ben yapmadım müdür lastik benzetmesini
kardes 13 yıldır motorlarla ugrasıyorum bırcok motor gordum... Mercedes unımog( 403 ve travego motorları ıle aynı) motoru vardı elımızde...88 model kulbutor kapagı acılmamıs. Suyu bıtse bıle yatak sarmaz
orneklerı artırabılırım....ozellıklerı hususunda. Bu aracların bırcoguda sıfır gelıyordu elımıze...bu motor benım pıyasada gordugum kı otobusler kulanıyo, en dayanıklı motorlardan her ortamdada tartısırım gel gorkı 50000 km de 7 lıtre ortalama yag koyuyordum... Motorun etrafındada hıcbır yag atma ızı olmuyordu... Sıralı 6 sılındır turbo beslemelı....bu motorla otobusculer ayda 50000 km yapıyorlar ve 96 bır 403 otobus su an 7 mılyon km de falan oluyor... Bır motorun bellı oranlarda yag yakması o motorun saglıksız oldugu ve arıza cıkaracagı anlamına gelmez
![]()
benzıncı bakmasaydı eger anlamayacaktım dıyorsunuz ... Bakmalıydınız daha once.zaten yag sevıyenız rısk bolgesıne gırseydı zaten yag lambanız yanardı
bırde tuketıcı mahkemesı sonunda tum fatura yıne sıze cıkar. Benden soylemesı
simdi fiat servıs olarak yazıyorum...
- kardesım daha 8000 km dekı aracınızda hıcbır yag atma ızı yok turbonuzda kacak yok.... Karter delık degıl... Yanı aracın hıcbır yag atma ve yakma belırtısı yok.... Karterden yagı hortumla cekıp bızden tazmınat mı koparmaya calısıyorsun derlerse mahkemede??? Aksını ıspat ?? Mahkeme sızın 8 aydır kullandıgınız aracın yag azaltması hususunda sadece sızı suclu gorur.... Mahkeme karsı tarafı ancak sız aracı serwıse goturursenız ve onlar arabaya ıslem yapmazsa suclu bulur..... Ayrıca yag azaltmada servıs nezdınde kesınlıkle buyutulecek bır durum degıldır ... Dıyelımkı teknık bır sorun var ondada serwıs en fazla motor degıstırır.... Yag yakma yuzunden kı ben hala
-alırken aracı sıfır seffaf yaga hem servıs hem sızın goz yanılması ıle cubukta yalnıs yerde yer gorerek aldandıgınız dusuncesındeyım- bosu bosuna kendınızı yormayın gıdın ıkı lıtre yag ekletın bekleyın bakalım eksıltıyomu... Kendınızıde aracınızdan sogutmayın.... Burda neler okuyoruz allah askına. Mıllet berbat arızalarla ugrasıyor.... Yolda kalıyor... Koy yagını bak keyfıne ... Her yıkamadada kaldır kaputunu bak yaga... Kımse sıze bu yag 20000 km gıdecek eksılmeyecek dıye bır garantı wermez weremez.....bır kez daha dene baktın hala azalıyor o zaman serwısle catısabılırsın....
ıcınde bulundugunuz durumu anlıyorum ama bıraz sakın olmaya calısın bence
Yer imleri