benimki dizel 140 tl tuttu ama benimki 10.000km bakımıydı
senin km kac?
bir de carbon clean varsa tutar belki ama km cok değilse gereksiz
hele benzinli motorda?!?
Herkese merhaba,
Bugün aracımı servise bıraktım. Az önce servisten aradılar ve yağ-yağ filitresi ve hava filitresi değişimi için 215 TL alacaklarmış. Ayrıca ilk yağ değişiminden sonra yapılan bir temizlik varmış bu fiyatın içinde( motora bi kimyasal konup 1 saat rolantide çalıştırılıyomuş vs.. ) Sadece bu işlemler için bana fazla bi tutar gibi geldi siz nedersiniz?
syg.
benimki dizel 140 tl tuttu ama benimki 10.000km bakımıydı
senin km kac?
bir de carbon clean varsa tutar belki ama km cok değilse gereksiz
hele benzinli motorda?!?
ilk değişim ise gerçekten çok.... 10.000 de carbon clean yapmazlar. tunap diye bir temizlik maddesi var. yağ akışkanlığını sağlıyor. yağın daha çabuk akmasını sağlıyor. o dur büyük ihtimalle.....
araç 11250 km de yağ eksilmişti o yüzden bıraktım.. Bu arada temizlik olarak bahsettiğim şey carbon clean falan değil. ilk yağ değişiminde uygulanan bir temizlikmiş. güya çapaklanma varsa onu temizliyomuş. sadece yağ-yağ filitresi ve hava filitresi için 215 TL istemeleri çok enterasan geldi bana. Aslında aracın normal bakımı 20,000 km de yapılacak.
tamam işte tunap diye bir madde var ama oda pahalı değil. 15-20 lira olması lazım...
ilk bakım biraz fazla tutmuş max: 180 lira olması lazım. tabi fiyatlarda artmış olabilir..
aracın genel durumu gerektiriyordur belki diyeceğim ama 10bin deki araçta ne olabilir
ilk km lerde yağ eksiltme görülebilir zaten bir sorun olduğunu sanmıyorum
aracı servise bırakmadan önce fiyat almakta da fayda var
özellikle forumdaki arkadaşlara danışırsan avantajlı olursun
Sanki bide lütfetmişler gibi %10 indirimli fiyatmış bu![]()
Valla Adaş,
sadece yağ-yağ filitresi ve hava filitresi değişimine 215 tl vermek bence fahiş fiyatında üzerinde ...
sadece yağ için 145 lira yazmışlar faturaya
syg
bende 10 bin bakımı için 180 tl harcadım punto evo 2011
yağ 5 40 selenia 3 lt
yağ filtresi
hava filtresi
polen filtresi
toplam tutar 131 TL..
bana sizin fiyat bayaa uçuk geldi.
fatura ekte arkadaşlar.
servis Akpınar Oto - maslak
valla işçilik çok desm 30 lira..
malzemelerden çok para almışlar...
sonuçta baya bir fazla tutmuş... servisten arkadaşlar fatura bir bakarsa neyin yüksek olduğunu söylerler...
benim fatura da
https://forum.grandepuntotr.com/atta...tarama0002-jpg
ya benim parçaları az yazdılar ya sizinkini fazlaanlamadım gitti yağlar aynı fiyat ama filtreler
![]()
benzinli araç ta şu parayı almamaları lazım daha bakım zamanı gelmeden yagı filtreleri niye degiştiriyorlar?
benzinli araçlar 1 yıl yada 20000km hangisi önce dolarsa bakıma giriyor bildiğim kadarıyla. ben km 14000 1 yıl olduğu için girdim bakıma muhtemelen paratutmaz ında 1 yılı dolmuştur.
edit
sonradan dikkat ettim de faturaya 1 yıl dolmamış daha
zafer abiye katılıyorum niye bakıma alıyorlar arkadaş zamanı gelmeden![]()
araç yağ eksiltmişti. km de 11,25o olunca değiştirelim dediler. Ben de ok dedimdemez olaydım...
tamam ilk sene böyle bakım oluyor da. çok tutmuş. bakım yaptırmak en iyisi... artık olan olmuş..
Bu ne yaw, motor yağını 2 lik ve 1'lik olarak koymuşlar. Her iki arkadaşımızın bakımında da 3 lt yağ 90+KDV'ye geliyor.
İrsaliyeli faturada Selenia K Puree 5W 40 yazıyor. Bu yağ piyasadaki Selania WR 5W 40'tan farklı bir ürün sanırım. Web üzerinde K Puree için bir fiyat araştırması yaptım ve bu yağ 2 lik ve 1 lik olarak stokta heryerde. Bir tür oyun işte...Fiyatları da listedekilerden 7-8 TL kadar daha ucuz..Bilginize
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri