Moosty Nickli Üyeden Alıntı
Ben Navking 300 kullanıyorum, üzerinde Route66 ile geldi, program güzel ama harita felaket. Bu nedenle üzerine IG08 yükledim şimdi çok memnunum. Çin malı falan ama gayet güzel çalışıyor.
Bayramda da kayınpederim Mio Moov 300 almış, o da Çin malı ve üzerindeki harita en güncel tarihli olmasına rağmen çok detaysız diye şikayet ettiği için bari IGO8 yükleyelim dedim. Demez olaydım cihaz kendini imha etti.
Aselsan da GPS yap(tır)mış, o da Çin malı, onun üzerinde de IGO8 var ama pahalı.
Özetle, alacağınız cihaz mutlaka Çin malı oluyor bundan kaçış yok. Eğer kendi yazılımını üreten bir firmanın cihazını alırsanız Mio Moov ile olduğu gibi müdahale ederseniz elinizde patlıyor, çünkü üretici firma içerisine türlü türlü hile yerleştiriyor.
Haritası TeleAtlas olan bir GPS almaktansa, içerisinde paşa paşa IGO8 bulunduran bir GPS almayı tercih ederim. Yani bu gün GPS alacak olsam:
-Çok param yoksa Piranha
-Biraz daha fazla param varsa Next
Neden Next, cihazı çok mu daha iyi hayır ama Türkiyedeki teknik desteği daha iyi.
Garmin Nüvi yi hiç inceleme şansım olmadı, ama eğer Başarsoft haritası varsa alınır. Çünkü GPS cihazında en önemli şey harita, haritanız detaylı değilse koordinat göstermekten öteye geçmiyor:
'Kaptan beni 36 derece 26 dakika Kuzey enlemi, 40 derece 35 dakika doğu boylamına götür' Götürür götürmesine de yolu bilmiyor ki alet.
Yer imleri