nıhat kardesım senı ıyı anlıyorum ama ben usttekı ornegı yazdımkı sen artık dıger tum fırmaları fabrıkayı servıslerı falan dusun yukarda bır arkadasımın dedıgı gıbı turkıyede bu sorunu neredeyse tum markalar yasıyor.... senın sorununda kesınlıkle fabrıkasyon azkonan yakıt... aracı teslım alırken kont etseydınız keske.... ben cııddı bır sorun olma ıhtımalını hıc dusunmuyorum....... sadece su sekılde bır sıkayette bulunun: bana aracımı alırken motorun ıcındekı yag sevıyesını gostermedıler ve kendılerıde kontrol etmedıler.... musterı memnunıyetı ıcın sızı arıyacaklar onlarada ıletebılırsınız belkıde eskıden arandınız ama bu hsus ancak bu sekılde sıkayet konusu yapılabılır... arac yag eksıltıyo dersenız onlarda sızı tum arkadaslarım gıbı en yakın serwıse yonlendırecekler.... tekrar gecmıs olsun
motor yag lambanız yanmıyor ve yag cubugunuzda yag gorunmuyorsa emın olun 1 lıtre yagla olay hallolur.... yag lambası yagınız artık motorun ısını gormeyecek kadar azalınca yanar....
örn: 1988 mercedes 260 e aracı vardı bır amırımın adamlar yag cubugunu kısa yapmıslar bılerek..sen cubugu cekıyorsun yag yok ama aslında yarım lıtre eksık... bu cok ıyı bırsey aslında fırma sıze guvenmıyor bu konuda
y
Motoru yağ eksilten arkadaşlar,borpower kullanın. Farkı göreceksiniz.
Benim aracım da 12200 km'de yağ seviyesi max-min in çeyreğinde. Yağ kararmış iyice. Servise sormuştum ve normal olduğunu söylemişlerdi. Şubatta yıllık bakımda halledeceğiz.
Coşkun ve Ümit arkadaşlarımız gerekli açıklamayı yapmışlar.
Ben sadece arabalarının kaputlarını açmayıp yağ ve su seviyelerini kontrol etmeyen arkadaşlara seslenmek istiyorum.En az ayda bir defa bu kontrolleri yapın her şeyi nasılsa serviste yapılıyor düşüncesinde olmayın.Bu sıfır arabadada olabilir sonuçta hepsi insan yapımı eksikte konmuş olabilir bir yerde kaçırıyorda olabilir.
Ama burada esas sorgulanması gereken gidilen servisin yağ çubuğunu çekip durumu kontrol etmesi gerekirken salı gününe randevu vermesi anlaşılır gibi değil.
Bu arada Ozan 10000 km sonra yağ eksilmemesi pek mantıklı değil.Muhakkak her araba 10000 km sonra yağ eksiltmiş olur.
Yeşil beyaz Bursaspor
Adı aşk bu eziyetin..
Benimde aynı problem başıma geldi ve sonucu servisteki arkadaşlar gülerek bana belirttiler... Sorunum; aracımda performans filtresi olmasından arada sırada 6000 devirlerde falan kullandığımdan araç yağı bitirmiş...sağa sola baktık altına üstüne yağ kaçağı olmadığını gördük yani aracımızı sıkıştırınca yağ eksiltiyomuş
![]()
nihat kardeş geçmiş olsun .araçı kendin kontrl et.
Arkadaşlar yorumlarınız için Teşekkürler..
şimdi şöyle bişey söyleyim ümit arkadaşımız demiş ki lastik alıyosun 2 ay sonra havası sönmüş benzetmesi yapmış bu aynı değim benim aracım 1.4 multiar 105 bg benzinli bir araç.. ilk bakım 20.000 veya 1 yıl ben aracı alalı 4 ay oldu 8800 km'de arabada yağ yok problem var demektir bu araba yağ eksiltemez kaçak yoksa öyle bi lüksü yok çok az eksiltir 1,5 lt nasıl eksiltecek? fakat şöyle bir durum var ki ben aracı teslim alırken yağına baktım seviye gayette normaldi.. hiç bir belirti yok ikaz lambası yanmıyor. Performanslı kullanıyorum aracı tamam fakat bukadarda yağ atmaz ki hiç araba mı kullanmadık hiç mi araba görmedik hiç mi teknik bilgimiz yok ? ilerliyen günlerde eğer teknik bi problemse halledemezler yani bu motor yağ yakıyordur kaçak yok çünkü çok dikkat ederim bakarım park ettiğim yerde arabanın altına çıkmadan önce.. ya benzinci bakıp beni uyarmasaydı benim haberim yok gösterge bile çalışmıyor Fiat'tan lüüp diye soğdum ilerleyen günlerde görücez neymiş neden kaynaklanıomuş.. Ben sorun çıkartcak araba istemediğim için gittim 0 araba aldım!! yoksa 2. el alırdım yine uğraşırdım bukadar para vermezdim.. tüketici mahkemesine kadar yolu var. teşekkür ederim.
