Arkadaşlar sanırım bu sorun bende de var. Bugün araca bindiğimde direksiyonu çevirirken emre arkadaşımızın tarif ettiği şekilde tok tokkk tokkk! tarzında adeta direksiyona birileri vuruyormuşcasına, aracın içinde bulunan herkes tarafından duyulabilecek seviyede bir ses geliyor. Ürkütücü birşey, umarım sorun sizin bahsettiğiniz gibi takozdandır zira benim aklıma burda yazılanları okumadan önce daha beter arızalar geldi...
türkiye yollarına ön takım dayanmaz
pazar günü beşiktaştan topkapı (istanbul) istikametine geliyordum.E-5 te gidiyorsun sonuçta 3-4 şeritli yol...
kardeşim her yer delik deşik.hele o haliç köprüsünün üzerinden geçerken fena şekilde tırstım.kocaman kocaman çukurlar aman yarabbi burası neresi pakistan mı yoksa dağbaşımı
ön takımlardan ziyade arkalar daha hassas yani daha sert.. kasislerde olsun çukurlarda olsun ön taraf gayet sessiz ve sarsıntısız geçerken arka taraf hoplattırıyor maşallah.. satın alırken opsiyon olarak konfor süspansiyon sistemi eklenmeli.. albea ve linea süspansiyon ve konfor konusunda daha iyi geldi bana..
merhabalar. bagaj kapağını açıp arabayı esnetmeye çalıştım araba kütük gibi ama ön kısım daha yumuşak esneme daha fazla , virajlarda asfalt yaması olan yerlerde araba hafif kıç atıyor acaba bunun sebebe tam bağımsız süspansiyon olmaması olabilir mi? lastiklerin sertliğiyle alakalı olabilir mi? bu durumdan utanır oldum arkadan gelen sürücüler bu durumu görüyordur herhalde. ben bu gidişle arabanın alt takımlarını komple değiştireceğim herhalde. maalesef sorunlu bir alt takımlarımız var. şimdi bazı markaların arabalarına niye yüksek fiyat çektiklerini daha rahat anlayabiliyorum. adamlar bizim verdiğimiz paralardan 7-8 bin tl fazla veriyorlar ama bizim gibide amortisör takozları, z rotlar, amortisör, cıty , gibi zottirik şeylerle uğraşmıyorlar. bir daha fıat mı asla.
,
kesinlikle katılıyorum..
ben bursa da yaşıyorum burada fiat fabrikasında çalışan bir arkadaşla tanıştım linea lar için çok sağlam süspansiyonu var dedi grandepuntodan farklı dedi gp.ye göre 3 kat yalıtım var alırsan linea al bi daha kine diye tavsiye verdi.
GP yi adamlar italyada üretiyor F1 pistinde test edip yallah gemiye oradan türkiyeye!
son yurdum yollarında araçlar ötmeye başlıyor.
Ülke şartlarına uydurmadan satmayacaksın o zaman bu arabayı!
Bi daha ki aracım yine fiat olacak ama TOFAŞ üretimi olacak şimdilik favorim LİNEA!![]()
selamlar,
linea daki suspansiyon veya benzeri kalitede suspansiyon GP ye takılabilinir mi?
benim bundan önceki aracım palioydu tık ses çıkarmazdı o canım aracı verip üzerine bir palio parası daha vererek kendime çoook büyük bir sıkıntı aldığımı dşünüyorum valla bıktım bende bu puntonun bu zırıltılarından gıcırtılarından.bende diyorum bidaha punto asla.fiat yetkilileri bunları okumuyomu hiç.yoksa bizim araçlara iyileştirilmiş parça yapmakla fazlamı meşgul.
selam arkadaşlar bu ses olayı benim arabada da ortaya çıktı. geçtiğimiz hafta sonu arabayı yıkattım basınçlı su ile ondan sonra oldu. genelde kendim yıkardım hava soğuk diye yıkattık ses gelmeye başladı. takoz fiyatlarına 90 lira diyorlar kayseri ve sivasta kayseirde yok sivasta 1 tane imiş.
bu gresleme olayı gerçekten işe yarıyor mu?
sıvı gresi nereden bulabilirim
teşekkürler...
Arkadaşlar bırakında biraz ses olsun yaaa..
Benım arkadasımda porsche var inanın sesten içerde durulmuyor...
Koltuklarda alt takımlardan suspansıyon zaten yok motor hörül hörül cam ufacık hamam gıbı oluyo ıcerısı kucucuk daha sayıyımmı
Bu kadarı kadı kızında bile olur....
I ' m c a p u l i n g . . .
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri