Queens veya Casablanca veya Memphis (tümü de USB girişli, benzeri cihazlar) almaktan vazgeçmemin sebeplerinden biri, şu an için direksiyon kumandasını kullanmamızı sağlayan bir CANbus arabiriminin olmaması. Hatta aftermarket bir radyo cihazı doğrudan sokete takılınca çalışmıyor bile. ISO sokette ufak bir müdahale yapılması gerekiyor ama bu ufak bir sorun. Asıl sorun kumandalar. Gerçi iyi bir radyo-cd çalar alıp, çok daha işlevsel kumandasını da almak pekala mümkün.

Beni sırasıyla; direksiyon kumandasını kullanamayacak olmak, ön panelin bütünlüğünün bozulma durumu (bu arada standart bir radyonun takılabilmesini sağlayacak çerçeveyi de elde ettim, her ihtimale karşın bir köşede duruyor ) ve konsolda sonradan takıldığı hemen belli olacak bir radyonun hırsızları cezbedeceği düşüncesi, bu fikrimden vazgeçirdi.

Açıkçası büyük markaların (Pioneer, Kenwood, Blaupunkt, JVC gibi) hiçbirinde GP için CANbus arabirimi yok ve bu saatten sonra da çıkaracaklarını pek sanmıyorum. Gerçi belli de olmaz tabii.

Peki bu durum araştırmacı üye civcivx'i pes ettirir mi? Ettirmez Araştırmalarım sonucu, sırf bu tarz ürünler üreten bir İtalyan firmasının GP için CANbus ünitesini satışa sunmasının eli kulağında olduğunu öğrendim. Normalde bugünlerde çıkması gerekiyordu ama 2-3 hafta sarktı. Testlerden başarı ile geçmiş, ufak birkaç işi kalmış. Çıktığı anda tüm bilgileri buradan paylaşırım.