Repair
yalnız nihat bendeki kullanım klavuzunda göre
20000 ve yıllık bakım haricinde:
1000 km veya uzun yola çıkarken: motor soğutma, fren hidroliği, cam yıkama ve lastik kontrolu
her 3000kmde yağ seviye kontrolu yapın diyo
Ne Mutlu Türküm Diyene!
kontrol yapın ne olur ne olmaz bakın diye yazmışlardır yani ben çok kişiye sordum eksiltir ama bukadar eksiltmesi anarmol dendi..
Repair
Bu yağ seviyesi konusunda Renault'yu şimdi takdir ettim,kontak anahtarı marş konumundayken ekranda yağ seviyesini gösteriyor,çubukla falan işiniz olmuyor,her çalıştırma öncesi kontrol altında oluyor motorunuz ve eksilme gördüğünüz zaman herhangi bir serviste ücret almadan yağını tamamlıyorlar...
Yağ eksilmesi gibi heleki çubukta görünmeyen bir eksilme söz konusuyken 4-5 gün sonra randevu veren zihniyeti bende anlayamadım.
Araç yağsızlık sebebiyle yatak sarsa garanti dışında kalır,sebebide bu tür kontrollerin kullanıcıya ait olmasıdır...
geçmiş olsun normal şartlarda okadar yağ eksiltmesi anormal abi fabrika çıkışta eksik yağ koymamışlarsa. işin garip tarafı sizi gönderip daha sonraki bi tarihe randevu vermeleri. eğer o sure içinde siz arabayı kullansanız ve bi sorun olsa eminim o servis aksilik yapacaktır.
hiç sıfır arabam olmadı ama benm tavsiyem arabada extra yağ bulundurmak ve eksildiğinde eklemek.
bu servis sıkıntısını sizlerden duydukça arabam geldiğinde nereye gidiceğim konusunda kararsızlık yaşıyorum =S
ilk görüşte aŞk'a inanmazdım...taa ki evomu görene kadar![]()
BiZ ŞaMPiYoN TaKıMı TuTMaDıK, TuTTuĞuMuZ TaKıMı ŞaMPiYoN YaPTıK..!!
iNaDıNa T-e-X-a-S
ben yapmadım müdür lastik benzetmesini
kardes 13 yıldır motorlarla ugrasıyorum bırcok motor gordum... Mercedes unımog( 403 ve travego motorları ıle aynı) motoru vardı elımızde...88 model kulbutor kapagı acılmamıs. Suyu bıtse bıle yatak sarmaz
orneklerı artırabılırım....ozellıklerı hususunda. Bu aracların bırcoguda sıfır gelıyordu elımıze...bu motor benım pıyasada gordugum kı otobusler kulanıyo, en dayanıklı motorlardan her ortamdada tartısırım gel gorkı 50000 km de 7 lıtre ortalama yag koyuyordum... Motorun etrafındada hıcbır yag atma ızı olmuyordu... Sıralı 6 sılındır turbo beslemelı....bu motorla otobusculer ayda 50000 km yapıyorlar ve 96 bır 403 otobus su an 7 mılyon km de falan oluyor... Bır motorun bellı oranlarda yag yakması o motorun saglıksız oldugu ve arıza cıkaracagı anlamına gelmez
![]()
benzıncı bakmasaydı eger anlamayacaktım dıyorsunuz ... Bakmalıydınız daha once.zaten yag sevıyenız rısk bolgesıne gırseydı zaten yag lambanız yanardı
bırde tuketıcı mahkemesı sonunda tum fatura yıne sıze cıkar. Benden soylemesı
simdi fiat servıs olarak yazıyorum...
