkleri Enayi Yerine Koymaktan Zevk Alıyorlar. Lütfen Gereğini Yapın Paramızla Rezil Etmeye Kimsenin Hakkı Yok. Ayrıca Torpido Lambasındada Aynı Durum Söz Konusu Oda Bir İhtiyaçtır Torpido Gözü Gece Kullanılamaz İbaresimi Var Aracı Satarken. Böyle Saçmalık Olurmu Yha... Arayın Fiatı Derdinizi Güzelce Anlatın Onlarda Güzelce İzah Edeceklerdir Sonra Eliniz Boş Kalacak, Bu Seferde Açın Ağzınızı Yumun Gözünüzü Valla. Bunun Adı Kandırmaca Bunun Adı Hırsızlıktır Tek Kelime İle...

Engin Tok
    Engin_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 636

Hayırlı olsun kazasız belasız

Emre Y.
    SupermenDon'tCryJustFLY! dagored - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 315

Araciniz hayirli ugurulu olsun, kazasiz cezasiz surusler dilerim...

1.2 lik bu motor hakkinda kendi tecrubelerinizi paylasirsaniz cok memnun olurum...

Tesekkurler....

ahmet kahraman
    stotinka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34 .. ....
    Edilen teşekkür: 41

hayırlı olsun

ural leanback
    @ MARs ent. uraaal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 202

bu torpidoya ve bagaja ışık koymayan otomobil üreticilerini kınıyorum.her ne kadar benim aracımda olsada.unutmayın bugün apaçi aracı dediğiniz doğan,kartal gibi araçlarda bile bu ışıklar vardı.

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

hayırlı olsun performans olarak şimdi öyle gelebilir ama inşallah ileridede aynı şeyi söylersiniz kazasız belasız kullanın

BARIS ATABEY
    predator_ant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 BHA 87
    Edilen teşekkür: 77

Alıntı vek66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gecen gp yıkattığımda yıkamacı arkadaş araba suan boya koruma mevcut oldugunu soyledı baktım hakkaten oyleydı su tutmuyordu boya fabrıkadan yapılıp gelıyormus

Galiba boya koruma değil o. Ben alırken araçlar gemiyle geldiğinden dışı bal mumu gibi bişeyle kaplanıyo demişlerdi. (deniz neminden etkilenmesin diye boya) Belki ondan su tutmuyo olabilir. Tahminim zamanla geçecektir.En azından benim araçta öyle olmuştu.

Sayfa 1/2 12 SonSon