Alıntı denizhamamcioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu saate kadar arabanın içindeydim ve neredeyse her yerini kurcaladım. Anladım ki Blue&Me sistemi şu şekilde çalışıyor. USB belleğin takıldığı porttan teybe doğrudan bir bağlantı yok. USB portundan Blue&Me'nin Windows CE tabanlı çalışan ayrı bir donanımına bağlantı mevcut. Bu donanımdan ise ses dijital sinyalden analog sinyale çevrilerek baya bildiğimiz aux girişinden 3 kablo ile teybe geliyor. Yani takılan USB bellek uygun dosya sistemine sahipse Windows tarafından gerekli dosya referansları yaratıldıktan sonra, bildiğimiz pc media player mantığı ile ses analog sinyale çevrildikten sonra teybe geliyor. Bu durum eğer takılan USB belleğin içerisindeki dosya sayısı fazla ise indexlemenin uzun sürmesi ve bazı referansların yanlış yapılmasından (A şarkısını seçtiğinizde B şarkısının çalması gibi) da anlaşılabilir ki bu sürekli başıma gelen bir durum.

Bu durumda arabadan eve dönerken benim de düşündüğüm, sizin de örneğini verdiğiniz bu tarz adaptörler çok büyük ihtimalle işe yaramayacaktır. Çünkü bu şekilde bir bağlantı ile doğrudan analog bir şekilde stream edilen sesin aktarılabileceğini düşünüyorum.

Ancak adaptörler 10 TL ve Ankara'da satışını yapan bir yer buldum. Yarın audio system denilen bıdıyı almadan önce bu tarz bir adaptörü deneyeceğim. Olmazsa audio system aparatı, o da olmazsa şimdilik blue&me'den teybin arkasına gelen kablolarına ek bir aux kablosu bağlamayı düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda da boş vakit buldukça blue&me donanımını kurcalamaktan veya Evo lara uyumlu olan ekranlı teypleri almaktan başka çare yok sanırım.
Hocam sonuçlarınızı bekliyoruzz