Arkadaşlar uzun zamandan beri forumdan uzaktım ama maalesef dönüşüm üzücü bir olayla oldu.
2006 model Starjet Dinamik aracımla 13 Şubat günü Ankara'ya gitmek üzere çıktığım yolda aracım TEM otoyolunun Düzce tarafında motor arıza ışığını yaktı ve hemen aracı sağ emniyet şeridine çektim ve kontakt kapattım. Çekici ile araç Bolu Gümüş Oto yetkili servisine çekildi. Cumartesi akşamı olduğu için araca Pazartesi günü bakabileceklerini ancak kontağı çevirdiklerinde Triger kayışında problem olduğunu belirttiler ve otobüsle Ankara'ya devam ettim. Pazartesi günü servisten arandım ve aracın triger kayışının sente atlamasına bağlı olarak sibopları eğdiği ve 2.100 TL masrafı olduğunu belirttiler ve 15.02.2010 Pazartesi gününden itibaren hemen hemen hergün müşteri hizmetlerini aradım ve "söz konusu aracın 35000 km'de Mayıs 2009 da Özkar yetkili servisinde bakıma girdiğini, garantisinin dolmuş olmasına rağmen aracın servis garantisinde olması gerektiğini belirttim ve bu konu hakkında rapor" istedim. Ancak Fiat firmasından aradan geçen 2 hafta boyunca ses çıkmadı ve 2 hafta sonra adının Ahmet olduğu belirten bir kişi, aracın yakıtında katkı maddesi olduğundan dolayı sibopların eğildiğini ve eğilen sibopların triger kayışına sente atlattığını, buna bağlı olarak servis garantisinden yararlanamayacağımı iletti, bende bu duruma istinaden kaşeli bir teknik yazı istedim ve bu konuşmanın ardından hemen Shell firmasından aracın yakıt numunesinin kontrol edilmesini istedim ve inanmazsınız ama 1 saat sonra aracımdan numune alındı ve 1 hafta sonra yakıtın standart normlarda olduğunu belgeleri ile ilettiler.Ancak Fiat firması konuşma üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen ortaya attıkları iddiayı destekleyecek belgeleri tarafıma gönderemediler.
Kendim tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda, aracın yakıtında olduklarını iddia ettikleri katkı maddesi yerine, bu sefer de yağda katkı maddesi olabileceğini ilettiler. Bende arayan Ahmet adındaki kişinin, kesin bir yargı ifadesiyle yakıtta katkı maddesi olduğunu belirttiğini, şimdi ise bu sorunun yağda ve belirsiz bir ifadeyle müşteriyi yanıltma durumu oluştuğunu belirttim.
Aracım tam 1 ay boyunca Bolu'da sahipsiz bir şekilde serviste kaldı ve inanılmaz şekilde rezil edildim.
En son olarak geçen hafta bir bayan arayarak, aracı boşuna serviste beklettiğimi, kendilerinin tarafıma bir rapor iletmek gibi bir misyonlarının bulunmadığını, böyle bir misyonunuz yok ise 2 hafta neden bekletildiğimi sorduğumda ise "evet biraz uzun bir zaman olduğunu" söyleyerek nasıl bir müşteri memnuniyeti prensiplerinin olduğunu anlatmış oldular.
Sonuç olarak arkadaşlar bu hafta Fiat hakkında Tüketici Hakları Mahkemesine davayı, Fiat İtalya ve Koç Genel Müdürlüğü'ne ise durumu detaylandıran mailimi atıyorum. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağım. BİR DAHA DA FIAT marka araca kesinlikle ama kesinlikle binmeyeceğim. İnanılmaz bir şekilde aracımdan soğudum nefret etmeye başladım. Bir kurum neden bu kadar basiretsiz davranan kişilere emanet edilir, canımızı malımızı emanet eden araçlarımıza bakan servisler neden bu kadar teknik olarak yağ değiştirmekten öteye araçlarımıza bakmazlar.
Yer imleri