16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: punto ile doblo turbosu değişimi

mehmet ergin
    mehmet_67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    67_LY_715
    Edilen teşekkür: 2

Standart punto ile doblo turbosu değişimi

selam arkadaşlar 1.3 75hp dizel punto evo kullanıyorum malum bildiğiniz gibi puntolarda 2000 devire yaklaştıgında zaman turbo calışıyo bende diyorum ki 1.6 doblonun turbosuyla değiştirsem sizce nasıl bi verim olur düşük devirlerdede daha iyi gitmesini istiyorum turbo işlerinden anlayan arkadaşlar varsa cevab yazarlarsa sevinirim

cihan kesen
    speedy_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo Hayal Mavisi
    Plaka
    16 ** 022
    Edilen teşekkür: 179

kendinide tanıtırsan daha iyi olur arkadaşım
    gelelim soruna ;
    1,3 75 hp m-jet'teki turbo sabit geometrili 1,6 105 lik doblodaki turboda sabit geometrili boyut olarak seninkinden büyük deilse bi far olmaz 1,3 90 m-jet le 1,6 120 lik bravo trubosu değişken geometrili olduğundan üst devir performansın artar bunuda yazlımla desteklersen daha iyi olur ama madem turbo değiştirceksin daha büyük düzgün bi turbo al tak dışarıdan ?

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

turbonuz daha geç dolar tam tersi..çünkü doblodaki turbo gt1447 sizin araçtakinden çok daha büyük..aracınızda yazılım olsa bile hacim 1.3 olduğu için turbonun doluşu çok daha geç olacaktır...zaten devir bandı kısa olduğu için üst devirleride çok kullanamıyacaksınız..iş turboylada bitmiyor malesef..bu işin en basit listesi turbo-komple egzoz-filtre-yazılım..kabaca bir hesapla 3*4 lira civarı tutar..ama sanayiye girdimi evdeki hesap çarşıya uymaz =) eğer bu işi ciddi olarak düşünüyorsanız benimle özel mesajla iletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışırım =)
    Konu Romeo_er2 tarafından (11/09/2011 Saat 03:27 ) değiştirilmiştir.
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

mehmet ergin
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    67_LY_715

arkadaşlar mesajlar için teşekkürler ertuğ arkadaşın dediklerini bi deneyelim bakalım ne kadar verim alıcaz

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

Alıntı mehmet_67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar mesajlar için teşekkürler ertuğ arkadaşın dediklerini bi deneyelim bakalım ne kadar verim alıcaz
    kolay gelsin..sormak istediğiniz şeyler olursa çekinmeden sorabilirsiniz..
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

. .
    Ersal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 341

Ben 75 lik Puntoda kullandım 90 lıkta hatta şu anda 90 lık FUN var bende ama 75 likten neredeyse farkı yok biraz daha iyi90 lık.Benim anlamadığım 65 bg lik Clio dizel benzinli gibi kalkarken benim 90 lık veya 75 lik GP neden böyle hantal.Chip uygulaması yapılmadan bunun bir çaresini bulamazmıyız.

mehmet ergin
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    67_LY_715

hemde cok hantal 1.6 dizel kullandıktan sonra sanki hiç gitmiyo gibi geliyo değişiklikler yapalım bakalım ortaya ne cıkıcak

Günay Aydın
    By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 AG 106
    Edilen teşekkür: 36

1.6 turbosunu uygulamak zahmetli ve bi o kadarda gereksiz bi iş olacaktir.
    alt devirler daha iyileşsin diye yapacaksiniz ama tam tersine araba alt devirlerde eskisinden daha kötü olur çünki turbonuz büyük oldugu için daha gec dolacak.

Size tavsiyem 1.3 turbolarinin modlanmiş halini içindeki pallerin büyütülmüş olanini takmanizi öneririm sitede örnekleri var ertuğ ilgilenmiş zaten ama varsa sorunuz özelden konuşabiliriz. Örnek gösterebilirim size bende yaptirağim yakin bi zamanda
    Kaming Son
    Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene

Dumani Üstünde Punto

mehmet ergin
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    67_LY_715

yaptırırken foto cekebilirsen iyi olur nasıl yapıldıgını bi görmek isterim

Kaan Karabin
    punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 143

Alıntı Ersal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 75 lik Puntoda kullandım 90 lıkta hatta şu anda 90 lık FUN var bende ama 75 likten neredeyse farkı yok biraz daha iyi90 lık.Benim anlamadığım 65 bg lik Clio dizel benzinli gibi kalkarken benim 90 lık veya 75 lik GP neden böyle hantal.Chip uygulaması yapılmadan bunun bir çaresini bulamazmıyız.
    cliolarda hacimde fazla ve guc dusuk turbosu daha ufak bildigim kadarıyla. bundan dolayı erkenden dolması normal clio dizelin
    Bravo HGTurbo
    Kaan

