Alıntı ilkerhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynen abi haklısın. Araca kuaför yaptırırlar, temizletirler sonra on numara araç diye satarlar.

Araca bakarsın 90k da, ama aksesuar kayışı hala fabrika çıkışı Adam boşuna mı demiş 60k da bir değişecek diye? Neyse boşa demiş heralde.

Neyse abi bu konuda çok doluyum. Daha geçen gün forumda 120k da olan aracının bakımı için 300 tl teklif almış birisi. 120k da şanzuman yağı değişecek. Sadece bu yağın litresi 40 tl araç 2 litre alıyor. Etti 80 tl. Aksesuar kayışı orijinali 50 tl, 4LT iyi bir yağ 75 TL, Filtreler 95 TL. Etti mi 300 TL. Daha antifiriz var, dot4 hidrolik var, aksesuar kayışı gergi rulmanı var. Bide adamın işçiliği var.

Kısa veya uzun bir süre sonra rulman ötecek, vitesler zor geçecek, sanayiye her gittiğinde aracın daha önce prosedürüne göre yapılmamış bakımları parça parça yapılacak. Sonra bu adam "benim aracım sanayiden çıkmıyor" diyecek, Fiat'a çamur atacak.
Yıllık ,peryodik ne kadar bakımı varsa yetkili servisde yaptırdım. Yetkili servisi kullandığı süper orjinal parçalar sayesinde arabam iki kere yolda kaldı. İlkinde süper sonic cihazlarıyla hata bulamadılar arabayı çalkaladılar(çözüm süper değil mi?) ikincisinde yine aynı şekilde süper sonic cihazlarıyla hatayı buldular. Genelleme yapmak istemiyorum ama benim tecrübelerim beni servisden soğuttu. 3 katını vereyim ama adam gibi yapsınlar. Forumda çok tartıştık ama İstanbul da adam gibi bir Fiat servisi bulamadık malesef. İzmir de oto var yetkili servis değil ama o da bize uzak İzmirli Fiatcı arkadaşlar bu konuda çok şanslılar kazık yemeden adam gibi arabalarının her bakımını güvenle yaptırabilirler.