evet arkadaşlar.artık kapılarda hoparlör konusuna noktamı koyuyorum ve bu işle uğraşmayı bırakıyorum.neden mi.şimdi yazıyorum uzuuun uzun...
İŞLEMLER
No 1: Orjinal sistem (Blaupunkt orj teyp+AŞK(ASK) marka orjinal kolonlar)
BASS:+6 VOLUME:12 = BASSLAR LEŞ TİZLER İYİ
BASS:0 EQ: ------- (OFF) LOUDNESS:OFF VOLUME:18 = BASS 0 OLDUĞU HALDE FELAKET BİR DİSTORSİYON TİZLER GÜZEL
No 2: Kamosonic KS-MX4 teyp arkalar orjinal AŞK hoparlörlerimiz önlerede roadstar hoparlör
Sonuç:BASS açılınca yine pörtleme zarlama pırtlama
No 3: Pioneer Deh-8350SD 50Wx4 Mosfet ve 2 adet pioneer ts-1642 önlere arkalarda AŞKlar
Sonuç:Teybin bütün ayarları 0 da hatta eq bass -6 ve AŞKlar intihar eder arkalarda,arkalarada pioneer takılır yinede SONUÇ: 1x1=1
No 4: Sony CDX GT500U , 4 pioneer ts 1642
SONUÇ:Basslar berbat
No 5: Pioneer MVH 1400UB , önlerde pioneer ts1642 arkalarda JVC 625
SONUÇ:Basslar berbat
No 6: Sony CDX GT710UV , 2 SONY ÖZEL ÜRETİM ÇİFT MIKNATISLI BASS HOPARLÖRÜ , JVC 625
SONUÇ: Bass yok
No 7: Pioneer DEH-PRS80 PROFESSIONAL , 2 SONY BASS HOP., JBL 16CM
SONUÇ:Bass var da yürekten değil çünkü HPF ile bassları traşladım
No 8: Sony MEX-BT2600 , 2 SONY , 2 JVC
SONUÇ:LEŞ
No 9 (EN BEĞENDİĞİM): ROADSTAR RDM-800 , 2 ADET ÇİN MALI PİRANHA , 2 JVC
SONUÇ:BASS VAR! TEYBİN TİZ KABİLİYETİ YOK.SAĞ HOPARLÖRLER TERS BAĞLI OLUNCA BASS VAR.ANLAMADIĞIM NİYE BU TEYPTE BASS VAR AMA TEYPTE TİZ OLMADIĞI İÇİN BU DA İPTAL.
No 10 (ŞU ANKİ): Pioneer DEH-X3650ui , 2 çin piranha , 2 jvc
Sonuç: 30 A KADAR İYİ SONRASINDA HEM HOPARLÖRLER HEMDE KAPILAR ZIRLIYO.KISACASI PÖRT!
koltuk altı subwoofer aldım Pioneer.bagajda bass çok yer kaplıyo çünkü.onu takcam ve artık uğraşmıcam.daha neler kullandım yazmadığım hepsi aynı.
ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM.BUNLARI SATMADAN ÖNCE BAŞKA ARAÇTA DENEDİM HEPSİNİ.HEPSİ ÇOK GÜZEL SONUÇ VERDİ.BU PUNTODA NE VARSA ANLAMADIM GİTTİ EN İYİ SES ORJİNALİ KADAR VERİYOR STANDART HOPARLÖRLERLE!!!! ALACAK ARKADAŞLAR YA AMFİLİ SUBWOOFER LI SİSTEM YAPTIRSIN YA DA MASRAF YAPMASIN 1 KURUŞ DAHİ.ALIP DA DAHA İYİ OLDU DİYE KENDİNİ KANDIRMASIN FADERLERİNİ AYARLAYIP GERÇEĞİ GÖRSÜNLER.ZANNEDİYORSAM YALITIMI ZAYIF BİZİM ARAÇLARIN VEYA KAPILARIN İÇİNDEKİ BEYAZ SÜNGER KÖTÜ ONLARI DEĞİŞTİRSİNLER.EKLEMEK İSTEYEN ARKADAŞLARIMIN DA YORUMLARINI BEKLİYORUM.SON DEFA SÖYLÜYORUM ARKADAŞLAR.BASSI BİR TEK BAGAJA KOYDUĞUM 30CM LİK BASS VE AMFİYLE ALDIM.GERİSİ FASA FÜSO.İYİ FORUMLAR VE KEYİFLİ SÜRÜŞLER BASSIZ BEDEVİLER SİZİ
NOT: bu kadar çok şeyi naptın derseniz aldıklarımı maksimum 2-3 gün kullandım sonrasında sattım o yüzden zararım neredeyse yok
Konu hamdi1905 tarafından (11/09/2014 Saat 05:39 ) değiştirilmiştir.
