Alıntı tasotti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Slm arkadaşlar, ben dün servise gittim ve istediğim parçaları değiştirterek bakımı yaptırdım. 121,33 YTL tuttu yıllık bakım 6 da taksit yaptılar, iyi oldu velhasıl. Parçalarda ve işçilikte %10 iskonta yaptılar. bana işçilik genede fazla geldi çünkü işlem 1 saat sürdü sürmedi. Değişen parçaları ve fiyatlarını yazıyorum (KDV dahil değil bu fiyatlara):

Yağ (Selenia 3 lt): 48,36 ytl
Yağ filtresi: 3,84 ytl
Hava filtresi: 12,44 ytl
Polen filtresi: 28,61 ytl
Hava filtresi ve motor yağı/yağ filtresi değişimi işçiliği: 21 ytl !!!!

servis biraz problem yapmaya kalktı, garanti dışı falan kalır dedi herşeyi değiştirmemiz lazım dedi, bende yok arkadaş istemiyorum sadece istediğim parçaları değiştirin yeter dedim. sonunda istediğimi yapmak zorunda kaldılar. Yağa baktım çok az eksilmiş ve çok da yanmış gözükmüyordu ama prosedür gereği ve araba rahatlasın diye yağı değiştirttim. Bujileri söktürttüm baktık tertemiz değişmeye gerek yok dediler. zaten bende değiştirmeyecektim. Polen filtresini de söktürttüm o baya bir kirli idi. benden size tavsiye her sene polen filtresini değiştirin. ayrıca klimayı çalıştırdıktan sonra ertesi gün arabaya binsem arabaya klima kokusu sinmiş oluyordu heralde polen filtresnden kaynaklanan bir durumdu. bakalım görecez yakında belli olur koku durumu. birde bizim arabalarda yakıt filtresi yokmuş görevli öyle dedi. böylelikle o değişmedi masraftan kurtuldum. 5 kapı ayarı ve rot balans ayarı yaptırmadım çünkü hiçbir şikayetim yoktu bunlardan. velhasıl işte böyle yıllık bakımı atlattım. yalnız çok dikkat edin uyanık olun arkadaşlar, servisler işi bilmediğini anlayınca prosedür böyle deyip herşeyi değiştirmeye çalışıyor ve dünyanın parasına patlıyor bakımlar. bakımdan sonra sanki araba hafiflemiş gibi geldi bana. sağlıcakla kalın. hepinize iyi sürüşler.
gazan mubarek olsun kardeş.ilk bakımı ucuz atlatmışsın.servislere gitmeden önce bu forumda baya araştırmaa yapmak lazım.motordaki çapaklar ilk yağ değişimiyle dışarı atılıyormuş o yüzden ilk yağ değişimi önemliymiş.benim ikinci yıl bakımı geldi.geçen yıldan bu yıla 2000 km yol yapmışım.şimdilik pas geçtim.eğer ilerleyen zaman içerisinde yağın kıvamı hoşuma gitmezse sanayide değiştirir gecerim.