Arkadaşlar siz hangi TASHİH' den bahsediyorsunuz allah aşkına. Böyle birşey kabul edilemez. Edilmemeli.
Sonra sana bu araç orjinaldir diye rapor vermiş bir serviste bile bir başka elemanın teki boya makinasını eline alıp aracın komple boyalıdır diyebiliyor. Araca bakıp fabrikadan boyası kalın atılmış diyen bir serviste aynı ustalar ve aynı boya ustası bir dahaki gidişinizde sizin arabanıza boyalı damgası vurabiliyor. Sizin bahsettiğiniz olayda Fiat' ın kendi eksperi bile boyalıdır diyerek işin içinden çıkar, çıkabilir. Bugün herhangi bir firma bu şekilde fabrikadaki boya hatası, kusuru, defosu her neyse sonucu tekrar işlem görmüş bir aracı size sattığında, yarın öbür gün aracınızı satarken aynı firmanın yetkili servisinde direk boyalı damgası yiyebilir. Derdinizi kimseye anlatamazsınız.
Ben ikinci el araç alırken başıma geldi. Bilenler bilir. İstanbul' da yetkili serviste ekspertiz yaptırıp araç aldım. İzmir' de aracı satmak istedim. Birileri baktı inceledi bu araç sağ iki kapı dışında komple boyalı dedi. Sonra direk İzmir' de farklı bir yetkili servise gittim. Bana bu aracı eksper yapın dedim, ben alıcıyım diye gittim. Onlarda bana araç orjinal, boya kusursuz diye rapor verdiler. Durumu anlattım bana bu tip şeyler fabrika çıkışlı olabilir, boya kalın atılabilir dediler!!! Bir ay sonra aynı aracı götürdüm müşterisi ile birlikte bu sefer aynı servis bana sağ iki kapı hariç komple boyalıdır diye rapor sundu. Olay Fiat Türkiye' ye intikal etti. Zor bela bir eksper yolladılar. Oda aynı şekilde rapor sundu. Sonuçta ne oldu bu aracı ben 1 aydan kısa bir sürede boyatmışımdır diyerek işin içinden çıktılar. Bende sinir stresimle kaldım. Bu forumdan o servise gidip durumu soranlarada araç ağır hasarlıydı bariz belliydi, direklere kadar işlem görmüş dedilerBunlarda kulağıma kadar geldi.
Bana araçta hasar yok, değişen yok, kaportada işlem yok ama asit yağmurunda kalmıştır boyatmışsındır diyen ustalar çok uzak değil bu forumdan aynı servise giden kişilere bunlarıda anlatmış.
sikayetvar.com sitesini açın ve bu dertlerden ne kadar muzdarip insanlar var okuyun.
Kusura bakmayın kimse üretim hatasının derdini çekmek zorunda değil. İnsanlar sıfır arabayı neden alırlar? Başı ağrımasın diye değilmi.
Bu olaydan sonra çok ilginçtir ki, bir Bravo araca ikinci el bakmaya gittiğimde adam bana araçta boya yok, hiçbirşey yok ama fabrikasyon olarak boya hatası var bagajın boyası kalın çıkıyor dedi. İşte o an ayaklarım direk geri geri gitmeye başladı.
Bizim maceramız o gün orada tamamen son buldu.
Yer imleri