Alıntı aslam0740 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ne demek efendim az çok bildiğimi burdaki arkadaşlarla paylaşmak istiyorum. ama ön düzen için söyleyeceğim şunlar;ön düzen için ilk önce rot balanscıya gidiyoruz o da bize bakıp hangi parçaların arızalı olduğunu söylüyor bunları değişter gel rot ayarını yapalı diyor. mesela orda sağ rot, sağ sol roil bozuk diyor. şimdi biz tamirciye burdakinleri değiştir dersek o da bize bunları değiştir, orda sağ rotu değiştirken sol rot sağlam olduğu için değişmeyecek ama 10.000 veya 20.000 km sonra sol rot başlayacak bu sefer o yüzden 25 tl için değmez değişmesi lazım bence birde salıncakları tutan fişekler var bunlarda para tutmaz sağlamda olsa değişin ne de olsa yıpranmıştır bakarsınız 5000 km sonra ses yapmaya başlar madem açtınız ön düzeni değiştirin ikiye bi ön düzeni indirecek halimiz yokki, ön düzene girince mutlaka viraj kol lastikleri ve salıncak fişeklerini( salıncağı komple aldıysanız fişekler üstünde geliyor zaten gerek yok) mutlaka değiştirin, birde amortisör takozlarını yağlatın veya bozuksa değiştin arabanız aynı sıfır araba gibi olur bi anda ses soluk kesilir fısır fısır olur hemde sizin içiniz rahat etmişolur.
teşekkürler bu güzel bilgiler için.
ben de istanbul'da bana yakın rot balans'çı arıyorum. Aşağıda da konu açmıştım. Bu konuda yakında bilginiz varsa sevinirim. yoksa sefaköy'de Sercan arkadaşımız varmış ona götüreceğim ama bayağı uzak bana
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...tml#post315574

Rot balansçının tespit ettikleri parçaları hangi ustada değiştirebilirim. Yakında bildiğiniz usta var mı