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

Alıntı Romeo_er2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turbonuz daha geç dolar tam tersi..çünkü doblodaki turbo gt1447 sizin araçtakinden çok daha büyük..aracınızda yazılım olsa bile hacim 1.3 olduğu için turbonun doluşu çok daha geç olacaktır...zaten devir bandı kısa olduğu için üst devirleride çok kullanamıyacaksınız..iş turboylada bitmiyor malesef..bu işin en basit listesi turbo-komple egzoz-filtre-yazılım..kabaca bir hesapla 3*4 lira civarı tutar..ama sanayiye girdimi evdeki hesap çarşıya uymaz =) eğer bu işi ciddi olarak düşünüyorsanız benimle özel mesajla iletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışırım =)

turbo her devirde devrededir.Fakat belli bir devirden sonra turboyu doldurma hızı ve turbo basıncı yükseldiğinden daha efektif çalışmaya başlar.markadan markaya değişmekle birlikte ortalama olarak 1500-2000 devir bandında max torku vermeye başlar motor.
    Konu comanchee tarafından (12/09/2011 Saat 17:57 ) değiştirilmiştir.
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

irfan cuşinsa
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Valla ben dizel toyota ya kafa tutuyorum.clio dizel şöyle dursun. Kalkarken motoru bayıltmayın. Seri kalkmak için 4000 devirde vites değiştirin. Birde arasıra uzun yol yapın örümcek ağlarını atın üzerinden.
    2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
    2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
    2009 Gümüş Multijet active
    2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
    2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
    2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic

cemal arslan
    cemal arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 598

Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cliolarda hacimde fazla ve guc dusuk turbosu daha ufak bildigim kadarıyla. bundan dolayı erkenden dolması normal clio dizelin
    dolan turbo değil...sisteme bastığı hava miktarı...

Alıntı comanchee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turbo her devirde devrededir.Fakat belli bir devirden sonra turboyu doldurma hızı ve turbo basıncı yükseldiğinden daha efektif çalışmaya başlar.markadan markaya değişmekle birlikte ortalama olarak 1500-2000 devir bandında max torku vermeye başlar motor.
    aynen katılıyorum...

turbo doluyor diye bir şey yok...

netten turbonun çalışma prensibine bakın...ortada dolan bir şey mi var ???

turbo...egzoz manifoldundan çıkan gaz ile turbo her daim çalışır...ancak sisteme yeteri kadar hava basmasını ayarlayan turbo basınç sensör vardır onun verilerine göre dump valve üzerinden basılan havanın bir kısmı tahliye edilir kalanı yanma odasına gönderilir.

araç çalıştığı anda turbo da çalışır...çünkü atık gaz ile egzoz kısmındaki pervaniye döndürür...bu esnada pervanenin bağlı olduğu milin karşı tarafındaki emiş pervanesi de havayı hava kanalına basarak ve bazı araçlarda bulunan intercoolerde soğuyan hava yanma odasına gider ancak turbonun bastığı yada emdiği havanın tamamı yanma odasına gitmez. hava kanalında bulunan hava belli bir basınca kadar çıkmaktadır. o basınç olmadan basılan hava yine bir işe yaramaz.

rölantideki turbo basıncı düşük değerdedir. siz gaza bastıkça bu basınç artar.
    bu da genelde 2 bin devirden sonra işe yarayacak bir basınç değerine ulaşır.

bu yüzden 2 bine kadar olan basınç azlığından dolayı genelde turbonun bastığı zaman yada devir olarak algılanır.

turbo her nekadar sürekli hava bassada bizim işimizi görecek devir 2 bin ve üzeridir...

hatta bazı araçlarda bu 2500 rpm bile olabiliyor...

gelelim büyük turbo meselesine...ben büyük turbo taktırmak yerine...önce yazılımla istediğini alabiliyormusun...ona bak derim....

iş sadece ...büyük turbo aldım..hadi takalımla bitmiyor....3-5 bin lira masrafı ve tadilatı göz önünde bulundurmak lazım...

mehmet ergin
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    67_LY_715

yorumlar için herkese tesekkürler arkadaşlar,ama turboyu alt devirlerde calıştırmanın yolunu bulmam lazım yaşadığım sehirde rampa cok gazdan ayağımı cekip tekrar gaza bastıgımda sürekli vites değiştirmek zorunda kalıyorum buda benim canımı oldukca sıkıyo konuyla bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Misafir047
    Ziyaretçi Misafir047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı Ersal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hak'katen clio hemde daha atak hem daha puntodan az yakıyor neden bilen var mı

cemal arslan
    cemal arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 598

Alıntı mehmet_67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yorumlar için herkese tesekkürler arkadaşlar,ama turboyu alt devirlerde calıştırmanın yolunu bulmam lazım yaşadığım sehirde rampa cok gazdan ayağımı cekip tekrar gaza bastıgımda sürekli vites değiştirmek zorunda kalıyorum buda benim canımı oldukca sıkıyo konuyla bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum
    iyi bir yazılımla bu sorun büyük ölçüde giderilir...

büyük turbo takarsan...turbo basınç sensörü sanırım sürekli yüksek basınç hatası verebilir...yada çok fazla hava bastığı için korumaya alabilir...

bu araçta daha önce büyük turbo uygulaması denendiyse...ona göre yapmakta fayda var....

yoksa kaş yapayım derken göz çıkartırsın...