arabam geçen hafta geldi istanbul erkay otomotiv'den almıştım, en geç 8 haftada gelir dediler ancak araç 7 haftada geldi..

öncelikle aldığım aracı yazayım;

2011 Siyah Grande Punto 1.2 Ful kit ve skydome siparişi verdim, forumda ve piyasadaki yorumlara hiç aldırmadım, yok 1.2 çekmez, yok gitmez diyorlardı araç canavar gibi çekiyor, istanbuldayız sonuçta ralli yapmıyoruz, rampa çıkışıda hiç fena değil, aldığımın 3. günü şile'ye gittim gayet başarılıydı. yakıt tüketimi süper, aldığımdan beri 3000 deviri geçmedim 100 liraya yolun %80'inde klima açık 500km (küsüratı var) yol yaptım (klimayı çok soğuk olduğunda ara ara kapattım) skydome müthiş bir şey, çok keyifli.. araç beklediğimden konforlu çıktı, yol sesini içeriye vermiyor, sağından solundan tıkırtı gelmiyor, montaj gayet başarılı gözü rahatsız eden bir şey yok.

eksikliğini hissettiğim şeyler ise şöyle :

- torpido ışığı yok
- bagaj ışığı yok
- bagaj, anahtar dışında dışarıdan açılamıyor
- sürücü yanındaki koltuğun tavanında el tutacağı yok
- yol bilgisayarında mevcut kilometreyi sıfırlama yok en son benzin aldığımdan beri ne kadar yol yaptım ya da iki mesafe arası ne kadar hesaplayamadım (belki de ben yapamadım)

merak ettiğim hususlar :

- boya koruması yaptırdınız mı? boya koruması gerçekten gerekli mi? nerede yaptırmalıyız? boya koruması dediğimiz şey bir aldatmaca mı? verim alan var mı? yararlı mı? fiyat olarak bir oto yıkamacıdan 100 TL fiyat aldım, 6 ay geçerli dedi, çizikleri belli etmez boya çizilmez bir pasta cila ile hemen kapanır dedi, dedi dedi de doğru mu dedi işte bunu size bir sorayım..

- en açık renk siyah cam filmi yaptırmak istiyorum, kazık yemeyeyim size sorayım dedim, ne kadara mal olur? yaptıran arkadaşlar polisle sorun yaşıyor mu? en açık renk olsa dahi problem olur mu?

Aracı almadan önce, sipariş sırasında bana yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkürler. şimdi iyiki almışım diyordum, sizle tanışmasaydım az daha fiesta alacaktım... kıyısından dönmüşüm