- kardesım daha 8000 km dekı aracınızda hıcbır yag atma ızı yok turbonuzda kacak yok.... Karter delık degıl... Yanı aracın hıcbır yag atma ve yakma belırtısı yok.... Karterden yagı hortumla cekıp bızden tazmınat mı koparmaya calısıyorsun derlerse mahkemede??? Aksını ıspat ?? Mahkeme sızın 8 aydır kullandıgınız aracın yag azaltması hususunda sadece sızı suclu gorur.... Mahkeme karsı tarafı ancak sız aracı serwıse goturursenız ve onlar arabaya ıslem yapmazsa suclu bulur..... Ayrıca yag azaltmada servıs nezdınde kesınlıkle buyutulecek bır durum degıldır ... Dıyelımkı teknık bır sorun var ondada serwıs en fazla motor degıstırır.... Yag yakma yuzunden kı ben hala
-alırken aracı sıfır seffaf yaga hem servıs hem sızın goz yanılması ıle cubukta yalnıs yerde yer gorerek aldandıgınız dusuncesındeyım- bosu bosuna kendınızı yormayın gıdın ıkı lıtre yag ekletın bekleyın bakalım eksıltıyomu... Kendınızıde aracınızdan sogutmayın.... Burda neler okuyoruz allah askına. Mıllet berbat arızalarla ugrasıyor.... Yolda kalıyor... Koy yagını bak keyfıne ... Her yıkamadada kaldır kaputunu bak yaga... Kımse sıze bu yag 20000 km gıdecek eksılmeyecek dıye bır garantı wermez weremez.....bır kez daha dene baktın hala azalıyor o zaman serwısle catısabılırsın....
ıcınde bulundugunuz durumu anlıyorum ama bıraz sakın olmaya calısın bence
lastik benzetmesi yapan benim öncelikle
nihat kardeşim senin aracının motoru üstten egzantriktir
ve nereye gidersen git kime sorarsan sor üstten egzantrikli motorlar her bin kilometrede belli bir miktar ki buda zaten satıcı tarafından el kitabında belirtilmiştir yağ eksiltir eksoz yoluyla dışarı atılan bir miktar yağ her zaman vardır bu motorun karakteristiğinde var ayrıca motorun içi kurum bağlayana kadar da bir miktar
yağ sekmanların arasından yanma odasına girerek yanar ve eksilme olur bunlar tamamen normal bir durum burada normal olmayan eğer aracın 1.5 litreden fazla yağ eksilttiyse ve bundan sonraki kilometrelerdede eksiltmeye devam ederse anormal bir durum aramalısın
ümitte anlatmış dava açsan bile sen hatalı olursun çünki rutin kontrollerini yapmalısın
aracının servis sana ilk bakım zamanını 20 bin olarak vermiş olabilir yağ değişim zamanınıda 20 bin olarak belirtmiş olabilir ama yağ kontrol zamanı asla 20 bin kilometrede bir değildir bunu atlamamak lazım
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
canım kardeşim
önce geçmiş olsun ama gerçekten büyüteceğin kadar mevzu yok.
aracının motoru yeni multiair motor. bu motorun karakteristiği tam olarak bilinmiyor.
yağ lambası yanması için, yağ basıncının kritik seviyeye düşmesi ya da tamamen durması gerekir. yağ basıncı kritik seviyeye indiğinde motor yağlama yapamaz ve yatak sarar. ancak senin aracında yağ lambası yanmadığına göre basınç yeterli seviyede. araçta önemli olan yağ seviyesi değil yağ basıncıdır. yağ çubuğuna yağ değmese bile gördüğün üzere yeterli basınç sağlanıyordur.
aracın göstergesi çalımıyor gibi bir durumda olmaz. 85 model 131 in bile yağ müşürü halen çalışıyor.
her motor yağ eksiltebilir. fabrika bir miktar eksik yağ koymuş olabilir ve eksiltilen miktar ile çubuğa yağ gelmiyor olabilir.
ha bana kalırsa o aracı sat derim ve bir daha fiat araba alma
opel yada toyota veya diğerlerini alınca hiç bir sorunla karşılaşmayacağın anlamına gelmez...
ya arkadaşlar bana fiatı savunmayın... bende fiat'a biniyorum fakat motor yapamıyor bu adamlar. ben aldım sadece evonun iç tasarısını beğendiğim için zaten satıcam bu saatten sonra bu arabaya binmem.. ben 35 milyar vermisim kim verdi 35 milyar arabasına Fiata?
herşey ptesi günü sonuçlanacak.. araba yağ yakarda bukadar mı yakar abartmayın. yağ seviyesine baktım normaldi bu arabada bi problem var..
tabi hata bende Fiat'tan nefret eden insandım gittim Evoyu gördüm cam tavan falan hadi alayım. Zaten bidahada binmem şuanda bana haftaya gel diyen servisteki adamı düşünüyorum ne biçim insan arabada yağ yok bi sorun çıkarsa merak etmeyin tanıdıklar var ben her türlü haklı çıkarım... Allah'tan askeri emekli savcı oğluyum. ptesi babam izmire gelicek beraber gidicez. vay fiatın haline
Repair
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri