Evet arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler dilerim.Öncelikle aracım 2010 otomatik Evo 1.4 dynamic.(Blue&Me'li).Arkadaşlar bir haftadır yaşadığım sıkıntıları anlatayım.Aracıma tablet uygulaması yapmaya karar verdim.Elimde İpad mini 2 vardı ve amazondan sipariş ettiğim aux kabloları ve bluetooth music recever vs malzemeler geçen hafta elime ulaşır ulaşmaz işe girişmek istedim.İnternet araştırmalarım sonucu aslında teypten aux çıkartmak kolaydı.Benim teypte de aux menüsü çıkmıyordu.Onu çıkartmakta kolaydı D-in D-out köprü atarak çözeceğimi düşünmüştüm sonuçta elim yatkın bu işlere ..Neyse teybi söktüm çıkarttım.Bir baktım ki aux kablosunu lehimleyeceğim bölgede takılı bir soket var(Sonradan öğrendiğim Blue&Me soketiymiş)..Neyse cahilliğimle onun aux ön hazırlığı olabileceğini düşünüp Onu da çıkarttım...Forumda yazılanlar gibi d-in d-out yapmadan Media tuşuna basmamla aux menü çıktı. Garipti!! Neyse aux kablomun bağlantılarımı yaptım (AFL-AFR) ama ses alamadım.Deneme yanılmayla blue me soketinin oldugu pinlere bağlantı yaparak sesi aldım.Ama nasıl seviniyorum....)) Müziği açtım baya ses kalitesi filan güzeldi..Hemen lehimleri yaptım ve işlem tamam..Neyse teybi yerine takmadan önce son test edeyim dedim..Sonuç harikaydı..Hemen o heyecanla aşağı inip bir sigara yaktım..Kapılarım açık oldugundan ses fazla duyulmasın diye arka kapıyı kapattım kapatmamla ses gitti teyp auxtan çıkmıştı.Bi gariplik vardı!..Anlam veremedim..Ön koltuğa geçtim tekrar aux moda geçtim müzik açıkken bu olayı bir daha denemek istedim ve yine aynı olay..auxtan çıkıyordu..Bu sefer aracı çalıştırarak denemek istedim..Sonuç araç kontağı çevirmemle yine aynı..Orayı kurcaladım burayı kurcaladım yapamadım..olacak gibi değildi..Sonuçta herkesin kolayca yaptıgı şeydi aux almak..Ama nedense hiç duymadıgım bir sorundu bu benim için ve işin içinden çıkamayacagımı anlamamla birlikte doğruca işin uzmanına gittim..Bursa da Ayhan Elektronik Oto Teyp tamircisi var solugu onun yanında aldım..Durumu anlattım kendisine birlikte araca gittik " Abi dedim bak teybi söktüğümde arkadan bu soket takılıydı ben onu çıkarttım burayada aux kablomu bağladım araç stop halinde aux moda geçiyor ses geliyor sıkıntı yok ama çalıştırdığımda ne ses kalıyo nede aux " dedim..tamam dedi..hallederiz..benim lehimlediğim kabloyu da söktü
) Neyse kendi alet edevatını alıp geldi "D-in D-out kısa devresiyle menüyü açamadı.."BU tepyten kaç tanesine aux yaptım böyle bir sorun görmedim dedi normalde bu kısa devre auxu aktif eder" dedi..O gün çok yogun oldugundan ertesi güne kaldı..Ertesi gün gittim tekrar..Tekrardan baktı etti ama çözemedi.Sonra senin araçta bluetooth var mı dedi."Var abi dedim"."tamam senin aracındaki o çıkarttıgın kablo soketi senin aracının bluetoth sistemi yani blue&me"Teybin aux'u ona entegreli..Normalde teybinde aux yok ama teybin içini açıp sana aux çıkartma şansımız var " dedi.."İyi abi öyle bi imkan varsa yapalım" dedim.Bugun olmaz en az 3 saaat aracında burda olması lazım araçta teybin içinde data dolaşımına bakmamız lazım dedi yani bugun olmaz"..
))))
Uzatmayım fazla... sıkıldınız farkındayım ama benim başıma gelenler belki birilerine yardımcı olur diye bu kadar detaylı anlatıyorum...
Neyse aracı 3.kez götürdüm..teybin içini söktü elinde bi cihaz ve kabloyla teyp açıkken ses almaya çalıştı lehimli yerlere filan dokunuyordu..Pek anlamıyorum..Kısaca 1-2 saat uğraştı bana dediği şu elektronikçiler iyi bilir " Yasin dedi normalde Teybin AM tuşunu iptal edecektim ordan auxa geçecektin AM de data var dedi..Sonra CD çaların devre karından ses almayı istedim çünkü ses kalitersi daha iyi olur dedi onda da Data var dedi olmuyo..En son PHONE diye bişeylerden bahsetti eğer onu tespit edersem ondan olur dedi ancak ses seviyen normalde radyodan müzik dinlerken ses seviyen 15 ise auxa geçtiğinde o ses seviyeyi ancak 20 lerde görürsün ama kalitede sıkıntı olmaz dedi..
Tamam dedim yap abi..
Uzatmıyorum bu sefer..Sağolsun çok ilgili inanın başka birisi olsa beni olmuyo diye postalardı gönderirdi..Neyse sistemi yaptı güzel teybi taktık sonra bana dediki tableti tak test et kendin..Araca bindin o da başka müşterilerle ilgileniyordu..Müzikleri açtım ses seviyesinde bi sıkıntı yok ama ses kalitesi içimi açmadı..Acayip tiz bas hiç yok gibi bişey..Abi dedim bu nolcak böyle pek beni tatmin etmedi..Valla dedi Phone oldugu için bu kadar oluyo ama biraz daha ses kaliteni yükseltebiliriz dedi ..Ama sonra şimdi yapamam artık dedi..
Ok dedim çıktım eve geldim..İyi hoş hiç olmamasından iyidir ama insanı kesmiyo..Dün tekrar gittim..Sabah erkenden işlerim çok yogun dedi.Ayrıca senin arabada USB var mı dedi var dedim ...Belki dedi ordan aux alabilriz dedi.Ben araştırayım biraz seni arayacam dedi..Allah razı olsun daha 5 kuruş para almadı ..Taki sen ne zamanki gönlüne yatarsa ses o zaman hesaplaşırız dedi..İyi niyetinden şüphem yok ama arabadan soğudum valla..İşte Arkadaşlar durum bundan ibaret...
Şimdi benim gibi Blue me li araca sahip olupta aux alan oldumu ?
Aklıma iki seçenek geliyo son çözüm..
1- Servisin yolunu tutup onlardan bi medet ummak..
2-Bu music changerlar var üstünde usb aux onlar bizim işi çözer mi acaba
Valla bu yazıyı okuyan ufakta olsa başka türlü bilgi vermek isteyen varsa cevaplarınızı acilen bekliyorum..Herkese Saygı ve Selamlarımla..
Yer imleri