Hocam öncelikle eline sağlık.
Bukadar uğraşacağına sana kimse bir bas al koy istediğin sese ulaşırsın demedi mi?Ben sadece bass ve amfi ile olayı çözmüştüm. Kendi hoparlörleri gayet yetmişti. Bası -2 ye getirip amfinin bass-boost özelliğinden bası açınca sesi 30 larda gayet tatmin ediciydi
![]()
Bende senin gibi bagaja ihtiyacım olduğu için koltuk altı aktif basları araştırıyorum.
Aldığın bası değerlendirip yazarsan banada yardımcı olmuş olursun![]()
Kolay gelsin bol bamm bamm lı günler![]()
Bu kadar uğraşmaya değermi hiç.
1- teyp pionner 6300 avh dvd indas.
2-kapılar cadence 600 watt compenant.
3- arka pandizot pionner 500 watt oval hoparlör.
4- bagajda shampion serisi pionnerin kutu bass.
5- bagajda jbl anfi.
İstedilten sonra hepsi olur yanlış uğraşlara girmeyin.
H.KURU Saygılarımla
benim punto teybi üzerindeki gözlemim şu : tizler geliyor. mid yok! baslar kartonumsu.
şarkının sadece tiz seslerini duyuyorum. rezil bi hal alıyor müzikten soğuyorum arkadaş. bateri zilleri geliyo sadece ya. isyaaağn
arkadaşlar son dememi yaptım ve sonunda artık bass var!!!
nasıl mı?
faderi arkaya alın.bass geliyor.fakat öne alınca bass yok.yani araçtan gelen bass sadece önden geliyor.bunu çözdüm.sağ ön kapı hoparlörü sanırım fabrikasyon hatası + ve - ters bağlanmıs.yani siyah çizgili kablo aslında + terminal.ters bağlayınca gerçek anlamda bass geliyor arabadan.benim arabanın sorunu buymuş.isterseniz deneyin.isterseniz gelin bakın.haa bu arada kapı döşemesini çıkarmadan hoparlörü sökmeden de yapabilirsiniz bunu.nasıl mı? teybin arkasındaki soketteki mor kabloların yerini değiştirin.yani alttaki mor kabloyu üste üsttekini altta.sizin arabaları bilmem ben benim arabanın sorunundan kurtuldum.isteyen denesin hadi kolay gele
haa bu arada benim arabama iki kere ses sistemi döşendi inanılmaz ortalığı inleten basslarım oldu.fakat uzun yolda lastiğim yarıldı ve o arkadaki bass beni kurtarmadı.aracım lpgli.hem arkada kıvılcım tehlikesi ve yer sorunu ayrıca maddi imkanlarımdan dolayı bu tür şeylere kalkıştım ve zarar etmedim de.çünkü tanıdık oto müzikçi arkadaşımdan aldım malzemeleri ve hepsini kendim döşedim.aracım dize olsa zaten uğraşmam atarım 30cm bass yoluma bakarım.sonuçta kimi arkadaşlar gerek lpg yüzünden gerek bagaj yüzünden bass koymak istemiyor.ben bu arkadaşlar için açtım bu konuyu.kimse bana tavsiye vermesin.çünkü benim aracımda yeri geldi apartmanların camlarını oynatan sistemde oldu.hayırlı forumlar herkese.
valla ben arkalari iptal edip pandizota 2 tane oval takmayi dusunuyorum araçlara neden oval hop yeri koymazlar bunu da anlamıyorum
bir diğeri kafama edeyim ver 1000 TL daha hi fi ki al
Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?
Valla ben de cok arastirdim hoparlor isini ve tesadufen amfi-bass takimi buldum. Butun parayi ona yatirinca hoparlore para kalmadi ve alamadim. Iyi ki alnamisim.![]()
Simdi size bir sorum olacak. Benim amfi 5 kanal, bass ile beraber 4 kapi hoparlorunu de amfiye bagladim. Bass -6 da olmasi a raen kapilardan az az bass geliyor. Sizce orijinal hoparlorler ne sekilde daha iyi randiman verir? Amfiye deil de teybe mi takayim tekrar?
Sent my LG-P760 using 2
Arkadas dogru soyluyor.madem 5 kanal amfin var bekle biraz mid takimi al zaten amfiyle orjinal kolonlara biraz yuklenirsen yanma kokulari alcan ve sonrasinda mecburen hoparlor alacaksin.orjinaller 20watt peak power degerlere sahip bence -6 da devam ve para olunca saglam bi mid takimi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri